Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Iske flunssapöpöä vastaan ennen kuin se ehtii nujertaa sinut sängynpohjalle.

 

Edessä on pitkään odotettu lomamatka tai tärkeä työkeikka, jota et voi missata. Edellisenä iltana nenä alkaa vuotaa ja kurkussa kasvaa kaktus. Meistä jokainen tietää sen tunteen, kun ei yksinkertaisesti ole aikaa sairastaa.

Silti me kaikki sairastamme, eikä ajankohtaa voi itse valita – harmi kyllä.

Aikuinen potee keskimäärin 2-5 flunssaa vuodessa.

Moneen vaivaan tarjotaan ennaltaehkäisyksi hyvää yleiskuntoa, monipuolista ruokavaliota sekä säännöllisiä ja tarpeeksi pitkiä yöunia, eikä flunssa ole poikkeus.

Flunssaa voi kuitenkin pyrkiä ehkäisemään muillakin keinoin. Nämä viisi kätevän kokoista nuhanenän helpottajaa kulkevat kätevästi mukana käsilaukussa ja ovat valmiina toimeen, kun flunssapöpö jyllää. Sujauta nämä laukkuusi saman tien, niin parhaassa tapauksessa vältät tänä keväänä flunssapöpöt kokonaan.

 1. Käsisaippua tai käsiendesinfiointiaine
  Jokainen meistä tietää, että huolellinen käsihygienia on yksi varmimpia keinoja ehkäistä flunssaa. Pieni, matkakokoinen käsisaippuapullo tai käsidesi kulkee käsilaukussa huomaamatta ja varmistaa, että käsihygieniasta voi huolehtia silloinkin, kun yleisestä vessasta on saippua loppu tai käsienpesuun ei ole mahdollisuutta.
 2.  C-vitamiini
  C-vitamiini voi helpottaa flunssaisen oloa. Parasta on, jos saat vitamiinia riittävästi ravinnon mukana marjoista, hedelmistä ja vihanneksista, mutta voit varmistaa riittävän c-vitamiinin saannin myös ravintolisällä. Kun c-vitamiinilisä kulkee mukana käsilaukussa, on se helppo muistaa ottaa päivittäin. Ja kun flunssa tuntuu puskevan päälle, kannattaa vitamiinia napata ekstra-annos.
 3.  Flunssaa ehkäisevä ja sen kestoa lyhentävä suusuihke
  Apteekissa myydään suusuihkeita, jotka voivat joko ennaltaehkäistä tai lyhentää flunssan kestoa. ColdZyme on näistä tuotteista ainoa, joka lupaa tehdä molemmat, sillä se vaikuttaa suoraan flunssavirukseen. Suihkeen teho perustuu kalvoon, jonka se muodostaa suun ja kurkun limakalvoille. Kalvo sulkee virukset sisäänsä ja estää niitä kiinnittymästä soluihin, jolloin keho voi poistaa ne luonnollisesti. Tämä saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta on totta; tutkimukset ovat osoittaneet, että trypsiiniä sisältävää ColdZymea kokeilleilla sairauspoissaolot ovat vähentyneet yli puolella. 
 4.  Vesipullo
  Nestatasapaino auttaa pitämään puolustuskyvyn kunnossa. Kiireisinä päivinä riittävä veden juonti unohtuu helposti. Siksi vesipullon on hyvä olla aina käden ulottuvilla. Nesteytys voi helpottaa myös jo flunssaan sairastuneen oloa, sillä nesteet ohentavat limaa ja poistavat haitallisia aineita kehosta.
 5. Pipo
  Edelleen ollaan erimielisiä siitä, voiko kylmettymisellä olla vaikutusta flunssaan sairastumiseen. On kuitenkin osoitettu, että yleisin flunssan aiheuttaja, rinovirus, saattaa toimia paremmin kylmässä kuin lämpimässä – ja viimassa olosi on joka tapauksessa parempi pipo päässä kuin ilman. Pipo ei paina laukussa paljon, mutta voi pelastaa tilanteen, kun bussi on pakkaspäivänä myöhässä. Muista panostaa materiaaleihin; luonnonmateriaalit, kuten villa, lämmittävät keinotekoisia paremmin. 
   

Osallistu arvontaan ja voita flunssantorjuntapaketti!

Arvonta on päättynyt.

Kerro, miten sinä ennaltaehkäiset flunssaa ja voita flunssantorjuntapaketti! Osallistu vastaamalla kysymykseen ja jättämällä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella. Yksi paketti sisältää lämpimän mustan pipon, 20 ml pakkauksen ColdZyme-suusuihketta, inkiväriteetä ja luomuhunajaa. Yhden paketin arvo on noin 50 €.  Arvomme kaikkiaan 10 pakettia kaikkien kysymykseen vastanneiden ja yhteystietonsa  28.2. mennessä jättäneiden kesken. 

Lue arvonnan säännöt täältä.

 

Mikä ihmeen trypsiini?

Trypsiini on entsyymi, jolla on parantavia ominaisuuksia. 
Entsyymi löydettiin, kun islantilainen tiedemies Jon Bragi
Bjarnason havaitsi 1970-luvulla, että erään kalanperkaus-
laitoksen työntekijöiden käsien iho oli epätavallisen pehmeä
ja hyvinvoiva. Tämä oli outoa, sillä työntekijät perkasivat
kaloja päivästä toiseen. Tutkimuksissa kävi ilmi, että hyvä-
kuntoisen ihon salaisuus oli kalojen sisältämä trypsiini.
Jatkotutkimusten ja kehitysten myötä trypsiini patentoitiin
maailmanlaajuisesti. Trypsiiniä saadaan turskankäsittelyn
sivutuotteena, joten se ei kuormita meren ekosysteemiä.
Hyvänmakuisen ColdZyme-suusuihkeen vaikuttavana
aineena on trypsiinientsyymin lisäksi glyseroli.

Kaupallinen yhteistyö

Järjestäjä

Tamro Oyj, jäljempänä ”Järjestäjä”, järjestää ColdZyme-arvonnan, jäljempänä ”Arvonta”.

Sääntöjen soveltaminen

Näitä sääntöjä sovelletaan Järjestäjän osoitteessa https://www.menaiset.fi/artikkeli/kaupallinen-yhteistyo/coldzyme/ennalta... järjestämään Arvontaan.

Osallistumisen ehdot

Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt pois lukien Järjestäjän työntekijät.

Osallistumalla Arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Henkilötietojen käsittely

Järjestäjä ei käytä eikä luovuta annettuja yhteystietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Osallistumisen yhteydessä annettua puhelinnumeroa ja osoitetietoja käytetään vain voittajien tavoittamiseen ja mahdollisten palkintojen toimittamiseen. Arvontaan osallistuvat henkilöt hyväksyvät osallistuessaan, että he saattavat saada sähköpostitse tietoa liittyen Arvontaan.

Osallistuminen ja arvonta-aika

Arvontaan voi osallistua 1.-28.2.2016 välisenä aikana. Osallistuminen tapahtuu täyttämällä sivulla https://www.menaiset.fi/artikkeli/kaupallinen-yhteistyo/coldzyme/ennalta... olevassa lomakkeeseen siinä pyydetyt tiedot ja vahvistamalla osallistuminen painamalla Lähetä-painiketta. Arvontaan voi osallistua vain internetissä. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei huomioida.

Palkinnot ja voittajan valinta

Arvonnan palkintona on 10 kpl flunssantorjuntapaketteja. Yksi paketti sisältää lämpimän mustan pipon, 20 ml pakkauksen ColdZyme-suusuihketta, inkivääriteetä ja luomuhunajaa. Yhden paketin arvo on noin 50 €. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi.

Palkinto arvotaan viikolla 10 kaikkien arvontaan osallistuneiden kesken.

Palkintojen luovutus ja voittajan julkistus

Järjestäjä ilmoittaa viipymättä arvonnan suorittamisen jälkeen arvontavoitoista voittajille sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta hänen osallistumisensa yhteydessä antamien yhteystietojen kautta, arvotaan tilalle uusi voittaja. Järjestäjä vastaa palkinnon toimittamisesta voittajan ilmoittamaan osoitteeseen Suomessa.

Järjestäjän vastuunrajoitus

Järjestäjän vastuu Arvontaan osallistumisesta rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään ja arvoon sekä palkintojen luovuttamiseen. Järjestäjä ei vastaa esimerkiksi mahdollisista tietoliikenneyhteyksiin liittyvistä ongelmista arvontaan osallistumisen yhteydessä taikka osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista tai Järjestäjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa esimerkiksi palkinnon hyödyntämiseen.

Verotus

Järjestäjä vastaa arpajaisverosta. Järjestäjä antaa tiedon palkinnoista ja palkinnonsaajan tarpeellisista henkilötiedoista veroviranomaisille voimassaolevien verosäännösten edellyttämän mukaisesti.

 

Takaisin artikkelisivulle ja arvontaan >>