Onko tässä vapun uusi suosikkiherkku? Rapeat kierretangot syntyvät helposti fariinisokerilla tuunatusta perinteisestä munkkitaikinasta.

Perinteiset vappumunkit saavat nyt uuden muodon kun ne kiepautetaan serpentiinin tapaan kierteelle. Taikinatangot taitetaan puoliksi, pyöräytetään letiksi ja annetaan kohota.

Kimmoisa taikina takaa herkullisen pehmeät munkit, ja lisää makua ne saavat tumman paahteisesta fariinisokerista. Tankomaiset munkit paistuvat melko pienessäkin määrässä öljyä nopeasti. Viimeistele kierremunkit kanelisella makusokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kierremunkit

25-30 kpl
25 min + nostatus 1 t + kypsennys 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Makusokeri

2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl kanelia

Lisäksi

n. 1 l öljyä paistamiseen

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon fariinisokeri, suola, kardemumma ja noin 2/3 osaa jauhoista. Vaivaa taikinan joukkoon voi ja jauhoja sen verran kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta noin 20 cm pitkiä ja vajaan sentin paksuisia tankoja. Käännä tangot kaksin kerroin ja letitä kierteeksi. Nipistä kierteet molemmista päistä kiinni. Kohota hyvin pellillä liinan alla.
  3. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi. Paista 3-4 munkkia kerrallaan noin minuutti per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  4. Sekoita lautasella taloussokeri, fariinisokeri ja kaneli. Pyörittele lämpimät munkit kaneli-sokeriseoksessa.

Itse tehdyt munkit ja sima vappuun!

Vappuna juodaan simaa ja herkutellaan munkeilla. Fariinisokerista syntyy aito oikea sima, ja se sopii hyvin myös munkkien valmistukseen. Nauti perinteisistä munkeista ja simasta tai tuo niihin uutta kierrettä!

Nappaa talteen parhaat vinkit munkkien ja siman valmistamiseen!

Katso lisää ideoita dansukker.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla