Kesäloma on tunnetusti riitaherkkää aikaa, mutta ei hätää, räjähdykset voi myös välttää. Pikakysely kaveripiirissäni kertoo, että ainakin viime kesänä naisilla löytyi asiaan monenlaisia ratkaisuja:

Ristiriita: Anoppi on kattanut mökin kuistille ihanan aamupalan ja toivottaa lämpimät huomenet. Siinä sivussa hän lausahtaa leppeään sävyyn, että on se mukavaa, kun lapset saavat kerrankin olla äitinsä kanssa. Muutenhan elämä on yhtä raahaamista päiväkotiin ja äidin pitkien työpäivien kestämistä.

Ja onhan se hyvä, että pysyvät täällä mökillä kunnon kotiruuassa eikä ainoa ruuanlaiton ääni ole vain mikron PIM. Anopin poika (naisen aviomies) nautiskelee aamun rauhasta ja kehuu äitinsä pöperöitä: kukaan muu ei kyllä osaa tehdä tällaista munavoita!

Ratkaisu: Nainen lappaa suuhunsa jugurttia, tuijottelee kaukaisuuteen, sulkee korvansa  ja kuvittelee itsensä juoksentelemassa niityllä alasti, käsi kädessä tuntemattoman ja sataprosenttisen hyvännäköisen miehen kanssa. Miehen äidin kanssa naisella ei ole – eikä todellakaan tule – olemaan yhtään yhteistä mökkipäivää.

Ristiriita: Nainen on jonottanut Mikkelin Citymarketin juhannustohinoissa kalaa aika tovin. Takana on automatka ruuhkassa pääkaupunkiseudulta. Viimein hän heittää kalapaketin täpötäyteen ostoskoriin. Myös mies on huhkinut levyosastolla ja tutkiskellut tarjontaa. Kassalla hän nostaa kalapaketin ja ärähtää: Et kai sä nyt oo ostanut kalaa, mähän tietysti kalastan meille sapuskat.

Ratkaisu: Nainen sanoo kassalle, että anteeksi, me ei otetakaan nyt tätä kalaa. Koko juhannuksen hän syö lihaa ja makkaraa. Mies istuu veneessä ja valmistautuu suursaaliiseensa.

Ristiriita: Lauantai-ilta kello 23. Nainen on serkkunsa häissä. Aviomiestä ei ole näkynyt tuntiin, joten nainen lähtee etsiskelemään häntä. Mies löytyy sivuhuoneesta läppärinsä kanssa. Kiireinen työasia vaatii hoitamista juuri nyt.

Ratkaisu: Naisen raivari juuttuu johonkin kurkunpään tienoille. Sen sijaan hän siirtää koneen sivuun ja tarttuu miestään kädestä. Tanssilattialla on tungosta, mutta aina löytyy tilaa kahdelle toisistaan tykkäävälle.