Kampaaja Miika Kemppainen kertoo, millainen on kesän tavoitelluin hiusväri. Upea lopputulos on nyt entistä helpompi saada aikaan kotiväreillä.

1. Hyvinvointia hiuksille

Hyvinvointibuumi hallitsee myös hiusvärejä. Luonnolliset sävyt ja kevyet kontrastit kipuavat shokkiefektien edelle.

Nyt erottuvat edukseen terveet, hyvin hoidetut ja kauniit hiukset, joissa sävyt ovat harmonisia ja lähellä toisiaan.

– Selkein ja suurin trendi on ehdottomasti luonnollisuus, ja hiusväreissä korostuvat hoitavuus ja laatu, Miika Kemppainen sanoo.

Hiusvärin kaveriksi kannattaa hankkia saman sarjan hoitotuotteet, jotka takaavat, että väri säilyy säihkyvänä mahdollisimman pitkään. Laadukkaita hoitotuotteita on hyvin tarjolla myös päivittäistavarakaupassa kotivärjäyksestä kiinnostuneille.

2. Täydellinen vaalea

Vaaleisiin hiuksiin haetaan täydellistä sävyä: puhdasta beigeä ja heleitä hiekansävyjä. Enää ei tarvitse tähdätä valkoisista valkoisimpaan, vaan omaa sävyä voi kirkastaa vain asteen tai parin verran.

Tämä trendi on mukavan käyttäjäystävällinen, sillä näin hiukset pysyvät paremmassa kunnossa eikä tyvikasvu erotu rajusti.

– Kotivärit ovat entistä hoitavampia ja korjaavampia. Niiden ansioista vaalentaa voivat myös he, jotka ovat kokeneet, että hiukset ovat liian hennot värikäsittelyyn, Kemppainen kertoo.

3. Viileää ruskeaa

Punakkuuteen taipuvaiset suomalaiset haikailevat usein keltapohjaisen ihonsävyn perään. Punaruskeat sävyt tuppaavat kuitenkin korostamaan punaisuutta. Violettiin vivahtavat mustanruskeat puolestaan taittavat ihon punakkuutta pois.

Ilouutinen onkin, että nyt pinnalla poreilevat täyteläisen pehmeät ja viileät kahvinsävyt sekä viileät ruskeat, jotka neutraloivat punaisuutta ja toimivat kauniisti vaalean ihon kehyksinä.

Yllättävää kyllä, maailmalla myydyimmät hiusvärit ovat juuri ne tuhkanväriset sävyt, joista suomalaiset haluavat eroon hinnalla millä hyvänsä.

4. Luonnollinen liukuma

Vaikka suuret kontrastit siirtyvät ainakin hetkeksi sivuun, ei hiusten kuulu näyttää kypärältä. Hiusten luonnostaan vaihtelevat tummuusasteet voivat erottua värin alta.

Näin pidempi tyvikasvu ei muodostu kotivärjäyksessäkään ongelmaksi, sillä sekä tummissa että vaaleissa hiuksissa väri saa liukua pehmeästi tummemmaksi tai vaaleammaksi latvaa kohti.

Schwarzkopf Color Expert

Schwarzkopf Color Expert -hiusvärisarjan hiusvärit ja hiustenhoitotuotteet sisältävät hiuskuidun sidoksia vahvistavan OMEGAPLEX®-teknologian. Aiemmin vain kampaamoissa käytetty teknologia on nyt kaikkien saatavilla. OMEGAPLEX® on kampaamokäsittelyiden innoittama, kolmivaiheinen käsittely, joka suojaa ja korjaa hiuksia värjäysprosessin aikana sekä vahvistaa hiuksia värjäyksen jälkeen uudella ammattimaisella teknologialla.

Tutustu ja tilaa Schwarzkopf Color Expert täältä.

Hiusten värjäys kotona on helppoa, kun valitset oikeat tuotteet ja tunnet parhaan värjäystavan. Hiusguru Miika Kemppainen kertoo parhaat vinkkinsä.

3020456

Kampaaja Miika Kemppainen tietää, miten hiukset saa värjättyä upean kiiltäviksi ja luonnollisen näköisiksi. 

– Kaiken perusta kotivärjäyksessä on oikean tuotteen valinta ja käyttöohjeisiin perehtyminen, Kemppainen sanoo. 

Mutta miten värjäys kannattaa käytännössä tehdä? Miten värjätään pelkkä tyvikasvu, entä aiemmin värjäämättömät hiukset?

Miikan neuvoilla hiuksensa sävytti myös Cosmopolitanin bloggari Julia – katso, miten hän onnistui!