Liikunta on hauskempaa, kun löytää oman lajinsa. Tee pikatesti ja lue parhaat vinkit urheiluvaatteiden pesuun.

Minkä tulokset sait? Ikisuosikki jalkapallo on nyt erityisen ajankohtainen, sillä tänä vuonna pelataan jalkapallon maailmanmestaruuskisat Venäjällä. Nyrkkeily auttaa varmasti kesäkunnon ylläpidossa, sillä lajia harrastavat huippumallitkin. Kesällä sup-lautailu onnistuu myös Suomessa, ja monen mökiltä pääsee helposti järvelle tai mereen suppailemaan. Tai haasta kaveri kokeilemaan kanssasi akrojoogaa, jota voi harjoitella hyvällä säällä ulkosalla.

 

Näin peset urheiluvaatteet

•    Vaikka vaate olisi hyvin likainen, pese se matalassa lämpötilassa. Se pidentää vaatteiden käyttöikää.
•    Käytä tahroille suunnattua pesuainetta, joka myös poistaa hajuja.
•    Puuvillasta tehty t-paita saattaa imaista hien itseensä. Jos käytät sitä urheillessa, käännä paita ympäri ja levitä kainaloiden alueelle pesuainetta. 30 minuutin vaikutusajan jälkeen pese t-paita pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa.
•    Vältä huuhteluainetta etenkin Gore-Tex -vaatteiden pesussa. Se voi tukkia kuidut niin, ettei vaate enää hengitä.
•    Käytä urheiluvaatteiden pesuohjelmaa, jos pesukoneessasi on sellainen. Voit valita myös synteettisten vaatteiden pesuohjelman lisähuuhtelulla.
 

Huolenpitoa urheiluvaatteillesi

Voit urheilla huoletta, kun peset vaatteet Electroluxin Perfect Care 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa on oma ohjelma urheiluvaatteiden pesulle. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa. Lue lisää urheiluvaatteiden pesusta.