Kaupallinen yhteistyö

Tiesitkö, että muistilaput, mielekäs harrastus ja kalaöljy ovat aivojesi parhaat ystävät? Näillä vinkeillä huolehdit aivojesi hyvinvoinnista ruuhkavuosien kiireessä.

Unohdatko usein, mitä olit hakemassa tai sanomassa? Ovatko tavarat kateissa, ja keskittyminen vaikeaa? Aivotutkija Mona Moisalalla on rauhoittavaa kerrottavaa: nämä tuskin ovat varhaisen dementian merkkejä, vaan normaalia työmuistin ylikuormittumista.

-    Ruuhkavuosien aikana on monesti liikaa ajateltavaa, muistettavaa ja ratkaistav

aa. Siksi onkin tärkeää olla lempeä itselleen ja hyväksyä se, että pallo voi olla välillä hukassa, Moisala muistuttaa.

Moisalan vinkeillä rauhoitat ylikuormittuneita aivoja ja pidät ajatuksen kirkkaana kiireestä huolimatta.

 1. Rauhoita 1–2 tuntia työpäivästäsi.
  Aivoja pommitetaan työpäivän aikana jatkuvalla tietotulvalla ja keskeytyksillä. Rauhoita esimerkiksi aamupäivästä 1–2 tuntia, joiden aikana voit tehdä keskittymistä vaativat työt. Laita puhelin äänettömälle ja estä ilmoitukset uusista sähköpostiviesteistä. Samalla treenaat aivojasi rauhoittumaan ja keskittymään yhteen tehtävään kerralla.
   
 2. Kirjoita tehtävät to do -listalle.
  Mielessä pyörivät asiat kuormittavat aivoja eniten. Kirjoita kaikki muistettavat asiat ylös paperille, niin ne eivät vie tilaa aivojesi työmuistissa. Hyödynnä myös puhelimen kalenterin muistutuksia, niin aivosi saavat tilaa levähtää.
   
 3. Heittäydy ihanaan harrastukseen.
  Mielihyvähormoneita tuova tekeminen palauttaa ylikuormittuneita aivoja paremmin kuin sanaristikot. Hemmottele itseäsi työpäivän jälkeen mielekkäällä harrastuksella, jossa voit keskittyä, pääset flow-tilaan ja saat hyvän mielen. Joillakin toimii juoksulenkki, toisilla maalaaminen.
   
 4. Nuku riittävästi.
  Uni vaikuttaa eniten aivojen hyvinvointiin, sillä nukkuessa aivot palautuvat ja puhdistuvat. Unen tarve vaihtelee yksilöllisesti yleensä 7–9 tunnin välillä. Huolehdi siis, etteivät ylityöt tai Netflix vie tärkeää palautumisaikaa aivoiltasi ja olet ajoissa sängyssä.
   
 5. Huolehdi hyvistä rasvoista.
  Hyvät rasvat, kuten omega-3, ovat erittäin tärkeitä aivojen toiminnalle. Ne toimivat aivoissa rakennusaineina ja ovat erittäin tärkeitä hermosolujen solukalvoille. Jos ruokavaliossasi ei ole riittävästi rasvaista kalaa tai muita omega-3:n lähteitä, varmista hyvien rasvojen saanti nauttimalla laadukasta kalaöljyä lisäravinteena päivittäin.


Aivoissa, erityisesti otsalohkossa, on runsaasti omega-3-rasvahappo DHA:a. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on määritellyt, että päivittäinen 250 mg:n DHA:n saanti edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Möller - Suomen suosituin kalaöljyvalmiste

Möller Tupla sisältää terveydelle tärkeitä ravintoaineita. Omega-3-rasvahapot DHA ja EPA (250 mg/vrk) edistävät sydämen toimintaa. DHA (250 mg/vrk) tukee myös aivojen ja näkökyvyn toimintaa.

Möllerin kalaöljyssä huomioidaan luonnonvarojen kestävä kehitys ja korkealuokkaisessa tuotantoprosessissa raaka-aineista poistetaan mahdolliset vierasaineet kuten raskasmetallijäämät, tuotteen laadun kärsimättä.

Lue lisää Möllerin hyödyistä: www.moller.fi

Me Naiset