Kaupallinen yhteistyö
Kalastajan vaimo -blogin Johanna Alvestad
Kalastajan vaimo -blogin Johanna Alvestad

Johanna Alvestad suojaa kasvonsa auringolta vuoden ympäri. Mikä tahansa voide ei kuitenkaan kelpaa.

Kun auringonvalo pilkahtelee ikkunaruutujen takaa, Johanna Alvestadille tulee välittömästi hinku päästä ulos paistattelemaan päivää. Hän asuu norjalaiskylässä rannan tuntumassa, joten hulppeita maisemia ja ulkoilureittejä ei tarvitse lähteä metsästämään kaukaa.

– Huono ilmakaan ei ole este lähteä ulos, mutta aurinkoisella säällä en malta millään olla sisällä. Teen pihahommia, käyn kävelyllä tai pakkaan eväät mukaan, ja lähdemme porukalla veneretkelle, Johanna kertoo.

Auringossa makaaminen ei ole Johannan juttu, mutta muuten hän tunnustautuu auringon ja lämmön ystäväksi. Nainen ei pakoile säteitä vaatetuksen tai hatun suojiin, vaan pukeutuu sen mukaan, mikä sattuu huvittamaan. Kesäpäivinä mieluiten kevyeen mekkoon.

– En rajoita auringossa olemista, mutta käytän korkeita suojakertoimia. Haluan nauttia auringosta ilman stressiä. Enempi olen huolissani lapsista ja olen tarkka, että heillä on esimerkiksi vesillä ollessamme suojana niin vaatetusta kuin aurinkovoidettakin, Johanna sanoo.   

Ei kiitos tahmalle

Johannan ihotyyppi ei ole se tyypillisin suomalainen: hän ruskettuu helposti, mutta ei kärähdä ihan noin vain. Hän suosii siitä huolimatta korkeita suojakertoimia, joita saa olla vähintään 30 ja mielellään 50. Myös voiteen koostumus on tärkeä. Purtilo jää hyllyyn, jos lopputulos on vähänkään nahkea.

Johanna sai testattavakseen Louis Widmerin uuden Sun Protection Face 50+ -aurinkosuojan, jonka koostumus ilahduttaa muitakin tahmaista fiilistä vierastavia. Emulsio on nopeasti imeytyvä ja öljytön, mutta kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Saatavana on tuoksuton ja miedosti tuoksuva versio.

Johanna ilahtui erityisesti siitä, että emulsiota voi levittää huoletta myös silmänympärysiholle. Koostumus ei ärsytä silmiä eikä aiheuta kirvelyä. Myös vesistöystävällisyys on hänen mielestään iso plussa.

Johanna on käyttänyt kolmikymppisestä lähtien anti-age-tuotteita, ja nykyisin hänen kylppäristään ei muunlaisia ihonhoitotuotteita löydykään. Uudessa aurinkosuojaemulsiossa on mukana luonnollista kollageenia, joka täyttää ryppyjä sisältäpäin. Mukana on myös vahva antioksidanttisuoja.

Vegaaninen kosmetiikka kiinnostaa

Johanna käyttää aurinkovoidetta vain auringon porottaessa, mutta jonkinlainen suoja on hänen mielestään tarpeen vuoden ympäri. Hän suosiikin suojakertoimen sisältäviä päivävoiteita ja on valinnut myös meikkivoiteeksi suojakertoimella varustetun vaihtoehdon.

Ihoa kannattaakin suojata myös pilvisellä säällä ja jopa sisätiloissa, sillä ultraviolettisäteet läpäisevät ikkunalasin.

– Raskaana ollessani kasvoilleni ilmestyi pigmenttilaikkuja, mutta ne ovat onneksi vaalentuneet ja lähestulkoon hävinneet. Haluan kuitenkin ennaltaehkäistä uusien syntymistä, Johanna tuumaa.

Johanna sai testattavakseen myös toisen Louis Widmerin uutuuden: Rich Day Cream UV30 -päivävoiteen. Se on ihoa syväkosteuttava ja uudistava anti-age-voide, jossa on korkea UVA- ja UVB-suoja. Emulsio on kermaisen täyteläinen, eikä se jätä iholle rasvaista tunnetta. Se on kehitetty kuivalle, yli 30-vuotiaan iholle. Tehoaineina on ryppyjä sisältä täyttäviä peptidejä ja kahta eri hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat ja kiinteyttävät ihoa.

Koostumus on vegaaninen, ja Johanna kertookin suosivansa nykyisin vegaanista ja ympäristöystävällistä kosmetiikkaa.

Saatavana on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on hajusteeton ja toinen miedosti hajustettu. Näistä miedosti tuoksuva on Johannan suosikki, sillä se lisää hemmottelevaa fiilistä.

– Ihon hoitaminen on minulle oma hemmotteluhetki ja arjen luksusta. Arvostan sitä, että koostumus on pehmeä ja tuntuu ylelliseltä. Levitän voiteen aina myös kaulalle ja dekolteelle, koska olen lukenut jostain, että näin pitää tehdä, Johanna naurahtaa.

Louis Widmerin uudet Rich Day Cream UV30 -päivävoide sekä Sun Protection Face 50+ -aurinkosuoja.
Louis Widmerin uudet Rich Day Cream UV30 -päivävoide sekä Sun Protection Face 50+ -aurinkosuoja.