Onko tässä kevään ja kesän juhlien uusi suosikkiherkku? Rapeat kierretangot syntyvät helposti fariinisokerilla tuunatusta perinteisestä munkkitaikinasta.

Perinteiset munkit saavat nyt uuden muodon kun ne kiepautetaan kierteelle. Taikinatangot taitetaan puoliksi, pyöräytetään letiksi ja annetaan kohota.

Kimmoisa taikina takaa herkullisen pehmeät munkit, ja lisää makua ne saavat tumman paahteisesta fariinisokerista. Tankomaiset munkit paistuvat melko pienessäkin määrässä öljyä nopeasti. Viimeistele kierremunkit kanelisella makusokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kierremunkit

25-30 kpl
25 min + nostatus 1 t + kypsennys 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 g hiivaa
2 ½ dl maitoa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 muna
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Makusokeri

2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
2 rkl kanelia

Lisäksi

n. 1 l öljyä paistamiseen

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon fariinisokeri, suola, kardemumma ja noin 2/3 osaa jauhoista. Vaivaa taikinan joukkoon voi ja jauhoja sen verran kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta noin 20 cm pitkiä ja vajaan sentin paksuisia tankoja. Käännä tangot kaksin kerroin ja letitä kierteeksi. Nipistä kierteet molemmista päistä kiinni. Kohota hyvin pellillä liinan alla.
  3. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi. Paista 3-4 munkkia kerrallaan noin minuutti per puoli. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  4. Sekoita lautasella taloussokeri, fariinisokeri ja kaneli. Pyörittele lämpimät munkit kaneli-sokeriseoksessa.

Itse tehdyt munkit ovat taivaallisen hyviä

Myös vapun jälkeen voi herkutella munkeilla!

Katso lisää ideoita dansukker.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla