Päivitä denimisi kevääseen. Muodikkaimmissa farkuissa on vajaamittaiset lahkeet ja raita sivussa.

Advertisement

Farkut ovat oikea klassikko ja helppo valinta moneen asuun. Mikä kevättrendi sopii sinulle?

1. Kapeat äitifarkut

Kuljetko aina pillifarkuissa? Niistä on helppo siirtyä astetta muodikkaampiin kapeisiin äitifarkkuihin. Korkeavyötäröiset, vähän löysästi istuvat farkut olivat suosituimmillaan 80- ja 90- luvun vaihteessa. Osa äiti-ihmisistä tykästyi farkkujen käytännöllisyyteen ja jatkoi niiden käyttöä, mistä ne saivat nimensä. Nyt tätimaine on mennyttä ja katukuvassa vilisee sekä perinteistä että vartalonmyötäistä versiota suosikkimallista.

2. Kirjaillut kuviot

Trendifarkkujen kuvio on kirjailtu useimmiten jalan ulkosivulle reiden kohdalle. Se voi olla symmetrinen tai epäsymmetrinen ja molemmissa tai vain toisessa lahkeessa. Suosikkikuvio on kukka, mutta se voi olla myös vaikkapa lintu oksalla. Kirkkaanpunaiset kukat ja sininen farkkukangas ovat houkutteleva värikontrasti.

3. Röyhelölahkeet

Tämä kevään rohkein farkkutyyli on rönsyilijän unelma. Röyhelöt siirtyvät nyt puseroista ja mekoista myös housuihin. Lahje levenee pohkeen alta tai läheltä nilkkaa. Tyyli voi taipua jopa minimalistin ylle, jos farkut ovat mustat ja röyhelökaistale pieni.

4. Sivuraita

Raitoja ei ole varattu vain urheilumerkkien housuille. Viime vuonna tulivat housut, joissa on tehosteraita reiden sivussa. Tänä keväänä trendi näkyy myös farkuissa: lahkeensivussa kulkee raita tummennetusta denimistä. Pystylinja huijaa jalan pidemmäksi.


Näin peset denimin


•    Pese farkut oikein, ja voit pidentää niiden käyttöikää. Valitse nopea pesuohjelma ja matala lämpötila.
•    Denimistä voi lähteä väriä. Älä siis koskaan pese farkkuja valkoisten tai vaaleiden vaatteiden kanssa.
•    Ensimmäinen pesu on hyvä tehdä käsin. Käännä farkut ympäri ja jätä ne 45 minuutiksi veteen, johon olet lisännyt nestemäistä pesuainetta. Sekoittele välillä. Huuhtele farkut lopuksi kylmällä vedellä ja ripusta ne kuivumaan.
 

Huolenpitoa denimille

Uudet ja vanhat lempifarkut pysyvät hyvässä kunnossa, kun peset ne Electroluxin PerfectCare 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa on oma pesuohjelma denimille. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa. Lue lisää vinkkejä farkkujen pesuun.

Liikunta on hauskempaa, kun löytää oman lajinsa. Tee pikatesti ja lue parhaat vinkit urheiluvaatteiden pesuun.

Minkä tulokset sait? Ikisuosikki jalkapallo on nyt erityisen ajankohtainen, sillä tänä vuonna pelataan jalkapallon maailmanmestaruuskisat Venäjällä. Nyrkkeily auttaa varmasti kesäkunnon ylläpidossa, sillä lajia harrastavat huippumallitkin. Kesällä sup-lautailu onnistuu myös Suomessa, ja monen mökiltä pääsee helposti järvelle tai mereen suppailemaan. Tai haasta kaveri kokeilemaan kanssasi akrojoogaa, jota voi harjoitella hyvällä säällä ulkosalla.

 

Näin peset urheiluvaatteet

•    Vaikka vaate olisi hyvin likainen, pese se matalassa lämpötilassa. Se pidentää vaatteiden käyttöikää.
•    Käytä tahroille suunnattua pesuainetta, joka myös poistaa hajuja.
•    Puuvillasta tehty t-paita saattaa imaista hien itseensä. Jos käytät sitä urheillessa, käännä paita ympäri ja levitä kainaloiden alueelle pesuainetta. 30 minuutin vaikutusajan jälkeen pese t-paita pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa.
•    Vältä huuhteluainetta etenkin Gore-Tex -vaatteiden pesussa. Se voi tukkia kuidut niin, ettei vaate enää hengitä.
•    Käytä urheiluvaatteiden pesuohjelmaa, jos pesukoneessasi on sellainen. Voit valita myös synteettisten vaatteiden pesuohjelman lisähuuhtelulla.
 

Huolenpitoa urheiluvaatteillesi

Voit urheilla huoletta, kun peset vaatteet Electroluxin Perfect Care 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa on oma ohjelma urheiluvaatteiden pesulle. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa. Lue lisää urheiluvaatteiden pesusta.

Keväällä kannattaa liikkua ulkona. Oletko jo testannut näitä lajeja?

Advertisement

Nämä ulkoilulajit käyvät vaikka koko perheelle. Tunnetko jo esimerkiksi luontoparkourin?

1.     Frisbeegolf

Pelatkaa frisbeegolfia omassa pihassa. Lajissa ei tarvitse välineurheilla, sillä tavallinen rantafrisbee riittää hyvin. Heitelkää sitä vaikkapa pyykkikoriin tai virittäkää puiden oksanhaaroihin nauhoja, joiden läpi pitää osua. Kisaan voi haastaa naapuritkin!

2.  Polkujuoksu

Kokeilkaa polkujuoksua. Trendilajiin voi osallistua jo kolmevuotias, ja eskari-ikäinen tai vanhempi lapsi saattaa kirmata poluilla vauhdikkaammin kuin aikuiset. Älkää juosko otsa rypyssä, vaan edetkää seikkaillen.

3. Luontoparkour

Harrastakaa luontoparkouria pihalla tai metsässä. Kun valitsee turvallisen paikan, voi hyppiä kiveltä tai roikkua puun oksasta. Se on hauskaa lapselle ja saa hien pintaan myös aikuiselle.

4. Lätäkköleikit

Nähkää lätäköt mahdollisuutena, niin edes kurakelit eivät haittaa. Pihaan voi tehdä puroja ja niihin voi rakentaa patoja. Purontekoleikeissä tulee liikuttua huomaamatta.

5. Bongailu

Etsikää metsästä kevään merkkejä. Laskekaa eri lintujen ääniä tai tarkastelkaa esiin putkahtaneita kasveja. Etsintä sopii perheen pienimmille ja myös teinille, joka saattaa innostua juttelemaan metsäreissulla ihan eri lailla kuin kotioloissa.

Vinkit antoi Suomen Ladun Susanne Blomqvist.

 

Näin peset ulkoiluvaatteet

  • Hinkkaa vaatteesta hiki tai deodorantti pois etikalla.
  • Jos koneessasi ei ole Sport-ohjelmaa, voit sen sijaan käyttää hienopesua. Valitse lisähuuhtelu, mikäli vaate on erityisen likainen.
  • Rasvatahroihin voit laittaa perunajauhoa. Anna sen vaikuttaa pari tuntia, ja huuhtele vaate sitten lämpimällä vedellä. Voit vielä pyyhkiä tahraa kivennäisveteen kastetulla sienellä. Pese vaate lopuksi koneessa.
  • Älä käytä huuhteluainetta varsinkaan kuori- tai Gore-Tex -vaatteille. Ulkoiluvaatteiden on tarkoitus hengittää, ja pahimmillaan huuhteluaine estää sen.

Huolenpitoa ulkoiluvaatteillesi

Voit ulkoilla huoletta, kun peset vaatteet Electroluxin PerfectCare 800 -sarjan kodinkoneilla. Pesukoneessa vaatteet puhdistuvat nopeasti. Kuivausrumpu mukauttaa kuivausajan materiaalin mukaan eikä kuumenna vaatteita liikaa. Sillä voi kuivata myös kuorivaatteet, ja ulkoiluvaatteille suunniteltu ohjelma auttaa säilyttämään vaatteiden kuidut vedenpitävinä. Lue lisää ulkoiluvaatteiden pesusta.