Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Väitätkö, että olet liian kiireinen kuntoilemaan? Ota nämä Yogaian joogaohjaaja Katja Wickströmin vinkit käyttöön, niin liikunnalle alkaa löytyä aikaa

1. Pilko pienemmiksi

Mitä lyhempiä treenit ovat, sitä helpompi ne on mahduttaa aikatauluun. Yhden pitkän kuntoilukerran sijaan voi kokeilla jakaa treeninsä pienempiin pätkiin. Miten olisi 20 minuutin kävelylenkki töihin aamulla, 10 minuutin taukojumppa ennen lounasta ja 15 minuutin HIIT-treeni illalla?

2. Kalenteri apuun

Usein pahankin kiireen pystyy selättämään, jos suunnittelee aikataulunsa etukäteen. Päivän menot ja treenit kannattaa kirjata ylös kalenteriin. Kun treenistä on kirjallinen muistutus, se on vaikeampi unohtaa tohinan keskellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Arkiliikunta kunniaan

Kaiken kuntoilun ei tarvitse olla salitreenaamista ja jumppatunteja. Myös arkiliikunta on aina kotiin päin, ja jo pienet valinnat johtavat pitkälle. Valitse hissin sijaan rappuset, kyykkää odottaessasi bussia pysäkillä tai kävele töihin. Jos et ehdi köpötellä koko matkaa, jää pari pysäkkiä määränpäätäsi ennen ja kävele loppumatka. Julkisen liikenteen ja oman auton vaihtaminen pyörään on mainio tapa lisätä liikuntaa päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viekö sosiaalinen elämä aikaa urheilulta? Siihenkin pulmaan löytyy ratkaisu. Järjestä kaverin kanssa lenkkitreffit tai puolison kanssa rauhallinen venyttely television ääressä.

4. Tavoitteet kohdilleen

Jos liikunta on pelkkää pakkopullaa, treenien ujuttaminen arkeen voi tuntua todella vaikealta. Motivaatio auttaa löytämään hikoilulle aikaa.

Kuntoilua kannattaa ajatella mahdollisuutena itsensä ylittämiseen. Harrastatko joogaa? Aseta tavoitteeksesi esimerkiksi oppia päälläseisonta. Kun huomaat edistyväsi, saat lisää motivaatiota. Onnistumiset toimivat uutena kimmokkeena, jotka auttavat löytämään lisäaikaa harrastukselle.

5. Lempeää mutta jämäkkää

Väsyttääkö? Älä kuitenkaan sysää urheilua kokonaan unholaan. On tärkeää löytää edes hieman aikaa harjoittelulle. Sillä tavalla liikunnasta saa itselleen rutiinin. 

Ryytyneenä ei kannata vaatia itseltään maksimisuorituksia – pienet liikuntateot riittävät. Kovatehoisen treenin sijaan venyttele, meditoi tai tee hengitysharjoituksia. Pienikin kropan aktivointi on hyväksi. Siitä yleensä myös mieli virkistyy!

6. Aktiivisuutta työpäivään

Istumatyöläisenkään ei ole pakko jämähtää koko työpäiväksi paikoilleen. Ehdota työporukallesi kokouksen siirtämistä neukkarista ulkoilmaan, jossa voitte palaveerata kävellen. Kahvitauolla voi helposti käydä kiertämässä toimistorakennuksen pariin kertaan ympäri.

Vai toimisiko tämä vinkki? Laita kello hälyttämään tunnin välein. Kun vimpain pirahtaa, on aika vetää pieni taukojumppa!

Kun itsensä pitää aktiivisena koko päivän, pitkille ja erillisille liikuntasessioille ei välttämättä ole tarvetta.

7. Ei kotia edemmäs salille

Siirtyminen urheiluharrastuksen pariin voi lohkaista kiireiseltä aimo loven ylimääräistä aikaa. Siksi liikuntaa kannattaakin harrastaa kotona. Oman kehon painolla voi halutessaan harrastaa rankkaakin liikuntaa.

Kotitreenejä voi tehdä helposti esimerkiksi opastettuja joogatunteja verkon välityksellä tarjoavan Yogaian opastamana. Heidän sivuiltaan löytyy tuntivalikoimaa pitkistä treeneistä lyhyisiin harjoituksiin. Kyllähän yhden 15 minuutin treenituokion saa iskettyä hektisimpäänkin päivään!

Vinkit antoi Yogaian vastaava joogaohjaaja Katja Wickström.

 

Etu Me Naisten lukijoille! Kokeile ilmaiseksi 2 viikkoa Yogaian treenitunteja koodilla MNYOGAIA Huom! Koodi toimii Yogaian verkkosivuilla uusille asiakkaille. Koodi on voimassa 21.6.2016 saakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla