Cran Canarialla asuva Eloisa Bordon Garcia kertoo omasta sisustusfilosofiastaan. Hänelle keittiö on kodin sydän, ja siksi Eloisa suunnittelikin keittiönsä itse.

”Saimme talon valmiiksi 1995, jolloin odotin kuopustamme Paulaa. Minulle keittiö on kodin sydän ja pidän ruuanlaitosta. Suunnittelin keittiön itse. Halusin, että se on avoin olohuoneeseen.

Espanjassa miehet istuvat usein television äärellä ja naiset hääräävät keittiössä. Muuttaakseni tätä suunnittelin tilan avoimeksi.

Mieheni intohimo on puutarha, jota hän on työstänyt yli kymmenen vuotta. Pihalla on suihkulähteitä, puroja, palmuja ja grillinurkkaus, jonka äärellä istumme usein iltaa koko suvun kanssa. Takapihan puutarhassa tuntee olevansa kuin tropiikissa.

Monet Gran Canarialla asuvat sisustavat kotinsa Ikean huonekaluilla. Minullakin on Ikean tavaroita, mutta pidän myös antiikista ja vanhoista kalusteistani.

Rakastan seinien maalaamista ja huonekalujen kunnostamista. Värit ovat minulle tärkeitä, ja esimerkiksi makuhuoneen maalasin siniseksi.”

Asukkaat: Eloisa Bordon Garcia, 48, kirjanpitäjä. Aviomies Francisco, 50, myyjä. Lapset Silvia, 24, ja Paula, 13.

Koti: 130 m2 talo Vecindarion kylässä Gran Canarialla. Talossa on keittiö, kolme makuuhuonetta, kolme olohuonetta ja kaksi kylpyhuonetta.

Kulut: Vesi ja sähkö 65€/kk.