Kaupallinen yhteistyö

Pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne, koska vaatteita ei tehdä kestämään. Suomalaisyritys on päättänyt kyseenalaistaa alan käytännöt.

Isot ja tunnetut muotibrändit tuottavat heikkoa laatua halvalla ja synnyttävät paljon vaatehävikkiä. Jopa kaksi kolmasosaa valmistetuista vaatteista päätyy kierrättämisen sijaan kaatopaikalle.

Suomalainen alusvaatebrändi the other danish guy haluaa rikkoa kestämättömiä käytäntöjä ja tehdä asiat toisin.

”Koko idea lähti halusta luoda maailman parhaat kalsarit, jotka kestävät käytössä normaalia pidempään. Kun vähän perehtyi aiheeseen, syntyi ajatus siitä, että ne tulisi valmistaa valtamerien muoviroskasta”, kertoo brändin perustaja Tommi Lähde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hänen mukaansa muutakaan vaihtoehtoa ei ollut, jos halusi todella laittaa ympäristöystävällisyyden etusijalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Esimerkiksi yhden puuvillakilon valmistamiseen törsätään yli 10 000 litraa vettä. Se, jos mikä, on kestämätöntä. Ainut tapa saada riittävän iso muutos aikaan on kaupallistaa se.”

Muotiteollisuus on vuosikymmeniä määritellyt sen, miten tavaraa ostetaan, myydään ja kulutetaan. Lähteen havaintojen mukaan Fast Fashionia, eli pikamuotia edustavan vähittäiskaupan ostosyklit ja jäykät toimintatavat edustavat vanhanaikaista, tuotantokeskeistä ajattelua.

”Lopulta kaupan tärkein tehtävä on pyrkiä tavarasta eroon 8–12 kertaa vuodessa hinnalla millä hyvänsä ennen kuin seuraava sesonki alkaa.  Samaan aikaan yritetään pitää yllä mielikuvaa ympäristötietoisuudesta. Se ei ole lainkaan kuluttajalähtöistä – saati sitten ympäristöystävällistä.”

 

Suomalaisyritys tekee roskasta laadukkaita alushousuja

The other danish guyn alushousut tehdään sataprosenttisesti kierrätetystä polyamidista, jonka valmistamiseen on käytetty muun muassa valtameriin hylättyjä kalaverkkoja. Alushousujen Econyl® -lanka syntyy huippuunsa viedyn teknologisen prosessin lopputuloksena Italiassa.

theotherdanishguy.fi
Only three balls matter.
Maailman parhaat alushousut ovat myös maailmalle parhaat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla