Piritta Hagman haluaa edistää naisten terveyttä niin Suomessa kuin Keniassakin. Hän toivoo, että voi World Vision -kummina turvata myös kolmen kenialaisen kummityttönsä tulevaisuuden.

Piritta Hagman (37) ei koskaan varsinaisesti haaveillut yrittämisestä. Terveysala on kuitenkin aina kiinnostanut Pirittaa, joka on juuri perustanut Helsinkiin FemiHealth-nimisen naisten terveystalon yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa.

”Mitä enemmän olen kouluttautunut, sitä enemmän olen rakastunut tähän alaan”, hän kertoo.

Piritta toimii myös vapaaehtoisena World Visionin terveyslähettiläänä. Lisäksi hänellä on kolme kenialaista kummityttöä järjestön kautta. Kummius ja vapaaehtoistyö World Visionin riveissä ovat mahdollistaneet Pirittalle myös kehitysmaiden naisten terveyden puolesta puhumisen.

Pirittasta näkee ja kuulee, että hän nauttii siitä, mitä tekee. Naisten ja lasten terveys on kolmen lapsen äidille sydämen asia.

”Olen iloinen, että voin World Visionin kummina auttaa kummityttöjäni ja heidän perheitään saamaan tietoa tärkeistä terveyteen ja ravintoon liittyvistä asioista”, Piritta sanoo. Kummien tuella kyläyhteisöjen lapsille mahdollistetaan myös koulunkäynti.

Kummius on auttanut Pirittaa ymmärtämään, kuinka pienillä teoilla voi olla valtavan suuri vaikutus toisen ihmisen elämään.

”Haluan opettaa lapsilleni, että meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Teko, joka tuntuu meistä pieneltä, saattaa olla jollekin toiselle äärettömän suuri, ja kummilasten tapauksessa muuttaa koko elämän,” Piritta pohtii.

 


 

Kummina on mahdollista auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja perheitä pysyvästi. Kummi pääsee kummilapsensa kautta seuraamaan, kuinka parempaa elämää rakennetaan. ”Kummien avustuksella World Vision tarjoaa kummilapsille ja koko kyläyhteisöille valtavasti tukea”, Piritta sanoo.

”Tieto siitä, että kaukana Suomi-nimisessä paikassa on joku, joka ajattelee minua, on minun kummini ja haluaa auttaa, on ihan käsittämättömän suuri ja vahva ajatus lapselle”, hän muistuttaa.

Kun yrittäjä-perheenäiti Pirittalta kysyy, miten hänen aikansa riittää kaikkeen, hän naurahtaa. ”Ei se riitä, ei todellakaan. Esimerkiksi kuntoilu on jäänyt kokonaan muutaman viime kuukauden aikana. Mutta on hyväksyttävä, että kaikkea ei ehdi. Asioita on pakko priorisoida.”

Piritta ja aviomies, jääkiekkoilija Niklas Hagman, hoitavat yhdessä kolmilapsisen perheen arjen pyörityksen. Kiireisenkin arjen keskellä huonommassa asemassa olevien auttaminen on Hagmanin perheelle itsestäänselvyys.

”Se tuntuu sydämessä niin yksinkertaiselta, että sitä on vaikea muotoilla järkeväksi lauseeksi. Kun on itse saanut paljon hyvää, kuuluu sitä antaa myös eteenpäin.”

 

Tuloksia syntyy kummien avulla

Kummina autat tehokkaasti kehitysmaan lasta ja hänen koko yhteisöään kuukausittaisen kummimaksun muodossa. Näet ja koet muutoksen voiman kummilapsesi silmin muun muassa kuvien ja henkilökohtaisen kirjeenvaihdon kautta. Yhteinen matkanne on täynnä toivoa paremmasta maailmasta.

World Visionin Ambegaonin kehitysohjelma Intiassa käynnistyi vuonna 1995 ja päättyi 2012. Suomalaisten kummien tuella syrjäinen seutu puhkesi kukkaan. Kyläyhteisöt pärjäävät nyt omin voimin ja tavoite on saavutettu; World Visionia ei enää tarvita. Kummien tuella järjestö jatkaa auttamista toisaalla. Lue lisää ja liity kummiksi täällä.