Lempeät hoitokeinot haastavat kauneusleikkaukset. Apua voi hakea kotikäyttöön tarkoitetuista koneista.

Plastiikkakirurgiaa matkivia kotihoitolaitteita putkahtelee nyt markkinoille. On kiristäjää, kohottajaa ja erilaista ihon kurittajaa. Olen valkannut testiini tv-shopin legendan eli vatsalihasvyön, rintojen kohottajan ja Sqoomin – hienosti nimetyn kasvojen kauneudenhoitolaitteen. Pikkuyksiössäni on tungosta vempaimista, piuhoista ja kaukosäätimistä.

Naurattaa, kun vatsalihasvyön ohjeissa neuvotaan sovittamaan harjoittelun voimakkuus oman kunnon mukaan. Haloo, istun sohvalla ja katson Arvostele mun illallista – hengästyn ehkä limua hakiessani!

Vyö alkaa lämmittää mukavasti. Lämmittelyn jälkeen on "treenin" vuoro ja sähköimpulssit alkavat väristellä ympäri napaani.

Välillä värinä hulahtaa jalkoihin ja tuntuu varpaanpäissäkin.
20 minuutin päästä vyö piippaa lopetuksen merkiksi ja läikytän limpparit sohvalle säikähdyksestä.

Toistan väristelyt neljänä iltana ja päälle koputtelen vatsalihaksiani peilin edessä. Hetken ne tuntuvatkin jämäkämmiltä, mutta aamulla tilanne on ennallaan.

Nostetta poveen

Rintojenkohotuslaitteen hupiarvo ainakin on suuri. Kun kerron
kavereille, mihin heidän pitelemänsä kapula on tarkoitettu, reaktiona on aina sama "hulluko olet" -katse.

Pitkillä piuhoilla ohjaimeen liitetyt läpykät kiinnitetään rintojen ja solisluiden väliselle alueelle. Ideana on saada lihaksia kehittämällä nostetta poveen. Perhosenmalliset anturit suristelevat ja herkällä ihoalueella tuntuu ikävää pistelyä. Olo on kuin nuppineulatyynyllä.

Nyppään anturit irti ja totean, että jos kaipaan B-kuppiini lisäbuustia, niin push upit on keksitty.

Läträystä superlaitteella

On aika kaivaa Sqoom esiin. Siinä yhdistyvät "lämpökäsittely, mekaaninen käsittely, fysiokemialliset komponentit, ionisaatio ja ultraääni". Kuulostaa siltä, että nappia painamalla tällä sinkauttaisi vaikka sukkulan avaruuteen. Mutta on laitteessa varmaan järkeäkin, sillä ultraäänivärähtelyt antavat ihonhoitotuotteille lisävauhtia, ja ne kulkeutuvat syvemmälle – sinne missä rypyt ja pigmenttimuutokset syntyvät.

Iltaisin pumppaan kapulan nokkaan puhdistusainetta, joka on tullut paketin mukana. Iholleni levitän normaalin yövoiteen. Kasvoillani on ihanan raikas tunne – samaa eivät vanutuppo ja kasvovesi saa aikaiseksi. Jo kahden viikon käytön jälkeen huomaan, että myös päivävoide imeytyy aiempaa nopeammin. Ihan kuin meikkivoidekin levittyisi tasaisemmin.

Sqoomin mukana tulee kuuden kuukauden hoito-ohjelma: kapulan ja rasvojen kanssa pitäisi touhuta 12 minuuttia päivässä! Moiseen en ole valmis, mutta sen verran kimmoisaksi kasvojeni iho on muuttunut, että raivaan Sqoomille paraatipaikan sähköhammasharjan vierestä. Sen sijaan rantakuntoa haen vastakin kuntosalilta ja jumppamatolta.