Päivitä denimisi kevääseen. Muodikkaimmissa farkuissa on vajaamittaiset lahkeet ja raita sivussa.

Advertisement

Farkut ovat oikea klassikko ja helppo valinta moneen asuun. Mikä kevättrendi sopii sinulle?

1. Kapeat äitifarkut

Kuljetko aina pillifarkuissa? Niistä on helppo siirtyä astetta muodikkaampiin kapeisiin äitifarkkuihin. Korkeavyötäröiset, vähän löysästi istuvat farkut olivat suosituimmillaan 80- ja 90- luvun vaihteessa. Osa äiti-ihmisistä tykästyi farkkujen käytännöllisyyteen ja jatkoi niiden käyttöä, mistä ne saivat nimensä. Nyt tätimaine on mennyttä ja katukuvassa vilisee sekä perinteistä että vartalonmyötäistä versiota suosikkimallista.

2. Kirjaillut kuviot

Trendifarkkujen kuvio on kirjailtu useimmiten jalan ulkosivulle reiden kohdalle. Se voi olla symmetrinen tai epäsymmetrinen ja molemmissa tai vain toisessa lahkeessa. Suosikkikuvio on kukka, mutta se voi olla myös vaikkapa lintu oksalla. Kirkkaanpunaiset kukat ja sininen farkkukangas ovat houkutteleva värikontrasti.

3. Röyhelölahkeet

Tämä kevään rohkein farkkutyyli on rönsyilijän unelma. Röyhelöt siirtyvät nyt puseroista ja mekoista myös housuihin. Lahje levenee pohkeen alta tai läheltä nilkkaa. Tyyli voi taipua jopa minimalistin ylle, jos farkut ovat mustat ja röyhelökaistale pieni.

4. Sivuraita

Raitoja ei ole varattu vain urheilumerkkien housuille. Viime vuonna tulivat housut, joissa on tehosteraita reiden sivussa. Tänä keväänä trendi näkyy myös farkuissa: lahkeensivussa kulkee raita tummennetusta denimistä. Pystylinja huijaa jalan pidemmäksi.


Näin peset denimin


•    Pese farkut oikein, ja voit pidentää niiden käyttöikää. Valitse nopea pesuohjelma ja matala lämpötila.
•    Denimistä voi lähteä väriä. Älä siis koskaan pese farkkuja valkoisten tai vaaleiden vaatteiden kanssa.
•    Ensimmäinen pesu on hyvä tehdä käsin. Käännä farkut ympäri ja jätä ne 45 minuutiksi veteen, johon olet lisännyt nestemäistä pesuainetta. Sekoittele välillä. Huuhtele farkut lopuksi kylmällä vedellä ja ripusta ne kuivumaan.
 

Huolenpitoa denimille

Uudet ja vanhat lempifarkut pysyvät hyvässä kunnossa, kun peset ne Electroluxin PerfectCare 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa on oma pesuohjelma denimille. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa. Lue lisää vinkkejä farkkujen pesuun.