Kotitekoista simaa ei voita mikään! Tänä vuonna sima maustetaan sitruunan sijaan trendikkäästi limellä ja aavistuksella basilikaa.

Perinteisen siman valmistaminen itse ei ole homma eikä mikään. Tarvitset vain muutaman raaka-aineen ja tarpeeksi aikaa siman käymiseen. Sima valmistuu noin viikossa, joten tarvikkeet kannattaa hankkia hyvissä ajoin jo pääsiäisostoksilla.

Perinteiseen vappusimaan lisätään sitruunaa, mutta siman voi maustaa myös muilla raikkailla sitruksilla. Kokeile tänä vuonna limen ja basilikan lyömätöntä yhdistelmää!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lime-basilikasima

4 litraa
1 vrk + n. 7 vrk

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl limetin mehua (n. 3-4 limettiä)
1 ruukku basilikaa
2 + 2 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa

Pulloihin
sokeria
(rusinoita)

  1. Purista mehu limeteistä. Huuhtele basilikan lehdet huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa. Lisää joukkoon sokerit. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä kylmänä.
  3. Leikkaa tai revi basilikan lehdet muutamaan osaan, ja lisää ne limettimehun kanssa kattilaan.
  4. Kun sima on kädenlämpöistä, ota kattilasta noin 1 dl simaa ja sekoita siihen hiiva. Kaada sima-hiivaseos takaisin kattilaan ja sekoita hyvin. Anna siman tekeytyä huoneenlämmössä kannen alla noin vuorokauden ajan.
  5. Laita puhtaisiin pulloihin 1 tl sokeria simalitraa kohden, ja halutessasi muutama rusina. Siivilöi basilika pois, pullota sima ja pane jääkaappiin. Sima valmistuu noin viikossa. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä sima jääkaapissa ja nauti viikon kuluessa.

Itse tehty sima tekee vapun!

Vappuna juodaan simaa ja herkutellaan munkeilla. Fariinisokerista syntyy aito oikea, pehmeän makea sima. Nauti perinteisestä simasta tai kokeile lisätä mukaan uusia makuja.

Nappaa talteen parhaat vinkit siman valmistamiseen ja tee kevään paras juhlajuoma itse!

Katso lisää ideoita dansukker.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla