Häiden tärkein päätös on Sen Oikean löytäminen. Myös juhlatilan osalta. Häitä voi juhlia (tai unelmoida juhlivansa) romanttisessa kartanossa, urbaanissa loftissa, entisellä telakalla tai rustiikilla maalaistilalla. Hääinspiraation kasvattamiseksi tähän artikkeliin on koottu Suomen 10 upeinta hääpaikkaa, joissa vietetään mieleenpainuvia juhlia. Lue ja ihastu!

1. Tenalji von Fersen, Helsinki

Suomenlinna on ansainnut asemansa yhtenä pääkaupungin suosituimpana hääpaikkana. Susisaarella sijaitseva upea ja rustiikkinen tiiliholvattu juhlasali, Tenalji von Fersen, on kuin tehty häätilaksi. Ison juhlatilan tunnuspiirteitä ovat näyttävät holvikaaret ja suuret ikkunat, jotka tuovat sisään luonnonvaloa. Ihanteellinen valinta niin kesä- kuin talvihäihin.
Lue lisää Tenalji von Fersenistä

2. Pyynikin Panimo, Tampere

Uniikki, trendikäs ja historiallinen. Pyynikin Panimo on valintasi, kun etsit ainutlaatuista ja näyttävää hääpaikkaa. Museoviraston suojeleman loft-tilan keskiössä ovat upeat vanhat kuparipannut. Löydät tilasta myös modernia nykytaidetta sekä suuret ikkunat. Upea lokaatio myös hääkuville!
Lue lisää Pyynikin Panimosta

3. Hotel Kämp / Peilisali, Helsinki

Arvokasta tunnelmaa henkivä Hotel Kämpin tanssiaissali, Peilisali, tarjoaa elegantin miljöön hääjuhlille aivan Helsingin keskustassa. Legendaarisessa juhlasalissa on kauniit kristallikruunut sekä palatsimaista tunnelmaa luovat koristelut. Tilassa järjestät hääjuhlat jopa 150 henkilölle.
Lue lisää Hotel Kämpin Peilisalista

4. Elva Event Loft, Helsinki

Haaveissa urbaanit kaupunkihäät? Kruununhaassa sijaitseva minimalistiseen tyyliin sisustettu loft-tila on upea paikka hääjuhlille. Rouheat betonilattiat yhdistettynä vaaleisiin seiniin luo Elvaan trendikkään tunnelman.
Lue lisää Elva Event Loftista

5. Puotilan Kartano, Helsinki

Romanttinen Puotilan Kartano on täydellinen hääpaikka! Kartanon ammattitaitoinen henkilökunta on apuna kaikissa hääjuhliinne liittyvissä järjestelyissä. Kartanossa on useita erikokoisia juhlasaleja, joista löydätte varmasti teidän häille sopivan vaihtoehdon.
Lue lisää Puotilan Kartanosta

6. Ilveslinna, Jämsä

Historiallisessa Ilveslinnassa on upeat puitteet isoille hääjuhlille. Kauniissa luonnonläheisessä miljöössä sijaitsevan Ilveslinnan iso sali on näyttävä häätila, joka sopii erityisen hyvin tyylikkäisiin ja ylellisiin hääjuhliin.
Lue lisää Ilveslinnasta

7. Grundlage Sali ja Olohuone, Turku

Turun paraatipaikalla sijaitseva uniikki Grundlage on inspiroiva juhlatila, joka sopii täydellisesti pieniin ja intiimeihin hääjuhliin. Esillä oleva nykytaide luo ainutlaatuisen tunnelman. Täällä vietetään mieleenpainuvat juhlat perhepiirissä!
Lue lisää Grundlagesta

8. Villa Smeds, Helsinki

Maalaishäät kaupungissa! Maalaisromanttista tunnelmaa henkivässä Villa Smedsissä on loistavat puitteet hääjuhlille. Navetan ylisillä sijaitseva iso juhlatila on helppo somistaa häiden tyyliin sopivaksi ja vietätte siellä helposti jopa 120 vieraan hääjuhlat.
Lue lisää Villa Smedsistä

9. Valkosaaren Telakka, Helsinki

Etsitkö uniikkia tilaa kesähäihin? Valkosaaren Telakka tarjoaa upeat merimaisemat, rustiikin ympäristön sekä ainutlaatuista saaristotunnelmaa aivan Helsingin edustalla. Vanha telakkarakennus on persoonallinen valinta hääjuhliin ja siellä onnistuu erinomaisesti myös vihkitilaisuus.
Lue lisää Valkosaaren Telakasta

10. Ravintola Sipuli / Bankettisali, Helsinki

Helsingin perinteikkäässä Ravintola Sipulissa tanssitaan taianomaisia häitä! Kaunis ja tunnelmallinen Bankettisali sopii isoihin hääjuhliin. Löydät Ravintola Sipulin vanhasta punatiilisestä satamamakasiinista Katajanokan Kanavarannasta. Laadukkaat tarjoilut ja juhlatunnelmaa henkivä tila takaavat täydelliset hääjuhlat!
Lue lisää Ravintola Sipulin Bankettisalista

Jos näistä ei vielä löytynyt teidän häihin sopivaa vaihtoehtoa, käy tutustumassa Venuu.fi:n häätilatarjontaan: 1000+ uniikkia häätilaa!

Venuu.fi on Suomen suurin tapahtumatilojen varauspalvelu, josta löydät tilat häihin, juhliin, kokouksiin, yritystilaisuuksiin ja saunailtoihin.

Silmät kannattaa suojata kunnollisilla aurinkolaseilla, koska uv-säteet aiheuttavat silmille monenlaista vahinkoa.

UV-säteet aiheuttavat silmille monenlaista vahinkoa. Iän ja pitkän altistumisen myötä silmiin voi alkaa kehittyä esimerkiksi kaihia, silmänpohjarappeumaa tai sidekalvon liikakasvua.

”Lisäksi silmien ympärillä iho on hyvin ohutta ja luomienkin ihoon voi kehittyä syöpää”, kommentoi optikko Jaana Ylätalo Forumin Specsaversilta.

Lasten silmät tulee suojata erityisen hyvin.

”Lasten silmät ovat herkemmät kuin aikuisilla ja esimerkiksi mykiö on kirkkaampi. Jos silmät altistuvat esimerkiksi UV-säteilylle pienestä pitäen, elämän aikana ehtii kertyä enemmän vaurioita”, Ylätalo korostaa.

Miten silmät suojataan oikein?

Silmät on parasta suojata kunnollisilla aurinkolaseilla. Ylätalo toteaa, että myös piilolinssejä saa UV-suojalla, mutta linssi suojaa kuitenkin vain mykiön takana olevaa silmänpohjaa. Lasit suojaavat koko silmän ja antavat ulkona liikkuvalle suojaa myös tuulelta ja roskilta.

”Kunnollinen suoja on aurinkolaseissa, joissa on merkintä UV 400 tai samaa tarkoittava UV 100%. EU-alueella myytävissä aurinkolaseissa on oltava UV-suoja”, Ylätalo toteaa.

Turvallisia aurinkolaseja valittaessa yksi muistisääntö on CE-merkintä. Se kertoo, että kyseisiä laseja saa myydä Suomessa aurinkolaseina.

Pahin vaihtoehto silmille ovat tummat lasit, joista puuttuu UV-suoja. Tällaiset lasit tavallaan hämäävät silmää vaaralliseen turvallisuuden tunteeseen.

”Tumma väri suojaa häikäisyltä, jolloin pupilli ei supistu, ja silloin UV-säteet pääsevät silmään vapaasti.”

Piilolinssien kanssa voi käyttää aurinkolaseja aivan normaalisti.

”Tällöin toki vain piilolinsseissä on näköä korjaavat vahvuudet”, Ylätalo sanoo.

Linssit juuri omaan tarpeeseen

Optikkoliikkeissä on tarjolla suuri määrä erilaisia laseja.

”Polarisoidut lasit estävät esimerkiksi vaakapinnoilta, kuten märältä tieltä tulevia heijastuksia. Ne ovat sopiva valinta, jos vaikka kalastaja haluaa nähdä veden pinnan alle”, Ylätalo kertoo.

Auringossa tummuva linssi tummuu UV-säteilyn vaikutuksesta.

”Tällaiset lasit eivät tummu esimerkiksi autolla ajettaessa, eivätkä siis suojaa häikäisyltä. Mutta nämä voivat olla käytännölliset kaupungilla liikkuessa, jos pistäytyy välillä sisätiloissa.”

Drivewear-linssi on polarisoitu, ja lisäksi se tummuu sekä näkyvän valon että UV-säteilyn vaikutuksesta.

”Ne ovat erittäin hyvät autoilijoille, kalastajille, golffareille ja muihin harrastuksiin. Lisäksi autoilijoille on erikoiskäsitelty Ultradrive Day -linssi, joka torjuu UV-säteilyä ja siinä on tehokas sinisen valon suodatus. Se parantaa kontrastia, terävöittää näköä ja poistaa auringosta johtuvaa häikäisyä. Tätä linssiä ei tule käyttää yöajossa, vaan siihen on tarkoitettu UltraDrive Night”, Ylätalo opastaa.

Linssien väri on suureksi osaksi makuasia, mutta myös käyttötarkoitus ratkaisee. Ruskea, harmaa ja vihreä linssi muuttavat ympäristön värejä vähiten.

”Ruskea parantaa kontrastia ja harmaa muuttaa värejä vähiten. Moni urheilija suosii punaisia tai keltaisia linssejä, koska ne korostavat kontrasteja ja tuovat esimerkiksi pintojen syvyyserot hyvin esille”, Ylätalo neuvoo.

Autamme sinua mielellämme aurinkolasien hankinnassa. Varaa aika tästä!

Nordean ja Me Naisten järjestämä sijoitusilta oli menestys. Voit katsoa livelähetyksen tallenteen täältä.

#naistenvuoro on Nordean ja Me Naisten yhteistyössä järjestämä vaurastumisen ilta erityisesti naisille. Parrasvaloissa lavalla illan juontaja sekä sijoitusbloggaaja Merja Mähkä, Nordean asiakaskokemusjohtaja Tanja Eronen, sijoitusbloggaaja Julia Thurén, varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi, Nordea Funds Oy:n toimitusjohtaja Henrika Vikman sekä yrittäjä-kirjailija Emmi Nuorgam.