Elämä jättää jälkensä kehoomme, mutta myös ihoomme. Emme aina osaa kuunnella, mitä me aidosti tarvitsemme – ja mitä ihomme tarvitsee.

Iho kertoo kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistamme ja heijastaa tunteitamme. Kun opit kuuntelemaan itseäsi, voit löytää omat vahvuutesi, ja hehkut hyvää oloa. 

"Iho heijastaa terveydentilaa ja tunteita. Iho voi näyttää harmaalta, väsyneeltä, elottomalta, veltostuneelta tai hehkuvalta, eloisalta, jäntevältä tai sileältä. Elämäntilanteet näkyvät ihosta: väsymys, stressi, sairaus, järkytys, lapsen syntymä... Myös iloiset asiat ovat luettavissa ihosta: ilo, rakastuminen ja nauru saavat hipiän hehkumaan", SKY-kosmetologi Minna Luostarinen Kauneushoitola Boulevard Beautysta sanoo.

Luostarinen on nähnyt työssään monenlaisia ihoja. Hän pystyy usein tulkitsemaan asiakkaan ihon perusteella hänen elämäntilanteensa ja herättelemään aitoon itsensä kuunteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Moni unohtaa arjen kiireissä itsensä ja hyvinvointinsa. Onkin hyvä miettiä, mitä aidosti tarvitsee. Aina iho-ongelmat eivät ole hoidettavissa ihon pinnalta käsin, vaan tarvitaan syvempää itsetutkiskelua. Välillä on syytä pysähtyä ja rauhoittua. Myös laadukas ja riittävä uni on terveyden, hormonitoiminnan ja hyväkuntoisen ihon kulmakivi", Minna Luostarinen muistuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Epäpuhtaudet, pigmenttimuutokset ja ihon ennenaikainen ikääntyminen voivat liittyä stressaavaan elämäntilanteeseen. Tarvitaan tasapainottavia toimia – ei pelkästään ihonhoitoon, vaan myös sisäisesti. Uusimpien tutkimusten mukaan myös aivoilla ja suolistolla on tiivis yhteys: suoliston epätasapainolla on vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Miksi iho ikääntyy?

Jokainen solu tarvitsee energiaa ylläpitääkseen biologisia toimintojaan. Energiaa kuluu myös uusien solujen syntymiseen, uusiutumiseen, solunjakautumiseen sekä häiriöiden ja vaurioiden korjaamiseen.

Heti kun solun energiataso alenee, sen toiminnot eivät enää toimi täysipainoisesti. Alentunut energia­taso voi johtua ulkoisista syistä, kuten sairaudesta tai stressistä, mutta myös elimistön sisäisistä olosuhteista, kuten hormonaalisista muutoksista tai epätasapainoisesta hengityksestä, joka joh­taa hapenpuutteeseen. Varsinkin aikuisen ihossa energianpuute näkyy helposti.

"Sanotaan, että stressi vanhentaa: esimerkiksi kortisoli vaikuttaa ihon kollageenisäikeitä heikentävästi ja estää uuden kollageenin muodostumista, mikä puolestaan vaikuttaa ihon jäntevyyteen ja kiinteyteen", Minna Luostarinen sanoo.

Sisäinen ja ulkoinen ravinto – molempia tarvitaan

Iho kiittää, kun ruokavaliossa suositaan puhdasta ja tuoretta ravintoa. Väsymys ja huono olotila näkyvät ihossa: jatkuva pitkäaikainen stressitila häiritsee immuunisysteemiä ja iho, kuten koko keho voi olla kroonisessa tulehdustilassa.

Ihon terveyden ja elinvoimaisuuden kannalta oleellista on myös löytää juuri omalle iholle ja elämäntilanteeseen sopivat hoitotuotteet. Velttoutta, sameutta ja ikääntymisen merkkejä voi vähentää ja ehkäistä tehokkailla anti aging -ainesosilla, joista esimerkiksi koentsyymi Q10 on hyvin tutkittu. NIVEA on uranuurtaja koentsyymi Q10:een liittyvässä tutkimuksessa – ensimmäiset tulokset aineen vaikutuksista ihoon saatiin jo 1990-luvulla. Q10:tä muodostuu kehossa luonnollisesti, mutta iän myötä sen tuotanto vähenee. Siksi Q10:tä sisältävät tuotteet voivat vähentää ja ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä ihossa.

Hoida ihoasi ja itseäsi kokonaisvaltaisesti:

  • Rauhoitu ja rentoudu. Valitse itsellesi sopivaa rauhoittavaa ja tasapainottavaa tekemistä: syvähengitys raittiissa ilmassa, meditointi, kehoa ja mieltä rentouttavat hoidot (kasvohoidot, jalkahoidot, hieronta, kelluminen), jooga, kävely luonnossa...
  • Lataa älylaitteeseen hyvän olon sovellus. Kokeile meditointia ja mindfullnessia ensin sovelluksen opastamana.
  • Rauhoita illat. Rentoutumisen ja palauttavan unen merkitystä ei voi korostaa liikaa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Myös iho kiittää hyvistä yöunista.
  • Valitse juuri ihollesi sopivat hoitotuotteet. Ikääntyvä iho kaipaa elvyttäviä ainesosia – valitse tarvittaessa herkän ihon tuote.

 

Kaikkien aikojen tehokkain Q10-tuotesarja – myös herkimmälle iholle

NIVEAn ihoasiantuntijat ovat kehittäneet kaikkien aikojen tehokkaimman Q10-voidekoostumuksen, joka häivyttää ikääntymisen merkkejä. NIVEA Q10 POWER -sarjan tuotteet sisältävät erittäin tehokasta, soluaktiivista Q10-koentsyymiä ja aiempaan koostumukseen verrattuna kymmenkertaisen määrän kreatiinia. Tämän yhdistelmän sisältävä tuote stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa. Sarjasta löytyvät myös omat tehokkaat, mutta erittäin hellävaraiset anti aging -tuotteet herkimmällekin iholle.

Lue lisää >>

Sisältö jatkuu mainoksen alla