Toimivan siteen täytyy tietenkin olla imukykyinen ja mukava käyttää. Mutta nykyisin löytyy myös sellaisia sidevaihtoehtoja, jotka ovat lisäksi helliä sekä ympäristölle että iholle. 

Kuukautisten aikaan ei halua kantaa huolta siitä, onko side luotettava vai ei. On ihan selvää, että varmuuden on oltava ehdoton niin päivällä kuin yöllä.

–    Mieluiten ostan tuttua, kotimaista merkkiä, jonka tiedän taatusti luotettavaksi ja laadukkaaksi, kertoo Minna Virroilta.

Myös helsinkiläinen Kati pitää luotettavuutta siteen tärkeimpänä ominaisuutena. Kati on vuosien varrella kokeillut useiden valmistajien siteitä. Suosikkituotteeksi ovat valikoituneet siivelliset Vuokkoset-ohutsiteet, sillä niiden pinta pysyy kuivana ja itse side aina napakasti paikallaan. Sidettä ei tarvitse ajatella ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se on tosi huomaamaton ja ohut, ja pinta on oikeasti pumpulinpehmeä, Kati kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uuden sukupolven siteet ovat varmoja ja mukavia

Minna muistelee, miten nuorempana oma äiti kärräsi kaupasta kotiin siteitä, jotka olivat paksuja ja epämukavia. Siitä ajasta on tapahtunut tuotekehityksessä paljon. Suomalainen Delipap Oy, joka valmistaa Vuokkoset-tuotteita, on kehittänyt tämän päivän ohutsiteensä suomalaisten naisten toiveita kuunnellen. Vuosien kehitystyön päämääränä ovat olleet turvalliset, luotettavat ja varmat kuukautissuojat, jotka samalla ovat mukavia ja huomaamattomia käyttää.  

Äitien ja tyttärien perinne jatkuu ja myös Minna on silloin tällöin hankkinut kahdelle tyttärelleen siteitä. Vuokkoset-tuotteista on tullut vain kehuja palkaksi:

– Kyllä hekin totesivat, että hei, nämähän ovat todella hyviä, Minna kertoo.

Herkälle iholle tuoksutonta ja pehmeää

Kati kuvailee ihoaan herkäksi, minkä tähden pehmeäpintainen ja hellävarainen Vuokkoset on osoittautunut parhaaksi valinnaksi. Plussaa tulee myös anatomisesta muotoilusta.

– Kun vuoto on runsasta ja kestää viikon päivät, ei tulisi mieleenikään käyttää epämukavaa tai hiostavaa sidettä.

Joogaa, tanssia ja pilatesta harrastava Kati ei halua myöskään, että kuukautiset rajoittavat elämää ja liikkumista:

– Kuukautissuoja ei saa falskata, Kati toteaa.  

Vuokkoset-siteet ovat ohuita, imukykyisiä ja miellyttäviä käyttää.

Vuokkoset-ohutsiteet eivät sisällä hajusteita eivätkä muitakaan kemikaaleja, joten myös tuoksuille herkistyneet voivat käyttää niitä huoleti. Tuotteilla on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnus.

Ympäristön ystävälle kompostoituva side  

Ympäristövastuu on nykyään arvo, jota ei voi ohittaa. Tämän päivän naisten hygieniatuotteissa on käyty läpi huikea tuotekehitys: esimerkiksi Vuokkoset 100 % Bio -sarjan siteet ovat kääreineen kaikkineen täysin kompostoituvia. Ne on valmistettu luomupuuvillasta, kloorittomasta selluloosasta sekä biohajoavasta muovista. 

Kati haluaa ostopäätöksissään tehdä mahdollisimman ympäristöystävällisiä valintoja. Luomupuuvilla on hänelle ehdoton juttu.

– Tavallisen puuvillan viljely kuormittaa ympäristöä erittäin paljon. Siksi haluan ostaa siteitä, joissa käytetään luomupuuvillaa, Kati kertoo.

Kaikille Vuokkoset-tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki, mikä vaatii kertakäyttötuotteilta erittäin tiukkojen ympäristövaatimusten täyttämistä.

Lue lisää Vuokkoset-tuotteista

Tiesitkö tämän Vuokkoset-siteistä?

Vuokkoset-siteitä valmistaa Delipap Oy, joka on yksityinen perheyritys ja Suomen ainoa kertakäyttöisten kuukautissuojien ja vaippojen valmistaja. Yrityksen tärkeimpiä arvoja ovat suomalaisuus, laatu ja ympäristövastuullisuus. Tuotteet täyttävät pohjoismaiset ympäristökriteerit, eikä tuotannosta mene lainkaan jätettä kaatopaikalle. Delipapin tuotteille on myönnetty avainlippu ja yrityksellä on ISO 9001 -laatusertifikaatti. Delipap Oy toimii tiiviissä yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa päämääränään valmistaa mahdollisimman turvallisia kotimaisia tuotteita myös herkkäihoisille kuluttajille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla