Jätätkö sinäkin kasvot suojaamatta, koska aurinkovoide jättää niille rasvaisen kiillon? Lue, miten ongelma ratkaistaan ja testaa samalla tietosi.

Kirkas kevätaurinko houkuttelee ulkoilemaan ja nauttimaan kauan kaivatuista terassikeleistä. Vahva säteily saattaa kuitenkin yllättää pimeään vuodenaikaan tottuneen ihon, joka palaa nyt huomattavasti helpommin kuin keskikesällä. Moni yllättyy, kun nenänpää ja dekoltee punoittavat kipeästi huhtikuisen auringossa istuskelun jäljiltä.

Säteiden vaikutus ihon ikääntymiselle jää sekin helposti vähälle huomiolle, sillä vaikutus ei näy välittömästi. Palaminen ja liika UV-säteily vanhentavat ihoa vähentäen sen kollageeni- ja elastiinisäikeiden joustavuutta, kuivattaen ihoa ja aiheuttaen monilla myös ihonvärin epätasaisuutta.

Miksi kasvojen iho vaatii täsmätuotteet?

Jokapäiväisissä ihonhoidon rutiineissa valitsemme kasvoille ja vartalolle eri tuotteet. Tähän on syynsä: kasvoissa iho on ohuempi, herkempi ja rasvaisempi kuin muualla kehossa. Beiersdorfin teettämän tutkimuksen mukaan silti yli 60 prosenttia käyttää samaa aurinkovoidetuotetta sekä kasvoille että vartalolle *.

Kasvot saatetaan jättää jopa suojaamatta kokonaan, sillä liian paksut aurinkovoiteet eivät imeydy ja jättävät kasvojen ihon rasvaiseksi. Tällöin iho on täysin alttiina polttaville ja vanhentaville UVA- ja UVB-säteille.

Onneksi tarjolla on nyt erityisesti kasvojen iholle suunniteltu uutuussarja, joka jättää ihon samettisen mattapintaiseksi. Päivittäiseen käyttöön soveltuvan NIVEA SUN Shine Control -aurinkovoiteen kevyt koostumus levittyy iholle helposti ilman tahmaista ja rasvaista tunnetta. Se sopii hyvin myös meikin alle. 

Näillä vinkeillä heleä kevätiho

Samalla kun iho hiljalleen päivettyy kevätauringossa, siitä voi pitää erityisen hyvää huolta seuraavilla kirkastavilla ja heleyttävillä hoitovinkeillä:

1)     Kuori kasvojen iho 1-2 kertaa viikossa NIVEA Skin Refining Scrub -kuorintageelillä. Se kirkastaa ja tasoittaa ihon pintaa. Vaihtoehtoisesti kokeile ihotarpeesi mukaista minuutin pikanaamiota. Valitse kuivalle iholle esimerkiksi NIVEA Urban Skin Detox Moisturise -kasvonaamio. Jos toivot ihohuokosia pienentävää vaikutusta, kokeile uutta Urban Skin Detox Pore Refine -kasvonaamiota.

2)     Kosteuta iho huolellisesti taataksesi kauniin tasaisen rusketuksen. Viimeistele pintapuhdistus kasvovedellä ja levitä kasvoille ihotyypin mukainen kosteusvoide sekä silmänympärysvoide.

3)     Levitä kasvoille, kaulalle ja dekolteen alueelle NIVEA Sun Face -aurinkovoidetta ylös- ja ulospäin suuntautuvin liikkein. Jos ihosi kiiltää helposti, käytä NIVEA Sun Face Shine Control -voidetta. NIVEA Sun Face Anti-Pigment -voide puolestaan vähentää pigmentti- ja maksaläiskien syntymistä. Viimeistele heleä iho halutessasi meikkivoiteella ja puuterilla tai aurinkopuuterilla.

Kuinka hyvin hallitset kauniin kevätihon salaisuudet? Testaa tietosi!

* Lähde: Euromonitor International Limited; NIVEA by umbrella brand name in the categories Body Care, Face Care and Hand Care; in retail value terms, 2016.

 

NIVEA SUN Face – Suojaava, hoitava tuotesarja auringon rakastamille kasvoille

Erityisesti kasvojen iholle suunnitellut NIVEA SUN -tuotteet sisältävät antioksidantti Licochalcone A:ta, joka suojaa ihoa tehokkaasti ikääntymistä aiheuttavilta vapailta radikaaleilta. NIVEA SUN Shine Control SK 30 imee ihon ylimääräistä rasvaa itseensä hilliten kiiltoa ja jättäen ihon samettisen mattapintaiseksi. NIVEA SUN Face Anti-Age & Pigments SK 30 ja SK 50 sisältävät lisäksi koentsyymi Q10:tä. Se nopeuttaa ihon uudistumista ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä sekä pigmenttihäiriöitä iholla.

TUTUSTU: WWW.NIVEA.FI