Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö
Kuvat: Yogaia
Kuvat: Yogaia

Onko joogaharrastus vielä tuore? Tällä Yogaian joogaohjaaja Katja Wickströmin viiden liikkeen treenillä pääset mainiosti liikkeelle.

Lankku

Liike vahvistaa erityisesti keskivartaloa, ranteita ja selkää.

Levitä sormet ja paina kämmenet alustaan. Asetu lankkuasentoon niin, että hartiat ovat suoraan ranteiden yläpuolella ja kämmenet hartioiden leveydellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kannattele itseäsi työntämällä kehoa ylöspäin. Pidä käsivarret aktiivisina. Vie kantapäitä pitkälle taakse ja päälakea eteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pidä niska suorassa ja keskivartalo tiukkana. Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 10 hengityksen ajan.

 

Alaspäin katsova koira

Liike venyttää selän lihaksia ja takareisiä. Se parantaa myös selän hyvinvointia ja parantaa ryhtiä. Lisäksi se vahvistaa hartioita ja käsivarsia.

Levitä sormet ja paina kämmenet alustaa vasten. Koukista polvia ja vie istuinluita kohti taivasta. Pidennä selkää ja vie kantapäitä mahdollisimman kauas taakse. Pidä etureidet aktiivisina.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 5–10 hengityksen ajan.

 

Puolikuu

Liike pidentää selkää, vahvistaa reisiä ja avaa rintakehää. Lisäksi se venyttää etureittä ja avaa nivustaivetta. 

Siirry suoraan alaspäin katsovasta koirasta tähän asentoon.

Pidä etummainen polvi nilkan yläpuolella. Anna lantion painua alas. Suuntaa rintalastaa ylös ja häntäluuta alas. Voit asettaa polven alle viltin tai tyynyn ja pitää sormen päät alustassa.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 10–20 hengityksen ajan. Vaihda jalkaa ja tee sama toiselle puolelle.

 

Kolmio

Kolmio on monipuolinen asento, joka venyttää ja vahvistaa kylkiä, reisiä, nilkkoja, polvia ja selkärankaa.

Asennossa haetaan kolmion muotoa. Sen voi tehdä aluksi selkä seinää vasten

Ota leveä asento. Käännä vasen jalkaterä sisään ja oikea suoraan eteen. Tarkista, että polvi osoittaa jalkaterän suuntaan. Aktivoi reidet.

Pidä ylävartalo suorassa, kädet sivulla ja lähde kallistumaan oikealle. Pidennä kylkiä.

Käännä oikea käsi kohti oikeata nilkkaa. Avaa rintakehää ja vie vasen käsi kohti taivasta. Pidä hartiat päällekkäin ja reidet aktiivisina.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 5–10 hengityksen ajan ja toista toiselle puolelle.

 

Puu

Liike parantaa tasapainoa ja keskittymistä. Lisäksi se vahvistaa jalkapohjia ja nilkkoja.

Asetu seisomaan jalat vierekkäin. Tuo oikea jalka käsillä avustaen kohti vasenta sisäreittä tai pohjetta. Vakauta asento ottamalla kiintopiste muutaman metrin edestä.

Paina jalkapohjaa kohti sisäreittä ja sisäreittä kohti jalkapohjaa. Pidä tukijalka aktiivisena. Paina kämmeniä vastakkain ja nosta alavatsasta sisään ja ylös.

Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja ulos. Pysy asennossa noin 5–10 hengityksen ajan.

Etu Me Naisten lukijoille! Kokeile ilmaiseksi 2 viikkoa Yogaian treenitunteja koodilla MNYOGAIA Huom! Koodi toimii Yogaian verkkosivuilla fi.yogaia.com uusille asiakkaille. Koodi on voimassa 21.6.2016 saakka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla