Jari "Bull" Mentula kertoo Kirkko & Kaupunki -lehdessä, että mummu ja pappa opettivat hänelle iltarukouksen. Kuva: Sanoma-arkisto / Kalle Parkkinen
Jari "Bull" Mentula kertoo Kirkko & Kaupunki -lehdessä, että mummu ja pappa opettivat hänelle iltarukouksen. Kuva: Sanoma-arkisto / Kalle Parkkinen

Jari "Bull" Mentula tuntee olevansa siunattu.

Kehonrakentaja ja yrittäjä Jari ”Bull” Mentula, 39, kertoo Kirkko & Kaupunki -lehden haastattelussa, että tuntee olevansa siunattu. Siksi hän rauhoittuu joka ilta ennen nukkumaanmenoa ja kiittää siitä, että hänellä on upea elämänkumppani ja unelmatyö.

– Jokainen tekee tavallaan. En ole hirveän uskonnollinen ihminen, mutta totta kai tämänhenkisestä elämäntilanteesta täytyy kiittää, Jari kertoo haastattelussa.

Jarin mukaan iltarukous kuului jo lapsena mummolan rutiineihin. Se toi Jarille turvallisuuden- läheisyydentunnetta. Papaltaan Jari kertoo oppineensa Levolle lasken Luojani -rukouksen, jota pappa tosin sovelsi omaan suuhunsa sopivaksi.

– Pikku Jaria oli vaikea rauhoittaa, kun oli meno päällä. Lopulta oli pakko hiljentyä, kun mummusta ja papastakaan ei saanut enää kaveria. Ennen nukkumaanmenoa luettiin iltarukous ja sitten oltiin hiljaa. Kyllä se toimi, sen voi sanoa.

Jari sanoo, että aikoo ehkä siirtää iltarukoustavan myös lapsilleen. Biologisia lapsia Jarilla ei vielä ole, mutta hän on 9-vuotiaan tytön isäpuoli. Tyttö on Jarin kumppanin, Maruzella "Maru" Vaalikiven, 29.

– Kun tapahtuu isoja asioita elämässä, kiitän. Tasan vuosi sitten muutimme omaan uuteen kotiin. Ensimmäiset yöt siellä olivat huikeita. Se oli kiitoksen paikka. Elän unelmaelämääni ja muistan kiittää, että saan sitä elää. Asiat eivät ole itsestään selviä ja sen haluan opettaa lapsilleni.