Simppelin harmaa keittiö antaa sotkut anteeksi. Värikkäät laitteet piristävät kokonaisuutta.

Kuvat valmistajat

Steriilin valkoisen ja huippukiiltävien pintojen jälkeen keittiöön hiipivät harmaa ja muut tummat sävyt. Harmaa on eleettömän tyylikäs ja antaa anteeksi tahrat. Sen pariksi sopivat kotoista tunnelmaa tuovat vaaleat puupinnat.

Perinteisen kaappi–laatikot-yhdistelmän tilalle on tullut paljon erilaisia säilytysratkaisuja saarekkeista avohyllyihin. Ylä- ja alakaapeilla leikitellään rohkeasti, kootaan kuin palapeliä. Tummat alaosat yhdistetään vaaleisiin yläkaappeihin, yläpuoli  jätetään kokonaan pois, tai kaapit nostetaan kattoon asti.

Kun keittiön kiinteät kalusteet ovat simppelit ja ajattomat, voi tyyliä tehostaa värikkäillä välineillä. Varsinkin avokeittiöissä ne ovat näkyvästi esillä, joten niihin kannattaa satsata. Värikäs kahvinkeitin ja muodokas leivänpaahdin saavat ansaitsemansa huomion simppelissä miljöössä.

Jos välinekikkailu ei innosta, keittiöön tuovat potkua kaapiston ja laatikoston välin materiaalit. Vaihtelunhaluinen korvaa perinteiset laatat tapetilla, lasilla tai maalilla. Tapetti ja maali vaihtuvat näppärästi, ja lasitaustan alle voi asetella valokuvia tai lasten piirroksia.

Pääkuvassa: Alakaapitkin riittävät, kunhan niitä on keittiössä tarpeeksi. Mano Sera -kaapisto, kuvan kokonaisuus sisältää kaapit, sokkelit ja tasot, 5979 €, Kvik.
Kapealinjaisessa sauvasekoittimessa on neljä vaihtoterää ja irrotettava varsi. Se myös vaahdottaa. Indigo Stick Mixer, 49,90 €, OBH Nordica. Nopeasti kylmää tai lämmintä maitovaahtoa.
Melitta Cremio -maidonvaahdotin, 75 €, Hedengren.

Lämpimät metallisävyt sopivat myös keittiövempeleisiin. Kenwood Metallics -sarjan 1,6 litran vedenkeitin ja leivänpaahdin Latte, kahvinvärisenä, 99 €/kpl, Stockmann.
Karkean kivimäinen pinta tuo ripauksen rouheutta. Keraaminen lasitettu mosaiikkilaatta, 38x38 cm, Kerion Stony 99 Black, 180€/m2, Värisilmä.
Vanhaa muotoa mustana. Vetimet, pituus 18,2 cm,
6 €/2 kpl, Ikea.
Kun tilaa on, kaapit voi nostaa kattoon asti. Lidingö-ovet
ja etusarjat, 10-140 €, Ikea.

Tummaa ja valkoista. Mustat Gnösjö -ovet ja vaalea Rubrik Applåd -sarja, 7–57 €, Ikea.
Bambu soveltuu myös työtasoksi. Pintakäsitelty kasviöljyllä. Bambutaso, alk. 259 €/m2, Kvik.
Näyttävä yksiotehana, korkeus 30 cm, 99 €, Ikea. Kaunis yleisihme vaivaa raskaatkin tai-kinat, puristaa hedelmät ja sekoittaa smoothiet. MUM5 Spring Blue -yleiskone, 371 €, Bosch.