Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Lattianpesu on yksinkertaista puuhaa, mutta voi väärin tehtynä pahimmillaan pilata lattian.
Kerro meille oma siivousvinkkisi, arvomme osallistujien kesken viisi Sinituotteen siivouspakettia.

1.    Lopeta vedellä ja pesuaineella lotraaminen

Nykyaikaiset lattiapinnat eivät kestä lainehtivaa vettä. Liika vesi pilaa herkästi erityisesti sellaiset lattiat, jotka on tehty paloista ja joissa on saumoja. Tällaisia ovat esimerkiksi parketti ja laminaatti. Vesi imeytyy herkästi saumakohtiin, ja lattia menee huonokuntoiseksi ennen aikojaan. Väljällä vedellä ja siihen kastettavalla paljon vettä imevällä mopilla peseminen on lisäksi epähygieenistä ja tehotonta, koska lika vain siirtyy paikasta toiseen. Kaikille materiaaleille sopiva Mikrokuitumoppi on turvallinen valinta, koska sen saa riittävän nihkeäksi herkimmillekin lattiapinnoille.

Lattiamateriaaliin ja sen hoitoon kannattaa perehtyä, sillä lattian saa yllättävän helposti pilalle myös vääränlaisella pesuaineella. Esimerkiksi laminaatti ei kestä saippuapitoista pesuainetta. Myös pesuaineen annostelussa kannattaa olla tarkkana ja käyttää sitä mieluummin hieman liian vähän kuin liikaa. Runsas pesuaineen käyttö saattaa jättää lattian pinnan sameaksi, jolloin se ei näytä puhtaalta. Mikrokuituisella laminaattipyyhkimellä lattia puhdistuu vaivattomasti pelkällä vedelläkin sillä mikrokuitu poistaa tehokkaasti likaa.

 

2. Säästä polviasi - konttaamisesta ei ole hyötyä

Moni suomalainen on tottunut moppaamaan lattiat kontallaan ämpäriä vierellään kuljettaen, jolloin rätti on usein läpimärkä ja vettä roiskuu ympäriinsä. Lattianpesussa kannattaa totutella nykyaikaisempiin tapoihin. Enää ei ole tarvetta pestä lattioita polvillaan edeten, kun homman voi tehdä jopa tehokkaammin ergonomisessa asennossa. Säädettävä teleskooppivarsi toimii eri pituisilla siivoojilla ja helpottaa lattian pesua myös ahtaissa tiloissa tai sängyn alta. Viikottaiseen ylläpitosiivoukseen riittää hyvin keveämpi nihkeämoppaus ja nykyaikaisella Monitoimimopilla saa tarkasti lattiat puhtaaksi ilman konttaamista.

Nykyaikaiset siivousvälineet taipuvat ketterästi huonekalujen alle

 

3. Toimiiko moppisi vain lian levittäjänä?

Tehokkailla, moderneilla ja tarkoituksen mukaisilla siivousvälineillä koti puhdistuu helposti ja nopeasti. Paraskaan siivousväline ei tuo kaivattua tehoa, jos se on likainen tai rikkinäinen. Säännöllinen ylläpitosiivous vähentää suursiivousten tarvetta ja auttaa pitämään lattiat puhtaana. Lattioiden säännöllinen pesu ei kuitenkaan vielä takaa, että lattiat ovat puhtaat. Likainen ja kulahtanut moppi levittää likaa huoneesta toiseen, vain puhtaalla mopilla saa aikaiseksi puhtaat lattiat. Mikrokuituiset mopit kestävät konepesun 60 asteessa ja ne kannattaakin pestä säännöllisesti puhtaaksi. Moppi kannattaa vaihtaa uuteen noin vuoden välein. Kätevintä on varata kotiin useampia vaihtomoppeja, niin moppi on käytettävissä, vaikka likainen vaihtomoppi olisi vielä pesussa.

 

4. Älä pese lattioita liian usein

Lattianpesun tarve vaihtelee eri kodeissa. Lattiamateriaali kannattaa huomioida. Puulattialle ei saa käyttää liikaa vettä, vaan se pyyhitään nihkeällä ja usein kannattaa vain pyyhkiä tahrat pois. Yhden hengen taloudessa ei lattioita tarvitse pestä kovinkaan usein, mutta lapsi- tai koiraperheessä likaa kantautuu jo ulkoakin enemmän sisälle. Lattioita ei kannata pestä liikaa, joten älä pese niitä vain tavan vuoksi.

OSALLISTU ARVONTAAN!

Kerro meille, mikä on oma siivousvinkkisi. Arvomme osallistujien kesken viisi Sinituotteen siivouspakettia (arvo 100e/kpl).

Arvonnan säännöt löydät täältä

HUOM! Kiinnostaako muutkin siivousvinkit? Liity uuteen Kodin Siivousvinkit FB-ryhmään Facebookissa, ja pääset mukaan innokkaaseen siivousryhmään keskustelemaan ja lukemaan siivoukseen liittyviä ajankohtaisia juttuja. 

Kaupallinen yhteistyö

Järjestäjä

Sinituote jäljempänä ”Järjestäjä”, järjestää arvonnan, jäljempänä ”Arvonta”.

Sääntöjen soveltaminen

Näitä sääntöjä sovelletaan Järjestäjän Arvontaan Menaiset.fi:ssä olevaan arvontaan sekä Nelliinan että Ruususuu & Huvikumpu -bloggareiden postauksissa Menaiset.fi:ssä.

Osallistumisen ehdot

Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt pois lukien Järjestäjän työntekijät.

Osallistumalla Arvontaan osallistuja myöntää Järjestäjälle kaikki oikeudet toimittamaansa aineistoon, edelleenluovutus- ja muunteluoikeus mukaan lukien. Osallistujalle jää Järjestäjästä riippumaton käyttöoikeus toimittamaansa aineistoon. Osallistuja vastaa siitä, että hänellä on oikeus myöntää edellä mainitut oikeudet Järjestäjälle, ja että hän on saanut suostumuksen aineiston lähettämiseen kaikilta aineistossa esiintyviltä henkilöiltä.

Osallistumalla Arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Henkilötietojen käsittely

Järjestäjä ei käytä eikä luovuta annettuja yhteystietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistumisen yhteydessä annettua puhelinnumeroa ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen ja mahdollisten palkintojen toimittamiseen. Arvontaan osallistuvat henkilöt hyväksyvät osallistuessaan, että he saattavat saada sähköpostitse tietoa liittyen Arvontaan.

Osallistuminen ja arvonta-aika

Arvontaan voi osallistua 2.2.-8.3.2018 välisenä aikana. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä - lomakkeeseen siinä pyydetyt tiedot, ja vahvistamalla osallistuminen painamalla Lähetä-painiketta. Arvontaan voi osallistua vain internetissä. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei huomioida.

Palkinnot ja voittajan valinta

Arvonnan palkintona on viisi kappaletta Sinituoteen siivoussettejä (yhden palkinnon arvo on 100 euroa). Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.

Palkinto arvotaan 15.3.2018 kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken.

Palkintojen luovutus ja voittajan julkistus

Järjestäjä ilmoittaa viipymättä arvonnan suorittamisen jälkeen arvontavoitoista voittajille sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta hänen osallistumisensa yhteydessä antamien yhteystietojen kautta, arvotaan tilalle uusi voittaja. Järjestäjä vastaa palkinnon toimittamisesta voittajan ilmoittamaan osoitteeseen Suomessa.

Järjestäjän vastuunrajoitus

Järjestäjän vastuu Arvontaan osallistumisesta rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään ja arvoon sekä palkintojen luovuttamiseen. Järjestäjä ei vastaa esimerkiksi mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista arvontaan osallistumisen yhteydessä taikka osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista tai Järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa esimerkiksi palkinnon hyödyntämiseen.

Verotus

Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Järjestäjä antaa tiedon palkinnoista ja palkinnonsaajan tarpeellisista henkilötiedoista veroviranomaisille voimassaolevien verosäännösten edellyttämän mukaisesti.