Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö
Kuvat: Yogaia
Kuvat: Yogaia

Yogaian joogaohjaaja Katja Wickströmin viiden liikkeen treeni vetreyttää koko kropan.

Alaspäin katsova koira -variaatio

Liike venyttää selän lihaksia ja takareisiä, parantaa ryhtiä ja selän hyvinvointia. Lisäksi se vahvistaa hartioita ja käsivarsia. 

Levitä sormet ja paina kämmenet alustaa vasten. Koukista polvia ja vie istuinluita kohti taivasta. Pidennä selkää ja vie kantapäitä mahdollisimman kauas taakse. Pidä etureidet aktiivisina.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 5–10 hengityksen ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puolikuu

Liike avaa nivustaipeita ja rintakehää. Lisäksi se pidentää selkää ja vahvistaa sekä venyttää reisiä. 

Pidä etummainen polvi nilkan yläpuolella. Anna lantion painua alas. Suuntaa rintalastaa ylös ja häntäluuta alas. Voit asettaa polven alle viltin tai tyynyn ja pitää sormen päät alustassa.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 10–20 hengityksen ajan. Vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle.

 

Kobra

Liike vahvistaa selkää, avaa rintakehää ja venyttää vatsan lihaksia. 

Levitä kämmenet alustaan. Vedä kyynärpäitä taakse. Paina jalkapöytiä alustaan ja aktivoi reidet. Pidä pakarat ja keskivartalo aktiivisena. Nosta rintakehää ylös. Hae lempeää rintakehä avausta. Älä taivuta ristiselästä vaan avaa kainaloista.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 10–20 hengityksen ajan.

 

Perhonen

Liike venyttää erityisesti sisäreisiä. Lisäksi se avaa lantiota ja nivustaipeita.

Istu suorassa, selkä pitkänä. Tuo jalkapohjat vastakkain. Ota kiinni jalkateristä. Anna painovoiman tuoda polvia lähemmäs alustaa. Voit myös laittaa tyynyt polvien alle tueksi, kuten kuvassa.

Keskity selän pidentämiseen ja hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennosa 10–20 hengityksen ajan.

 

Etureiden venytys

Liike venyttää etureisiä ja nilkkoja.

Tämä on viidestä venytyksestä voimakkain. Jos asento tuntuu hankalalta, vie vain toinen jalka taakse ja jätä toinen suoraksi eteen.

Jos sinulla on jäykkä nilkka tai jalkaterä voit rullata pyyhkeen nilkan alle antamaan tukea. Jos asento tuntuu epämielyttävältä, niin istu esimerkiksi tyynyn päällä.

Ole lempeä itsellesi ja yritä päästä irti jännityksestä hengityksen avulla. Rentouta kasvot ja leuka. Pysy asennossa 10–20 hengityksen ajan.

 

Etu Me Naisten lukijoille! Kokeile ilmaiseksi 2 viikkoa Yogaian treenitunteja koodilla MNYOGAIA Huom! Koodi toimii Yogaian verkkosivuilla uusille asiakkaille. Koodi on voimassa 21.6.2016 saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla