noin 14 annosta
Valmistusaika: 1 tunti

pohjat:
2 pkt Myllyn Paras Kauramuro-taikinaa (2 x 400 g)

vaahto:
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kermaa
tai vaniljakastiketta
2 tlk mascarponejuustoa (500 g)
(toinen tölkki voi olla rahkaa)
1–2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kermalikööriä (esimerkiksi Baileys)

kostutus:
noin 2 dl vahvaa kahvijuomaa
3 rkl kermalikööriä (esimerkiksi Baileys)

täyte:
3 dl mansikkasurvosta
2 dl raparperihilloa koristeeksi mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä

Kauli sulaneen taikinapaketin jokaisesta levyistä iso pyöreä levy (halkaisija 25-28 cm) leivinpaperin päällä. Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (ja rahka). Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä. Kokoa torttu tarjoiluastialle. Yhdistä kahvi ja kermalikööri. Kostuta alimmainen torttupohja kahviseoksella. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja sen päälle täytevaahtoa. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja levitä päälle raparperihillo ja vaahtoa. Kostuta kolmas pohja ja laita loput mansikkasurvoksesta sekä vaahto. Levitä kakun päälle vaahtoa ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki!
Käytä vaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Siirrä jäätelökakku tarjolle
ja anna pehmetä puoli tuntia ennen tarjoamista.

Katso myös:

Punajuurikeitto juustoravioleilla

Blinikakku

Jyväsämpyläsolmut

Kukkapastasalaatti ruistaikinakupissa

Kaurakeksikakku

Letturullat

Mustikka-cupcakes

Kanttarellisarvet

Tuorepuuroshotti

Suklaakorvapuustit

Makupastavuoka

Piparit