Keväällä kannattaa liikkua ulkona. Oletko jo testannut näitä lajeja?

Advertisement

Nämä ulkoilulajit käyvät vaikka koko perheelle. Tunnetko jo esimerkiksi luontoparkourin?

1.     Frisbeegolf

Pelatkaa frisbeegolfia omassa pihassa. Lajissa ei tarvitse välineurheilla, sillä tavallinen rantafrisbee riittää hyvin. Heitelkää sitä vaikkapa pyykkikoriin tai virittäkää puiden oksanhaaroihin nauhoja, joiden läpi pitää osua. Kisaan voi haastaa naapuritkin!

2.  Polkujuoksu

Kokeilkaa polkujuoksua. Trendilajiin voi osallistua jo kolmevuotias, ja eskari-ikäinen tai vanhempi lapsi saattaa kirmata poluilla vauhdikkaammin kuin aikuiset. Älkää juosko otsa rypyssä, vaan edetkää seikkaillen.

3. Luontoparkour

Harrastakaa luontoparkouria pihalla tai metsässä. Kun valitsee turvallisen paikan, voi hyppiä kiveltä tai roikkua puun oksasta. Se on hauskaa lapselle ja saa hien pintaan myös aikuiselle.

4. Lätäkköleikit

Nähkää lätäköt mahdollisuutena, niin edes kurakelit eivät haittaa. Pihaan voi tehdä puroja ja niihin voi rakentaa patoja. Purontekoleikeissä tulee liikuttua huomaamatta.

5. Bongailu

Etsikää metsästä kevään merkkejä. Laskekaa eri lintujen ääniä tai tarkastelkaa esiin putkahtaneita kasveja. Etsintä sopii perheen pienimmille ja myös teinille, joka saattaa innostua juttelemaan metsäreissulla ihan eri lailla kuin kotioloissa.

Vinkit antoi Suomen Ladun Susanne Blomqvist.

 

Näin peset ulkoiluvaatteet

  • Hinkkaa vaatteesta hiki tai deodorantti pois etikalla.
  • Jos koneessasi ei ole Sport-ohjelmaa, voit sen sijaan käyttää hienopesua. Valitse lisähuuhtelu, mikäli vaate on erityisen likainen.
  • Rasvatahroihin voit laittaa perunajauhoa. Anna sen vaikuttaa pari tuntia, ja huuhtele vaate sitten lämpimällä vedellä. Voit vielä pyyhkiä tahraa kivennäisveteen kastetulla sienellä. Pese vaate lopuksi koneessa.
  • Älä käytä huuhteluainetta varsinkaan kuori- tai Gore-Tex -vaatteille. Ulkoiluvaatteiden on tarkoitus hengittää, ja pahimmillaan huuhteluaine estää sen.

Huolenpitoa ulkoiluvaatteillesi

Voit ulkoilla huoletta, kun peset vaatteet Electroluxin PerfectCare 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa vaatteet puhdistuvat nopeasti. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa. Sillä voi kuivata myös kuorivaatteet, ja ulkoiluvaatteille suunniteltu ohjelma auttaa säilyttämään vaatteiden kuidut vedenpitävinä. Lue lisää ulkoiluvaatteiden pesusta.