Kaupallinen yhteistyö

Kun noudatat näitä kolmea ohjetta, siivoat vihreämmin ja pidät paikat kunnossa pienellä vaivalla. 

Ammattijärjestäjä Laura Holmström järjestelee työkseen ihmisten koteja. Hän suosii ekologisia puhdistusaineita ja pieniä jippoja, jotka vähentävät siivoamisen tuskaa. 

1. Unohda hilavitkuttimet

Avaatko sinäkin siivouskomeron ovea milli kerrallaan, että vältyt sisään sullotun tavaramäärän alas romahtamiselta? Siivouskomerot ovat usein ahtaita, eikä tilannetta helpota se, että niissä on ihan liikaa tavaraa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kun hankkii vain tarpeelliset siivousvälineet ja -aineet, säästää luontoa ja tilaa, Laura Holmström kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tärkeimmät välineet ovat imuri, monitoimimoppi, kuivain, matala sanko ja nippu erivärisiä mikrokuituliinoja – eri värit siksi, että vaikkapa vessan pesussa käytetyt rätit on helpompi erotella. Myös pesusieni tai -harja voivat olla tarpeen, mutta niitäkin ilman saattaa pärjätä, kunhan siivoaa tarpeeksi usein. 

Laura suosii ympäristömerkittyjä puhdistusaineita ja vie tyhjentyneet pullot aina muovinkeräykseen. 

– Nyt käytössäni on yleispuhdistusaine, kylpyhuoneen puhdistusaine ja lasille tarkoitettu suihke – muuta ei tarvita. Suosittelen pelkistämistä myös muualle kotiin. Kun keittiön tasot eivät ole täynnä tavaraa, ne on helppo pitää puhtaina. 

2. Pidä siivousaineet käden ulottuvilla

Äkkiseltään voisi ajatella, että siivousaineiden sijoittelulla ja ekologisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään. Laura on kuitenkin eri mieltä. 

– Neuvon aina säilyttämään siivousvälineitä siellä, missä niitä käytetään. Kynnys siivoamisen aloittamiseen nousee heti, jos ainetta tai välineitä pitää lähteä kaivelemaan talon toisessa päässä olevasta kaapista. Kun pintoja käy läpi päivittäin, ei synny tarvetta tehdä niin sanottuja räjäytyssiivouksia voimakkailla puhdistusaineilla.

Jopa viikkosiivouksen tekemisestä voi luopua, jos tekee joka päivä jotain pientä. Lavuaarin ja vessan peilin voi pyyhkäistä hampaita pestäessä, jolloin ne pysyvät koko ajan puhtaina. Kylppärin laatat puolestaan pysyvät kiiltävinä, kun ne kuivaa lastalla aina suihkun jälkeen. Välillä suihkaus kylpyhuonesuihketta saumoihin ja pyyhkäisy rätillä, niin kalkkisaostumia ei pääse kertymään. 

Keittiön puhdistamiseen Laura käyttää Tolun ProNature-yleispuhdistusainetta, jota hän laimentaa valmiiksi suihkepulloon. Pullo on keittiön kaapissa käden ulottuvilla. 

– Kun siivousvälineitä ja -aineita säilyttää siellä, missä tarve on, siivouskomeroa ei tarvita välttämättä lainkaan. Monet asiakkaani ovat ottaneet sen ihan muuhun käyttöön. 

3. Vältä tarpeetonta lotraamista

Tämä koskee sekä veden että pesuaineiden käyttämistä. Pesuainetta tulisi annostella ohjeen mukaan eikä suurpiirteisellä lorautuksella. Muuten sitä kuluu helposti ihan liikaa. Laura muistuttaa myös siitä, että toisinaan vettä ei tarvita lainkaan. 

– Moni laskee ämpärillisen vettä esimerkiksi lattian pesemistä varten. Jos suihkepullossa on valmiiksi laimennettua yleispuhdistusainetta, sitä voi suihkutta suoraan monitoimimoppiin ja pyyhkäistä lattian sillä, Laura vinkkaa. 

Tolun ProNature-yleispuhdistusainetta voi käyttää myös laimentamattomana. 

– Erään asiakkaani luona lapset olivat piirtäneet lyijykynällä oveen. Kaadoin pienen määrän Tolua rättiin ja pyyhkäisin – kynän jälki oli poissa. Pyyhkäistyä kohtaa ei tarvitse edes huuhdella. 
 

Haluatko siivota vihreämmin?

Tolun uuteen ProNature-sarjaan kuuluu mintulta ja kurkulta tuoksuva yleispuhdistusaine, kylpyhuonesuihke sekä lasi- ja ikkunasuihke. Tuotteet on pakattu osittain kierrätetystä muovista valmistettuihin pulloihin, ja niillä on EU Ecolabel -sertifikaatti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla