Isla Fisherin esittämän Beckyn asuissa on väriä ja leikkisyyttä.
Isla Fisherin esittämän Beckyn asuissa on väriä ja leikkisyyttä.

Elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat Isla Fisher on taloustoimittaja, jonka oma talous on kaaoksessa. Värikäs tyyli on puvustaja Patricia Fieldin käsialaa.

Patricia Fieldin kädenjälki on näkynyt Suomessa muun muassa tv-sarjoissa Sinkkuelämää, Ruma Betty, Cashmere Mafia ja Dirty Sexy Money sekä elokuvassa Paholainen pukeutuu Pradaan.

Patrician puvustukset ovat keränneet Oscar-ehdokkuuksia ja Emmy-voiton.

– Roolihahmojen asut eivät edusta minun tyyliäni, vaan ideat syntyvät käsikirjoituksen pohjalta. Vaatteilla yritän kertoa, millainen tyyppi on kyseessä. Sillä viisiin kaikkien pitäisi pukeutua, minäkuvaansa sopivasti. Ihan turha vaahdota merkeistä tai siitä, mikä on muotia. Ihminen näyttää pöljältä, jos hän sonnustautuu näyttämään joltakulta toiselta, Pat papattaa.

Nyt 68-vuotiaana Fieldiä pidetään yhtenä muotimaailman kekseliäimmistä visionääreistä. Hänen ensimmäisiä muotikeksintöjään olivat leggingsit, jotka ilmestyivät näytöksiin jo 1970-luvulla.

Nykyään Patricia Field -merkillä myydään enimmäkseen asusteita. Vaatteiden suunnittelu kun on rouvan mukaan ”hidasta, tylsää ja taloudellisesti kannattamatonta”. Fieldin oma putiikki sijaitsee New Yorkissa Manhattanilla.

– Oma tyylini on kuin minä: rehellinen, suorapuheinen ja simppeli. Vähän seksiä ja vähän jotain räväkkää. Päivitän vaatekaappiani harvakseltaan. Hyvältä näyttääkseen ei tarvitse paljon rahaa.

Pat Field on syntyperäinen nykiläinen, tosin kreikkalais-armenialaisista vanhemmista. Myös hänen elämänkumppaninsa Rebecca Weinberg on muotisuunnittelija.

– Töitä on niin paljon, etten edes muista, missä kaikessa olen mukana. Projektien väliin yritän järjestää parin kuukauden loman ja keskittyä sisustamiseen. Ostin uuden kämpän Queensista, siellä on rantamaisema ja 20 minuutin matka lentokentälle. Täydellistä!