Kaupallinen yhteistyö
Kaupallinen yhteistyö

 Kotikissan terveys lähtee ruokakiposta. Lue vinkit kissan ruokintaan!

Olitpa vegaani tai fleksaaja, kissaasi ei asia kiinnosta. Se on vankkumaton lihansyöjä, jonka lajityypilliset ravitsemustottumukset eivät ole juuri muuttuneet viimeisen kymmenentuhannen vuoden aikana.

Oikeanlainen ja laadukas ravinto on tärkeää, sillä puutteellisesti koostettu ruokavalio voi aiheuttaa kaikenlaisia vaivoja aina vatsaoireista virtsakiviin. 

Kotikissan terveys lähtee ruokakiposta. Kun kaikki on hyvin, ruoka maistuu ja kissan turkki on kunnossa, silmät kirkkaat ja kakka sopivan kiinteää, eikä kissan hengitys haise.

Muutoksia ruokavalioon kannattaa tehdä eri ikävaiheiden lisäksi myös esimerkiksi silloin, kun kissa steriloidaan, jolloin riski ylipainoon kasvaa ja eläin hyötyy vähärasvaisemmasta ravinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tyypillisesti aikuista kissaa ruokitaan pari kertaa päivässä. Kissat rakastavat rutiineja ja johdonmukainen käytös lisääkin kissan luottamusta omistajaansa kohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

“Naomi eli Nakki on aikuisena meille adoptoitu. Edellisessä kodissa oli kaikenlaista hankaluutta, mutta meillä on sujunut pääsääntöisesti hyvin. Alussa Nakki saattoi hypätä yöllä sänkyyn syömään hiuksia ja vaatimaan ruokaa. Kärsivällisyydellä totutimme sen säännöllisiin ruoka-aikoihin. Nakilla on lempikuivaruokansa, jota se söisi liiankin kanssa – ratkaisimme ongelman sekoittamalla yhteen lempparia ja sellaista, mikä ei niin hyvin maistu. Tuloksena ruoka kelpaa, mutta se ei hotki kuppiaan heti tyhjäksi.” 

Seniorin uusi dieetti

Iän myötä kissa ei välttämättä pysty hyödyntämään ruoan ravinteita yhtä hyvin kuin aiemmin. Ruokintasuunnitelma kannattaakin tarkistaa. Laadukas, helposti sulava proteiini on avainasemassa. Mikäli kissalla on kroonisia sairauksia, kannattaa ruokintaan kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

”Katukissana syntynyt Rimpsu tuli meille vuonna 2003. Se on nyt reipas ja luottavainen 17-vuotias kissaneiti, joka rakastaa vesileikkejä kylppärissä: pakasterasioiden kaatamista ja viemäriin virtaavan veden seuraamista - suuri ihme joka kerta! Rimpsu syö laajalti erilaisia viljattomia kuivaruokia ja kastikepitoisia märkäruokia, harvinaisina herkkupäivinä katkarapuja. Iän myötä moni kissa kaipaa vaihtelua ruokavalioonsa – tiedän kokemuksesta, sillä olen toiminut elämässäni jo kahdeksan kissan henkilökohtaisena palvelijana.”

Sekä kuiva- että märkäruoassa on puolensa: kissa pureksii nappuloita, mikä auttaa pitämään hampaita kunnossa. Märkäruoan mukana kissa puolestaan saa nestettä, mikä on hyvä sillä eläin tuntee luontaisesti heikosti janoa ja kuivuu helposti. Moni päätyykin tarjoamaan lemmikilleen molempia rinnakkain.

Laadukas raksu sisältää runsaasti eläinproteiinia, riittävästi rasvaa ja myös hieman hiilareita sekä kuitua. Purina ONE -tuotesarjasta löydät sekä märkä- että kuivaruokia lemmikkisi elämän kaikkiin tarpeisiin. 
Jos jokin kissan voinnissa ruokavalioon liittyen huolettaa, käänny aina eläinlääkärin puoleen.

Tuloksia jo kolmessa viikossa

Ensiluokkaisen ja tasapainoisen Purina ONE® -täysravinnon avulla pidät erinomaista huolta lemmikistäsi. Huomaat näkyviä muutoksia, jotka kertovat terveestä ja onnellisesta kissasta: loistava ruokahalu, paljon energiaa ja elinvoimaa, kiiltävä turkki, tasainen iho ja kirkkaat silmät.

Lue lisää ja aloita 3 viikon kokeilu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla