Häiden tärkein päätös on Sen Oikean löytäminen. Myös juhlatilan osalta. Häitä voi juhlia (tai unelmoida juhlivansa) romanttisessa kartanossa, urbaanissa loftissa, entisellä telakalla tai rustiikilla maalaistilalla. Hääinspiraation kasvattamiseksi tähän artikkeliin on koottu Suomen 10 upeinta hääpaikkaa, joissa vietetään mieleenpainuvia juhlia. Lue ja ihastu!

1. Tenalji von Fersen, Helsinki

Suomenlinna on ansainnut asemansa yhtenä pääkaupungin suosituimpana hääpaikkana. Susisaarella sijaitseva upea ja rustiikkinen tiiliholvattu juhlasali, Tenalji von Fersen, on kuin tehty häätilaksi. Ison juhlatilan tunnuspiirteitä ovat näyttävät holvikaaret ja suuret ikkunat, jotka tuovat sisään luonnonvaloa. Ihanteellinen valinta niin kesä- kuin talvihäihin.
Lue lisää Tenalji von Fersenistä

2. Pyynikin Panimo, Tampere

Uniikki, trendikäs ja historiallinen. Pyynikin Panimo on valintasi, kun etsit ainutlaatuista ja näyttävää hääpaikkaa. Museoviraston suojeleman loft-tilan keskiössä ovat upeat vanhat kuparipannut. Löydät tilasta myös modernia nykytaidetta sekä suuret ikkunat. Upea lokaatio myös hääkuville!
Lue lisää Pyynikin Panimosta

3. Hotel Kämp / Peilisali, Helsinki

Arvokasta tunnelmaa henkivä Hotel Kämpin tanssiaissali, Peilisali, tarjoaa elegantin miljöön hääjuhlille aivan Helsingin keskustassa. Legendaarisessa juhlasalissa on kauniit kristallikruunut sekä palatsimaista tunnelmaa luovat koristelut. Tilassa järjestät hääjuhlat jopa 150 henkilölle.
Lue lisää Hotel Kämpin Peilisalista

4. Elva Event Loft, Helsinki

Haaveissa urbaanit kaupunkihäät? Kruununhaassa sijaitseva minimalistiseen tyyliin sisustettu loft-tila on upea paikka hääjuhlille. Rouheat betonilattiat yhdistettynä vaaleisiin seiniin luo Elvaan trendikkään tunnelman.
Lue lisää Elva Event Loftista

5. Puotilan Kartano, Helsinki

Romanttinen Puotilan Kartano on täydellinen hääpaikka! Kartanon ammattitaitoinen henkilökunta on apuna kaikissa hääjuhliinne liittyvissä järjestelyissä. Kartanossa on useita erikokoisia juhlasaleja, joista löydätte varmasti teidän häille sopivan vaihtoehdon.
Lue lisää Puotilan Kartanosta

6. Ilveslinna, Jämsä

Historiallisessa Ilveslinnassa on upeat puitteet isoille hääjuhlille. Kauniissa luonnonläheisessä miljöössä sijaitsevan Ilveslinnan iso sali on näyttävä häätila, joka sopii erityisen hyvin tyylikkäisiin ja ylellisiin hääjuhliin.
Lue lisää Ilveslinnasta

7. Grundlage Sali ja Olohuone, Turku

Turun paraatipaikalla sijaitseva uniikki Grundlage on inspiroiva juhlatila, joka sopii täydellisesti pieniin ja intiimeihin hääjuhliin. Esillä oleva nykytaide luo ainutlaatuisen tunnelman. Täällä vietetään mieleenpainuvat juhlat perhepiirissä!
Lue lisää Grundlagesta

8. Villa Smeds, Helsinki

Maalaishäät kaupungissa! Maalaisromanttista tunnelmaa henkivässä Villa Smedsissä on loistavat puitteet hääjuhlille. Navetan ylisillä sijaitseva iso juhlatila on helppo somistaa häiden tyyliin sopivaksi ja vietätte siellä helposti jopa 120 vieraan hääjuhlat.
Lue lisää Villa Smedsistä

9. Valkosaaren Telakka, Helsinki

Etsitkö uniikkia tilaa kesähäihin? Valkosaaren Telakka tarjoaa upeat merimaisemat, rustiikin ympäristön sekä ainutlaatuista saaristotunnelmaa aivan Helsingin edustalla. Vanha telakkarakennus on persoonallinen valinta hääjuhliin ja siellä onnistuu erinomaisesti myös vihkitilaisuus.
Lue lisää Valkosaaren Telakasta

10. Ravintola Sipuli / Bankettisali, Helsinki

Helsingin perinteikkäässä Ravintola Sipulissa tanssitaan taianomaisia häitä! Kaunis ja tunnelmallinen Bankettisali sopii isoihin hääjuhliin. Löydät Ravintola Sipulin vanhasta punatiilisestä satamamakasiinista Katajanokan Kanavarannasta. Laadukkaat tarjoilut ja juhlatunnelmaa henkivä tila takaavat täydelliset hääjuhlat!
Lue lisää Ravintola Sipulin Bankettisalista

Jos näistä ei vielä löytynyt teidän häihin sopivaa vaihtoehtoa, käy tutustumassa Venuu.fi:n häätilatarjontaan: 1000+ uniikkia häätilaa!

Venuu.fi on Suomen suurin tapahtumatilojen varauspalvelu, josta löydät tilat häihin, juhliin, kokouksiin, yritystilaisuuksiin ja saunailtoihin.

Kynsien sienitulehdus leviää helposti eikä parane hoitamatta. Farmaseutti Maaria Saukko Oulaisten apteekista kertoo, miten tunnistat ja hoidat vaivan.

1. Kuka voi saada kynsisienen?

Joka kymmenes suomalainen aikuinen sairastaa kynsien sieni-infektiota. Se vaivaa eniten iäkkäitä ihmisiä, koska iän myötä verenkierto heikkenee ja myös kynnet kasvavat paksummaksi ja hitaammin.

Kynsisieni on yleisempi urheilijoiden ja uimareiden keskuudessa, koska kosteus ja lämpö tarjoavat ihanteellisen ympäristön sienen kasvamiseen ja leviämiseen. Monissa lajeissa jalkoihin tulee iskuja ja kynsiin vaurioita, joiden kautta sieni tarttuu ja leviää.

Kynsisieni viihtyy myös hikisissä sukissa ja tossuissa. Se leviää helposti julkisissa paikoissa, kuten uimahalleissa, kuntosaleilla ja suihkutiloissa.

Kynsisienelle altistavat kynsivaurioiden lisäksi diabetes, liiallinen hikoilu, perintötekijät, huono verenkierto ja heikko vastustuskyky.

2. Mistä kynsisienen tunnistaa?

Yleensä kynsisienen ensimmäisiä merkkejä on pieni kellertävä, ruskea tai valkoinen värimuutos kynnessä. Myös kynnen rakenne muuttuu hauraaksi ja hilseileväksi. Kynsi saattaa myös paksuuntua ja muuttua vihreäksi tai keltaiseksi. Lopulta se voi irrota kokonaan.

Kynsisieneen liittyy sille tyypillinen haju. Eräät muutkin kynsivauriot saattavat muistuttaa ulkonäöltään kynsisientä, mutta ne ovat yleensä hajuttomia.

3. Miten kynsisientä voi hoitaa ja ennaltaehkäistä?

Kynsisieni leviää helposti kynnestä toiseen ja ihmiseltä toisella. Myös muun jalkateräalueen silsa leviää helposti kynsiin.

Siksi kynsisieni kannattaa hoitaa heti, kun huomaa sen ensimmäiset merkit. Mitä nopeammin hoidon aloittaa, sen tehokkaamman tuloksen saa. Ilman hoitoa kynsisieni ei parane.

Kynsisienen hoitoon kannattaa varata aikaa, ja sitä kannattaa jatkaa riittävän pitkään. Yleensä hoito kestää 6–12 kuukautta eli sen ajan, että sairaan kynnen tilalle kasvaa uusi.  

Jatkossa kynsisientä voi ehkäistä varmistamalla, etteivät kengät ja sukat ole liian ahtaat. Niiden ilmanvaihdon pitäisi toimia. Julkisissa tiloissa kannattaa käyttää jalkineita ja kuivata varpaanvälit huolella suihkuttelun jälkeen.

 

NAILNER 2 IN 1 hoitaa ja parantaa kynsien ulkonäköä

Nailner torjuu kynsisientä muuttamalla kynnen ympäristön epäsuotuisaksi kynsisienelle. Nailner Hoitoaine 2 in 1 ja Hoitokynä 2 in 1 sisältävät kirkastavaa ainesosaa, joka auttaa parantamaan kynsien ulkonäköä jo seitsemässä päivässä.

Osta Nailner-tuotteet nyt kampanjahintaan apteekkituotteet.fistä!

Lue lisää nailner.fi

Liikunta on hauskempaa, kun löytää oman lajinsa. Tee pikatesti ja lue parhaat vinkit urheiluvaatteiden pesuun.

Minkä tulokset sait? Ikisuosikki jalkapallo on nyt erityisen ajankohtainen, sillä tänä vuonna pelataan jalkapallon maailmanmestaruuskisat Venäjällä. Nyrkkeily auttaa varmasti kesäkunnon ylläpidossa, sillä lajia harrastavat huippumallitkin. Kesällä sup-lautailu onnistuu myös Suomessa, ja monen mökiltä pääsee helposti järvelle tai mereen suppailemaan. Tai haasta kaveri kokeilemaan kanssasi akrojoogaa, jota voi harjoitella hyvällä säällä ulkosalla.

 

Näin peset urheiluvaatteet

•    Vaikka vaate olisi hyvin likainen, pese se matalassa lämpötilassa. Se pidentää vaatteiden käyttöikää.
•    Käytä tahroille suunnattua pesuainetta, joka myös poistaa hajuja.
•    Puuvillasta tehty t-paita saattaa imaista hien itseensä. Jos käytät sitä urheillessa, käännä paita ympäri ja levitä kainaloiden alueelle pesuainetta. 30 minuutin vaikutusajan jälkeen pese t-paita pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa.
•    Vältä huuhteluainetta etenkin Gore-Tex -vaatteiden pesussa. Se voi tukkia kuidut niin, ettei vaate enää hengitä.
•    Käytä urheiluvaatteiden pesuohjelmaa, jos pesukoneessasi on sellainen. Voit valita myös synteettisten vaatteiden pesuohjelman lisähuuhtelulla.
 

Huolenpitoa urheiluvaatteillesi

Voit urheilla huoletta, kun peset vaatteet Electroluxin Perfect Care 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa on oma ohjelma urheiluvaatteiden pesulle. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa.