Kaupallinen yhteistyö
Wella Deluxe -päivässä loihdittiin kolmelle stailattavalle tyylikkäät kampaukset
Wella Deluxe -päivässä loihdittiin kolmelle stailattavalle tyylikkäät kampaukset

Haaveiletko näyttävistä some-kampauksista, mutta omat taidot eivät riitä? Toteutimme kolmelle lukijalle kampaukset, joiden tekeminen onnistuu myös kotioloissa.

”Olen kyllästynyt jokapäiväiseen ponnariini!”, ”Hiustenmuotoiluun ei ole aikaa eikä taitoa”, ”Hiukseni ovat kaukana kuohkeista ja kampaus lässähtää nopeasti.”

Näiden arkisten hiushaasteiden kanssa suomalaisnaiset kertoivat painivansa, kun haimme halukkaita Wella Deluxe -kampauspäivään.

– Kampausta tehdessä on tärkeää tuntea oma hiustyyppi. Yhden vinkkivideon katsominen ei tee mestariksi, koska se ei kerro omista hiuksista mitään. Tekniikan haltuunotto vaatii harjoittelua ammattilaiseltakin, mutta  toisella yrittämällä sujuu jo varmasti paremmin, kertoo Studio 1a:n parturi-kampaaja Sanni Roumio.

– Luovuttaminen kesken kampauksen teon ei auta! Ei pidä hermostua kampauksen puolessa välissä, vaan pitää tehdä sinnikkäästi loppuun saakka. Kampauksia kannattaa harjoitella ilman peiliäkin, jolloin omat hiukset tulevat tutummiksi, Roumio kannustaa.

Käytä kahta eri vahvuista hiuskiinnettä

Kampauksen muotoilussa ja viimeistelyssä hiuslakka on tärkeässä roolissa. Kevyempää lakkaa kannattaa  suihkuttaa keskeneräiseen kampaukseen ja letin palmikoimiseen. Näin hiuksiin saadaan rakennetta kampaustentekoon. Vasta valmis kampaus viimeistellään voimakkaammalla hiuskiinteellä. Lakkaa ei kuitenkaan pidä laittaa ennen hiusten lämpökäsittelyä, vaan siihen käytetään lämpösuoja-tuotteita.

– Hiuskiinnettä laitetaan kaikkialle, ei vaan muotoiltavaan kohtaan. Näin kampaukseen saadaan pysyvyyttä. Tyvi siis vaatii myös käsittelyn, vaikka muotoilisi vain latvat laineille, Sanni Roumio ohjeistaa.  

Myös alimmaiset hiukset vaativat lakan, sillä kosteus ja lämpö tulevat niskasta. Kannattaakin panostaa hiuskiinteeseen, jossa on sekä kosteus- että UV-suoja. Nämä ominaisuudet löydät uusista Wella Deluxe-hiustenmuotoilutuotteista.

Pidon lisäksi juuri lanseeratut Deluxe-muotoilutuotteet hoitavat hiuksia ja suojaavat niitä erilaisilta vahingoilta. Tuotteissa on käytetty hiusten omaa keratiinia suojaavaa KERASHIELD 5-yhdistelmää, joka suojaa hiuksia viideltä eri tekijältä; mekaaniselta rasitukselta, kuivumiselta, pörröisyydeltä, latteudelta ja UV-säteiltä.

Wellalla huomattiin, että kuluttajat pelkäävät käyttää useampaa muotoilutuotetta kampauksen teossa. Siksi Deluxe-tuotteet suunniteltiin pidon lisäksi suojaamaan hiuksia. Tuotteet eivät vahingoita hiuksia. Sen sijaan ne hoitavat hiuksia ja tuovat pehmeyttä ja kiiltoa.  Lisäksi hiukset pysyvät kammattavina ilman takkutunnetta.

Katso alta kolme helposti opeteltavaa kampausvideota, jotka toteutettiin uusien Wella Deluxe -tuotteiden avulla.

Uskalla kammata kiharat laineille

Video: Näin teet laineet muotoiluraudalla


Laineet pitkiin hiuksiin tehdään omalle hiuslaadulle sopivissa osioissa. Mitä pienemmän suortuvan käsittelet kerrallaan, sitä napakamman pohjakiharan saat. Kerää päällimmäiset hiukset sivuun hiusklipseillä, ja aloita kihartaminen alimmista hiuksista.

Käännä muotoiluraudalla kiharat rauhallisin, pitkin vedoin. Pidä muotoilurauta vaakatasossa ja käännä sitä samalla taakse alaspäin.

Anna valmiin kiharan jäähtyä muotoonsa. Kun olet saanut kaikki kiharat tehtyä, suihkuta jäähtyneisiin hiuksiin kevyttä Wella Deluxe Sensitive -hiuskiinnettä. Suihkuta lakkaa myös alimpiin hiuksiin.

Kampaa hiukset kevyesti läpi harvapiikkisellä kammalla yhtenäisiksi laineiksi.  Viimeistele laineet voimakkaammalla Wella Deluxe  Wonder Volume & Protection -hiuskiinteellä. Jos haluat hiuksiin kuohkeutta, pöyhi niitä kevyesti.

Pysyvyyden kannalta hiukset kannattaa jättää muotoilun jälkeen lepäämään, eikä pyöritellä niitä päivän aikana sormilla.

Luonnonkiharat kuriin sivuleteillä

Video: Sivuletti-kampaus

Luonnonkiharille hiuksille sopii lettikampaus. Letityksen voi tehdä vain tiettyyn osaan hiuksia kuten yllä olevalla videolla ohimon kohdalle.

Suihkuta letitettäviin hiuksiin kevyttä Wella Deluxe Sensitive -hiuskiinnettä ennen letitystä. Lakalla saat hiuksiin letitystä varten pitoa ja tekstuuria.

Jaa letitettävän alueen hiukset kolmeen osaan. Kiinnitä ylimääräiset hiukset työskentelyn ajaksi.

Tee kolme hollantilaista tai ranskalaista lettiä edestä taaksepäin. Aloita ylimmästä letistä. Kiinnitä valmis letti pienellä kumilenkillä. Tee kolme, tai niin monta lettiä kuin hiuksiisi sopii.

Suihkuta lämpösuoja vapaana oleviin hiuksiin ja muotoile suoristusraudalla laineita.

Lisää valmiille leteille ja laineille kevyempää hiuskiinnettä. Lopuksi suihkuta hiuksiin kauttaaltaan vahvempaa Wella Deluxe Wonder Volume & Protection -hiuskiinnettä.

Boss Ladyn rento nutturakampaus

Video: Päiväkampauksesta rentoon nutturaan


Jos tarvitset päivän aikana kampauksen kahteen eri tarkoitukseen, huomioi se jo aamulla. Videon kampauksessa hiukset ovat aluksi vain osittain kiinni, mutta myöhemmin ne saa rennolle nutturalle.

Suihkuta tyveen kuivashampoota kuohkeuttamaan hiuksia. Tupeeraa päällimmäiset hiukset. Suihkuta tupeeraukseen Wella Deluxe Sensitive -hiuskiinnettä. Kampaa kevyesti tasaiseksi.

Kiinnitä kohotetut hiukset muutamalla pinnillä ristiin.  Viimeistele kampaus hiuskiinteellä.  Lisää halutessasi muutama koristeellisempi pinni.

Aloita toisen vaiheen nutturakampaus kiinnittämällä vapaat hiukset muutamalla pinnillä sivulle. Suihkauta pinnikiinnityksen kohdalle hiuskiinnettä. Tupeeraa vapaat hiukset ja lisää lakkaa.

Kierrä hiukset pinnien yli banaaninutturalle. Kiinnitä pehmeä nuttura pinneillä taitekohdasta ja lisää uudelleen lakkaa. Lisää koristepinnit nutturan taitekohtaan. Viimeistele Wella Deluxe Luxorious Shine -hiuskiinteellä. Nutturan pinta saa jäädä boheemin rosoiseksi.

Videoiden kampaukset Sanni Roumio ja meikit Jemina Nascimento. Hiuskorut Ibero.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wella Deluxe – ainutlaatuinen hiuksia vahingoilta suojaava sekä hoitava hiustenmuotoilutuotesarja

Uutta innovaatiota käyttävät Wella Deluxe -muotoilutuotteet antavat kunnon pidon lisäksi suojan hiuksillesi. Jojoba-öljy kosteuttaa ja ravitsee hiusta. Se sisältää erilaisia vitamiineja kuten C-,B- ja E-vitamiinia. Provitamin B5 kosteuttaa ja vahvistaa hiusta ja lisää samalla kiiltoa.

Kerashield 5- yhdistelmä suojaa hiusta sähköisyydeltä ja ympäristön haittavaikutuksilta, kuten kosteudelta ja UV- säteilyltä, samalla pitäen hiuksen ryhdissä jopa 24 h ajan.

Monipuoliseen Wella Deluxe -sarjaan kuuluu hiuskiinteitä neljällä eri voimakkuudella sekä voimakaspitoisia muotovaahtoja, jotka sopivat myös kiharille hiuksille. Lisäksi valikoimasta löytyy matkakokoiset tuotteet.

Me Naiset
Teksti