Kaupallinen yhteistyö

Ihonhoidossa vannotaan nyt yksilöllisyyden nimeen. Joko sinä olet ottanut uudet konstit käyttöösi?

Omat kasvot ovat meille tuttuakin tutummat – tai niinhän sitä luulisi. Todellisuudessa moni ei hahmota, miten iho ja kasvonpiirteet ovat vuosien saatossa muuttuneet. Näin kertoo kosmetologi ja kouluttaja Jade Kuusinen, jolla on pitkä kokemus ikääntyvän ihon hoidosta.

– Usein käy niin, että asiakkaat kuvailevat ihoaan käsin elehtimällä. Yksi nostaa sormilla vaivihkaa leukalinjaansa, toinen taas osoittaa otsalla olevia ryppyjä. Monilla on orastava käsitys siitä, mihin he kaipaavat apua, mutta olo on silti epävarma.

Keskustelu päättyy yleensä ahaa-elämykseen. Yhtä häiritsevät rypyt, toista valahtaneet kasvonpiirteet ja kolmatta jokin siltä väliltä. Riippuu kasvojen muodosta ja ihotyypistä, mihin näistä kolmesta ikääntyjätyypistä kuuluu. Vuosien karttuminen näkyy ihossa toki muillakin tavoin kuten kuivuutena, heleyden puutteena ja pigmentoitumisena, mutta rypyt ja kasvonpiirteiden laskeutuminen huomataan itse yleensä helpommin. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ovatko kasvosi pyöreät vai kapeat?

Ryppyjä muodostuu helposti silloin, kun kasvot ovat kapeat ja ihon alla on vain vähän rasvakudosta. Myös ihon rakenne on ratkaisevassa roolissa: ohut hipiä muuttuu vanhetessaan silkkipaperimaiseksi ja siihen muodostuu hienonhienoja juonteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisilla ongelmaksi koituu maan vetovoima. Näin käy silloin, jos kasvot ovat pyöreämmät, ihon alla reilummin rasvakudosta ja poskipäät korkealla. Leukalinja alkaa pikkuhiljaa laskeutua alaspäin, ja kasvonpiirteet sen mukana. Osa meistä kuuluu selvästi jompaankumpaan ryhmään, osa taas molempiin. Leukalinja voi laskeutua, mutta otsan iho onkin ohutta ja rypistyvää sorttia.

Erot ovat yksilöllisiä, mikä on innoittanut tutkijoita ja ihotautilääkäreitä kehittämään aivan uudentyyppisiä ratkaisuja. Yksi sellainen on kohdennettu ihonhoito, joka on yksi kauneudenhoidon nousevista trendeistä.

Juonteita rentouttava koostumus

Cliniquen uuden Smart Clinical MD -hoitolinjan ideana on kohdistaa oikeat tehoaineet oikeisiin paikkoihin. Kehitystyössä on hyödynnetty kasvojen muoto-oppia, jotta hahmotettaisiin mahdollisimman tarkasti, miten iho ikääntyy.

Linjaan kuuluu kaksi erilaista voidetta, joista toinen tehohoitaa rypistynyttä ja toinen veltostunutta ihoa. Saatavana on myös aivan uudenlainen pakkaus, josta molemmat koostumukset löytyvät omista lokeroistaan. Se on loistava vaihtoehto silloin, kun kasvot ikääntyvät eri paikoista eri tavoin.

Juonteisiin ja ryppyihin räätälöidyn Revolumize-voiteen tehoaineena on muun muassa ihoa tehokosteuttavaa ja täyteläisyyttä tuovaa hyaluronihappoa. Veltostunutta ihoa hoitaa puolestaan makeamanteliuute, joka synnyttää välittömän, napakoittavan fiiliksen. Molemmissa koostumuksissa on mukana myös juonteiden pohjia rentouttavia ainesosia.

– Voiteiden käytössä on paljon mahdollisuuksia. Kahta koostumusta voi käyttää samanaikaisesti kasvojen eri alueille, tai sitten voi valita yöksi täytelöittävän ja päiväksi liftaavan voiteen. Niitä ei kuitenkaan kannata levittää päällekkäin, sillä voiteet on suunniteltu toimimaan yksi kerrallaan, Jade Kuusinen vinkkaa.

Hän neuvoo voitelemaan kasvojen lisäksi dekolteen ja kaulan, joista etenkin jälkimmäisen hoito unohtuu monilta. Kaula on kasvojen jatke, joten viima, aurinko ja muut ulkoiset stressitekijät puraisevat siihenkin.

– Suosittelen levittämään reippaan herneen kokoisen määrän ja käyttämään ylöspäin suuntautuvia liikkeitä, mikä omalta osaltaan auttaa taistelussa maan painovoimaa vastaan.

Kaikki Clinique Smart Clinical MD -linjaan kuuluvat tuotteet ovat ihotautilääkärien kanssa kehitettyjä ja täysin hajusteettomia.

Täyteläisyyttä, liftausta vai molemmat?

 

Clinique Smart Clinical MD Revolumize -voide uudistaa ihoa ja tuo välitöntä täyteläisyyttä. Clinique Smart Clinical MD Resculpt -voide puolestaan parantaa ihon luonnollista kollageenin muodostusta ja ylläpitää ihon rakennetta. Clinique Smart Clinical MD Duo -erikoispakkauksesta löytyvät molemmat koostumukset.

Täydennä ihonhoitoa Smart-älyseerumilla, joka hoitaa niin näkyviä vaurioita kuin niitäkin, joita et vielä näe. Smart Eye -silmänympärysseerumi hoitaa epätasaista ihoa sekä kosteuttaa ja kiinteyttää sitä.

Tästä verkkokauppaan >> 

Sisältö jatkuu mainoksen alla