Jenni Banerjee, Emilia Pikkarainen ja Virve Rosti testasivat kevään uutuushajuvedet ja valitsivat suosikkinsa.

Kuvat Andreas Janett

Tuoksu päivän mukaan

Jenni Banerjee, 30, näyttelijä:

”Minulla on paljon tuoksuja, ja olen käyttänyt hajuvettä päivittäin nuoresta tytöstä asti. Coco Chanelin sanoin: ’Naisella, joka ei käytä parfyymia, ei ole tulevaisuutta.’ Pidän klassisista tuoksuista, mutta niissä saa olla särmää ja persoonallisuutta.”

Käytin ennen vain yhtä hajuvettä kerrallaan, mutta nykyään valitsen ihan päivän mukaan. Tyyli­l­tään tuoksut ovat samantapaisia.
Kaupassa tuoksutan
ensimmäisenä Chanelit, Diorit ja Armanit. Kieltämättä merkki vaikuttaa, luotan ”laatuhajuvesiin”. Suosin aidoista kukista valmistettuja tuoksuja. Ne kestävät pidempään iholla.
Laitan hajuvettä dekolteelle, niskaan ja ranteeseen. Kesällä varon maksaläikkiä ja suihkautan tuoksua vaatteisiin.

1. Lapsuuden kesät

Marc Jacobs Daisy eau so fresh, EdT 75 ml, 66,50 €.

”Tämä muistuttaa skidisti sitä apilankukka­sampoota, jota käytettiin pienenä. Kevyt kuin kastepisara, mieleen tulevat lapsuuden kesät. Jännä yhdistelmä sporttisuutta ja raikkautta.
Kesämökkifiiliksestä huolimatta särmikäs tuoksu voisi sopia itsenäiselle skandinaaviselle naiselle kesän toimistolookiin.”

2. Saippuaisen puhdas

Jean Paul Gaultier Classique summer fragrance, EdT 100 ml, 56 €.

”Tätä kun suihkuttelee, ihmiset eivät välttämättä rekisteröi, että sinulla on hajuvettä. Korostaa vain ihon puhdasta tuoksua. Sopisi lavatansseihin tai mökille, jos tulee vieraita. Koko päivän tuoksu ja ikä­haitarilla laidasta laitaan. Voisi kuvitella vähän vanhemmallekin.”

3. Romanttinen

Jimmy Choo, EdP 40 ml, 50 €.

”Tämä on romanttisempi kuin edellinen. Ensin tulee vaniljaa ja sitten sitrusta, eikö niin? Hempeä ja unelmoiva tuoksu, hieman varovainen. Tällä ei lähdetä iskemään kesäfestareille,
enemmänkin tuoksu on itselle. Vaikea olla tykkäämättä. Jotain eteläeurooppalaista fiilistä.”

4. Kielletty hedelmä

Victor & Rolf Flowerbomb la vie en rose, EdT 50 ml, 67 €.

”Jos miettisi Sinkkuelämää-sarjaa, niin ensimmäinen testituoksu voisi mennä Mirandalle, kakkonen Carrielle ja kolmonen Charlottelle. Mutta tämä on Samanthalle! Tässä on eniten haastetta. Jokin kielletty hedelmä tulee läpi. Tämän on pakko olla punaisessa pullossa. Ehdottomasti iltatuoksu, aamutuimaan voisi herättää liikaa kysymyksiä, että mikä meininki. Mun suosikki!”

Ei vielä lempituoksua


Emilia Pikkarainen

, 18, kilpauimari:

”Tykkään tosi tyttö­mäisistä ja nuorekkaista kukkaistuoksuista. Myös karkkimaisen makeat hajuvedet käyvät. Saan päänsäryn, jos tuoksu on liian voimakas tai sitä on suihkutettu liikaa. Unelmieni hajuvesi sisältäisi vain puhtautta ja raikkautta."

Vaihdan tuoksua usein, koska en ole löytänyt yhtä lempparia.
Pisimpään olen käyttänyt Escadan Rockin’ Rio -hajuvettä. Matkakokoisena sitä on helppo kuljettaa mukana.
Kiinnostukseni herää, jos hajuvesipullo on vaaleanpunainen. Se on
muutenkin lempivärini.
En käytä voimakkaita tuoksuja ennen kisoja, koska nenäni menee tukkoon. Harjoituskaudella käytän enemmän hajuvesiä.


1. Bisnesnaiselle

Calvin Klein ck one summer, EdT 100 ml, 51 €.

”Tämä tuntuu tutulta, olen joskus tuoksuttanut jotain tosi samanlaista. Tässä on miehekäs vivahde, josta en tykkää. Ai unisex, no siksi en ehkä pidä siitä. Olisi kuitenkin liian raikas miesten kainaloista haisteltavaksi. Periaatteessa puhtaan saippuainen, mutta liian voimakas. En heti kuvittelisi kesätuoksuksi. Bisnesnaiselle, ei itselleni.”

2. Kesäpäivään

Lacoste Joy of pink, EdT 50 ml, 64,30 €.

”Sporttisempi kuin edellinen. Parempi. Sitrushedelmäinen, kirpeää greippiä. Muuttuu kyllä karkkiseksi hetken päästä. Parempi iholla kuin tuoksulapulla. Tästä tulee kesä mieleen. Hyvä, tykkään!”

3. Arkikäyttöön

Emporio Armani Diamonds summer, EdT 100 ml, 53 €.

”Onko tämä Marc Jacobs? Ai ei, muistuttaa sitä. Kivan kirpeä ja makean kukkainen. Voisi sopia monelle, mutta en sanoisi ihan nuoren tuoksuksi. Aika helppo, tämän voisi ostaa lahjaksi. Hyvä arkikäyttöön. Mun lemppari!”

4. Suvijuhliin

Carolina Herrera 212 Pop, Edt 60 ml, 61,85 €.

”Tämä on hyvä. Tasainen, mikään ei pistä nenään. Sen verran raikas, että käy päiväksi. Voisi olla hyvä rennompaan kesäjuhlaankin. Vaikuttaa hajuvedeltä, jossa on moderni, oudonmuotoinen pullo. Pari–kolmekymppisen tuoksu. Voisin hyvin käyttää. ”

Hyllyllinen pulloja


Virve Rosti

, 52, laulaja

”Olen kova kokeilemaan tuoksuja ja teen laivakeikoilla aina retken tax freehen. Olen pitkään etsinyt hajuvettä, joka tuoksuisi puhtaasti ruusulta. Makeat ja naiselliset kukkaistuoksut ovat meikäläisen makuun. Jos menee yhtään väkevän puolelle, sanon ei.”

Ensimmäisen lempihajuveteni löysin 17-vuotiaana. Jean Patoun Joy on kulkenut matkassani tähän asti. 
Ostan tuoksuja enää
pari kertaa vuodessa, sillä kotona pulloja on hyllyllinen. Antelen niitä pois tyttärilleni ja kavereilleni. Pidän hajuvesiäni esillä. Mitä kauniit pullot kaapissa tekevät?
Onnistunut löytö oli Remun minulle laivan tax freestä bongaama Thierry Muglerin Angel. Aina kun laitan sitä, tulee Remu mieleen.

1. Lämmin ja viehko

Guerlain Idylle duet, EdP 35 ml, 72,40 €.

”Tuoksuu vähän samalta kuin apteekkiin astuessa. Semmoinen
yrttinen, snadisti menee miehekkääseen suuntaan. Kevenee kyllä nopeasti. Lämmin ja viehko, ei hyökkää. Voisi olla jonkun personal trainerin tuoksu. Tämä nousi ykköseksi.”

2. Tyttömäinen

Iceberg Eau pour femme, EdT 100 ml, 30 €.

”No tämä on kuin sitruunatarha, hirmu pirteä! Jos olisi kauhean väsynyt aamulla, tällä silmät aukenisivat varmasti. Hiukan myöhemmin tässä tuntuu olevan jotain kardemummaa. Kesäinen ja tyttömäinen, nuoren naisen tuoksu. Voisin kuvitella 15–25-vuotiaalle.”

3. Hyvä yleistuoksu

Givenchy Very irresistible l´intense, 30 ml EdP, 62,50 €.

”Klassinen, jasmiinia ja vähän ruusuakin varmaan. Kanelia ja inkivääriä myös, mun nenään aika makea. Ihan ok, mutta ehdottomasti iltatuoksu. Jos arkena käyttää, niin aika vähällä pärjää. Varmaan keskihintainen, ei ihan halpis. Hyvä yleistuoksu, jep.”

4. Omenainen

Jennifer Lopez Love & glamour, EdT 30 ml, 37,40 €.

”Hedelmäisen raikas, ensimmäisenä tulee omenaa tai jotain. Alkuun vähän viiltävä mutta paranee, kun lämpenee ja asettuu iholla. Myyjättären tuoksu, ei ärsytä ketään. Ehkä vähän tylsä.”