Tekniikka ratkaisee pelin myös meikkauksessa. Välineet on oltava kunnossa. Perusteellisen meikkarin pussukasta löytyvät riittävästi erilaiseja suteja.

Välineillä on väliä

Meikkipeliä pelataan pääosin siveltimillä. Hyvä sivellin on napakka, tyvestä pullea ja kärjestä kapeampi. Erikokoisilla ja eri materiaaleista valmistetuilla siveltimillä on omat käyttötarkoituksensa. Luonnonkarvaisilla levitetään puuterimaisia meikkejä, tekokuituisilla voidemaisia. Pienillä, litteillä siveltimillä levitetään ja lisatään meikkiä, isoilla pulleilla taas häivytetään ja pehmennetään.

Satsaa siveltimien laatuun ja käyttömukavuuteen. Kun hoidat suteja hyvin, ne pysyvät käyttökelpoisina jopa kymmeniä vuosia. Pese sivellin viimeistään silloin, kun se alkaa pullistua muodostaan tai väri ei enää levity tasaisesti. Kostuta sivellin haaleassa vedessä, lisää mietoa käsisaippuaa ja puristele, kunnes väriä ei enää irtoa. Huuhtele sivellin hyvin ja purista kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla. Oio karvat muotoonsa. Jätä sivellin kuivumaan lappeelleen. Valtä kuumaa vettä tai liotusta, ne pilaavat siveltimen.

1. Ripsiharja pitää ripsariklimpit loitolla ja kulmat ojennuksessa, 5,40 e, Duroy.
2. Keskikokoinen sivellin levittää ja häivyttää luomivärin, 21,50 e Make Up Store.
3. Tarkkuussivellin täydentää silmämeikin alaluomen värillä sekä luomivaon ja silmän ulkonurkan varjostuksilla, 8,70 e, Duroy.
4. Poskipunasivellin on tehty aidoista karvoista, ja se sopii puuterimaisille punille, 44,20 e, Dior.
5. Pinsetit antavat kyytiä kurittomille kulmakarvoille. Led-valopinsetit, 14,90 e, Cailap.
6. Rajaussivellin piirtää tarkat viivat silmiin, 8,50 e Gosh.
7. Tekokuituinen meikkivoidesivellin levittää voiteen tasaisesti, 39 e, Lancôme.
8. Vinopäinen kulmakarvasivellin harjaa väriä kulmiin, 7,40 e, Duroy.
9. Ripsentaivutin avartaa katseen. Lämpiävä Talika Heated Eyelash Curler, 33 e.
10. Huulipunasivellin levittää värin huolellisemmin kuin pelkkä puikko. Make Up Storen siveltimen varsi taittuu suojatupeksi, 13 e.

Säilytä siveltimet joko pystyasennossa purkissa tai sivellinkotelossa. Make Up Storen sivellinkotelo, 23 e.