Mikä kaikkien aikojen kesä! Vuoden 2018 ennätyskelit tuskin unohtuvat pitkään aikaan. Valitettavasti auringonpaisteen haittavaikutukset näkyvät iholla vielä pitkään sen jälkeen, kun päivetys on haihtunut.

Aurinko tekee ihmiselle hyvää, mutta sillä on myös haittavaikutuksia – UV-säteily on yksi merkittävimpiä ihon vanhenemisen vauhdittajia.

”Kasvojen ryppyjen syynä on useammin auringonotto kuin pelkkä ikääntyminen ,” sanoo ihoterapeutti Ann Kristin Hansen. Koska UV-säteet haittaavat ihon luonnollista kollageenintuotantoa, auringonpalvominen edistää ryppyjen ja juonteiden syntymistä.

Kollageeni on proteiini, jota esiintyy kehossa luonnostaan. Kehon ja ihon kollageenipitoisuus alkaa laskea 30-vuotiaasta lähtien. Kollageeni on tärkein yksittäinen ryppyjä ehkäisevä sekä ihon kimmoisuutta säilyttävä tekijä. Ryppyjä ja juonteita alkaa syntyä, kun iho altistuu auringolle, saasteille tai tupakoinnille. Väärä ruokavaliokin vanhentaa ihoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

UV-säteet vaurioittavat myös ihosolujen perimää eli DNA:ta, mikä voi johtaa pigmenttiläiskien ja muiden värimuutoksien syntymiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Lisäksi pitkäaikainen altistuminen auringolle häiritsee ihon omaa puolustusmekanismia, mikä tekee siitä alttiimman aknelle ja kuivumiselle", Hansen sanoo.

Päivettynyt iho kaipaa kollageenia

Ann Kristin Hansenilla on yli 20 vuoden kokemus ihonhoidon alalta. Hän on erityisen kiinnostunut siitä, miten erilaiset tuotteet vaikuttavat ihoon.

”Uskon ihon huolelliseen hoitamiseen sekä sisäisesti että ulkoisesti. Valitsen vain tuotteita, joiden vaikutuksen voin todella huomata.”

Päivettyneen ja ikääntyvän ihon hoitoon hän suosittelee sisäisesti nautittavaa kollageenivalmistetta, joka vaikuttaa ihon terveyteen kaikkialla kehossa.

”Olen perehtynyt kollageenilisistä tehtyihin tutkimuksiin ja todennut, että näyttö on vakuuttava. Sillä on tosin väliä, minkä laatuista kollageenia käytetään.”

Hansen viittaa kaksoissokkotutkimukseen, jossa tarkasteltiin hydrolysoidun Verisol-kollageenin vaikutuksia ihon kuntoon. Tulosten mukaan kahdeksan viikon välein tapahtuva kollageenivalmisteen päivittäinen saanti vähensi ryppyjen syvyyttä keskimäärin 20 prosentilla.

Oslo Skin Labin The Solution Anti-wrinkle -kollageeni sisältää juuri tätä hydrolysoitua Verisol-kollageenia. The Solution on mauton jauhe, joka sekoitetaan haluttuun juomaan tai ruokaan. Se on kätevä tapa paikata auringonoton aiheuttamaa kollageenivajetta iholla.

Tee tilaus kätevästi netissä:


Sisältö jatkuu mainoksen alla