Kaupallinen yhteistyö

Siivouksesta tulee tehokasta, kun tarkistat siivoustapasi ja päivität käyttämäsi aineet ympäristöystävällisemmiksi.

Suurpiirteinen loraus puhdistusainetta sankoon ja hommiin. Kuulostaako tutulta? Annostelu unohtuu kiireessä helposti, vaikka se on yksi niistä asioista, jotka vaikuttavat siivouksen ympäristöjalanjälkeen.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin, niin siivouksesta tulee ekotehokasta. Bonuksena säästät rahaa.

1. Annostele oikein

Käyttöohjeen kurkkaamiseen menee vain muutama sekunti, mutta kiireessä sekin voi tuntua ylivoimaiselta. Pieni vaivannäkö kuitenkin kannattaa, sillä oikea annostelu on tärkeää monesta syystä.

– Aika harva annostelee pyykinpesuainetta oikein, ja usein sitä käytetään ihan liikaa. Se ei ole järkevää kestävän kehityksen kannalta eikä muutenkaan, sillä liiallinen pesuaine voi aiheuttaa putkiin tukoksia. Myös yleispuhdistusaineen sekoitussuhde kannattaa tarkistaa, kertoo siivousaineisiin perehtynyt Henkel Finland Oy:n Brand Manager Virva Tuononen.

Käyttöohjeesta selviää myös, onko vedellä huuhteleminen tarpeellista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Valitse aine lian mukaan

Yleispuhdistusaineella pärjää mainiosti, kun lika ei ole pinttynyttä. On kuitenkin ihan turha toivo saada vaikkapa kylppärin kalkkisaostumat irti miedoilla aineilla. Usein käy niin, että siivousainetta lisää lisäämästä päästyään, eikä puhdasta tule sittenkään.

– WC:n puhdistukseen kannattaa valita suosiolla siihen varta vasten soveltuva puhdistusaine, joka poistaa urean ja desinfioi. Kloorin käyttäminen ei ole tarpeellista päivittäispesussa. Lisäksi valkaisuaineet kuormittavat ympäristöä, Virva sanoo.

Hapan (pH n. 2–4,5) puhdistusaine tehoaa myös kalkkisaostumiin. Sen sijaan noki tai vaikkapa pinttynyt liesi vaativat emäksisen (pH n. >9) aineen. Pinnat tulee yleensä huuhdella erikoispuhdistusaineiden jäljiltä, joten tarkista aina käyttöohjeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Vaihda kestävän kehityksen huomioivaan puhdistusaineeseen

Siivousaineen ympäristöjalanjälkeen vaikuttavat sekä sisältö että pakkaus. Tänä syksynä kauppoihin saapui Tolu ProNature-sarja, joka edustaa uuden sukupolven siivousaineita.

Kaikki sarjaan kuuluvat siivousaineet sisältävät vähintään 98,6 prosenttia luonnollisia ainesosia. Tolu ProNature suihkepullot on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä muovista, josta 25 prosenttia on merestä kerättyä ”Social Plastic” -muovia.

– PlasticBank organisaatiota tukemalla olemme mukana vähentämässä muovin määrää merissä sekä luomme mahdollisuuksia köyhyydessä eläville, Virva kertoo.

Kaikki pullot ovat kierrätettäviä ja niillä on EU Ecolabel -sertifikaatti. Näissä ympäristöystävällisemmissä tuotteissa on myös miellyttävä ja neutraali tuoksu.

Vaikka sarja ottaa huomioon kestävän kehityksen, puhdistusteho on tuttua Tolu-laatua. Satsaamalla laadukkaisiin puhdistusaineisiin varmistat, että siivoat tehokkaasti ilman tolkutonta lotrausta.

Tolun 750 ml pakkauksissa olevia yleispuhdistusaineita ei tarvitse huuhdella, vaikka niitä käyttäisi laimentamattomina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla