Suurten pohjoismaisten tv-tuotantojen mielenkiinto suomalaisia kuvauspaikkoja kohtaan on kasvussa. Hääjuhlapaikkanakin tuttu Karolineburg on päässyt näkyvään rooliin Cold Courage -sarjan kuvauskohteena.

Viaplayn uusi suomalainen alkuperäissarja Cold Courage perustuu toimittaja-kirjailija Pekka Hiltusen palkittuun ja useille eri kielille käännettyyn Studio-rikosromaanisarjaan. Suomalaismaisemat pääsivät mukaan tarinaan, kun tv-sarja halusi kunnioittaa lähdeteostaan. Suomen kalleimmaksikin tituleerattua tv-sarjaa kuvattiin kotimaan lisäksi Lontoossa, Dublinissa ja Antwerpenissä. Suurkaupunkien syke ja rauhalliset kainuulaismaisemat tuovat tarinaan hyvää kontrastia – visuaalisuutta unohtamatta.

Cold Courage on pohjoismaiseen tyyliin tummanpuhuva, tiivistempoinen ja superjännittävä poliittinen trilleri, josta löytyy toiminnan lisäksi myös syvyyttä. Päätapahtumapaikkana on Lontoo ja sarja kuvaa osuvasti Britannian kahtiajakoa – oikeistopopulismin nousua ja tavallisen ihmisen keinoja muuttaa maailmaa.

Tapahtumat kietoutuvat Studioon, joka on Pihla Viitalan näyttelemän, kajaanilaislähtöisen Marin kokoama huippuammattilaisten ryhmä, jonka tavoitteena on korjata omankädenoikeudella yhteiskunnan epäkohtia aina suuryritysten toiminnasta poliittisen vaikuttajien tempauksiin. Sarjan keskiöstä löytyy moraalinen kysymys – oikeuttaako päämäärä kyseenalaiset keinot?

Erityisesti pohjoismaiset tv-tuotannot ovat innostuneet suomalaisista kuvauskohteista ja näyttelijöistä. Sarjan tähtikaarti koostuu niin suomalaisista kuin kansainvälisistäkin kovan tason näyttelijöistä, ja sarjassa puhutaan sekä englantia että suomea. Kahdeksanosaisen trillerin pääosissa nähdään suomalaistähtien Pihla Viitalan, Sofia Pekkarin ja Antti Reinin lisäksi kansainvälisesti nimekkäät John Simm (Life on Mars, Doctor Who) ja Caroline Goodall (Schindlerin lista, Prinsessapäiväkirjat, The Best of Me).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Myös toinen pohjoismainen rikosdraama Advokaten jatkuu odotetun kakkoskauden myötä. Huippusuositun ruotsalaisen kirjailijan Jens Lapiduksen alkuperäisideaan perustava sarja nousi ilmestyessään katsotuimmaksi Viaplayn alkuperäissarjaksi – ja toiselta kaudelta on syytä odottaa samaa. Myös tämän tiivistunnelmaisen sarjan uusia jaksoja kuvattiin Malmön ja Kööpenhaminan lisäksi viime keväänä Suomessa.

Cold Courage ja Advokaten julkaistaan yksinoikeudella Viaplayssa toukokuun alussa.
Tutustu sarjoihin alla ja aloita kahden viikon ilmainen kokeilujakso täältä.

Uutuustrilleri Cold Courage on katsottavissa Viaplayssa 3.5. alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Suositun Advokaten-sarjan kakkoskausi julkaistaan 10.5.

Kokeile ilmaiseksi!

  • Viaplay tarjoaa sarjoja, leffoja, lasten suosikkeja ja live-urheilua: paketit alkaen 9,99 €/kk.
  • Tilauksen voi lopettaa milloin vain.
  • Voit striimata tai katsoa offline-tilassa – missä ja milloin haluat.
  • Ohjelmia voit katsoa esimerkiksi tietokoneella, tabletilla, puhelimella, Smart TV:llä tai pelikonsolilla.
  • Hyödynnä ilmainen 2 viikon kokeilujakso  lue lisää tästä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla