Kaupallinen yhteistyö

Pistoshoidoista on tullut suositumpia vuosi vuodelta, mutta samalla moni etsii niille vaihtoehtoa. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hoitaa ikääntyvää ihoa?

Pistoshoitojen suosio kasvaa, ja esimerkiksi länsinaapurissamme Ruotsissa tehdään arviolta 150 000 pistoksiin perustuvaa kauneushoitoa vuosittain. Määrä on nousussa. Tästä voisi vetää helpot johtopäätökset, että ryppyjen silottamisesta ja huulien täyttämisestä on tullut arkinen toimenpide. Pieni kyselymme kuitenkin paljasti, ettei hoidoista juuri hiiskuta. Pauliina, 44, on kertonut Botox-pistoksistaan vain muutamalle ihmiselle.

– Aloin miettiä ensimmäistä kertaa ryppyjä, kun erosin pari vuotta sitten. Yhtäkkiä näytin mielestäni kauhean vanhalta, ja etenkin otsaryppyjä inhosin. Päädyin ottamaan Botoxia, mutta kerroin siitä vain äidille ja muutamalle kaverille. Nykyinen miesystäväni ei tiedä asiasta mitään. Minua hävetti, koska hoidoissa käynti tuntui turhamaista, vaikka samalla ajattelin, että saan tehdä keholleni mitä tykkään. Ulkonäköpaineista ei puhuta kauheasti, ja toivoisin, että niistä keskusteltaisiin enemmän.

Pelkona vauhtisokeus

Kukaan kyselyn osallistujista ei sanonut, että pistoshoidoista puhuttaisiin heidän tuttavapiirissään avoimesti. Näin asian kiteytti Marianne, 55:

– En ole koskaan nähnyt Instagram-päivitystä, jossa joku kertoisi avoimesti käyneensä juuri pistoshoidoissa. Kaikenlaista muuta ulkonäköön liittyvää postataan kyllä surutta. En ole itse uskaltautunut hoitoihin, vaikka kävin ystäväni kanssa konsultaatiossa ja harkitsin täyteaineiden ottamista. Tulin toisiin ajatuksiin, kun seurasin vierestä, miten ystäväni toinen kulmakarva kohosi hoidon seurauksena kummallisen korkealle. Mietin, että tämä ei taidakaan olla oma juttu. Pelkään myös vauhtisokeutta, joka joillekin iskee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Otsaryppyjään tuskaillut Pauliina ei käy enää Botox-hoidoissa, sillä niiden tuoma apu on hänen mielestään lyhytaikainen ja toimenpiteet kalliita.

– Kyllä ikä saa näkyäkin. Yksi kavereistani – jolle kerroin hoidoista – sanoi, että onhan sulla nuo rypyt, mutta ne eivät rumenna sua yhtään. Se lohdutti! Hoidan kuitenkin ihoani rasvaamalla, seerumeilla ja joskus naamioilla. Haaveilen tuotteesta, jolla saisi rypyt siliämään edes vähän, Pauliina pohtii.

Marianne puolestaan kertoo, että hän on alkanut kiinnittää huomiota laskeutuvaan leukalinjaan – ei niinkään ryppyihin.

– Kun täytin 50 vuotta, huomasin leuan seutuvilla ihan selkeän muutoksen. Se ei ollutkaan enää niin kiinteä ja napakka kuin aiemmin. Työskentelen meikkaajana, ja välillä hätkähdän asiakasta meikatessani, kun peilistä näkyy lössähtäneen näköinen leukalinjani. Silloin ryhdistän aina välittömästi asentoa.

Uusi vaihtoehto pistoshoidoille

Pauliina ja Marianne edustavat kahta erilaista ikääntyjätyyppiä. Pauliinalla on ohut iho ja kapeat kasvot, jolloin iho rypistyy helposti. Mariannella puolestaan on korkeat poskipäät ja paksu iho, mikä johtaa usein siihen, että kasvonpiirteet laskeutuvat. Osa meistä kuuluu selkeästi jompaankumpaan ryhmään, osa taas molempiin.

Erilaiset ikääntymisen tavat ovat inspiroineet tutkijoita ja ihotautilääkäreitä kehittämään aivan uudentyyppisiä ratkaisuja. Yhtenä esimerkkinä on tänä syksynä lanseerattu Cliniquen Smart Clinical MD -hoitolinja, joka on kehitetty vaihtoehdoksi pistoshoidoille. Sen ideana on kohdistaa oikeat tehoaineet oikeisiin paikkoihin.

Linjaan kuuluu kaksi erilaista voidetta, joista toinen tehohoitaa rypistynyttä ja toinen veltostunutta ihoa. Juonteisiin ja ryppyihin räätälöidyn Revolumize-voiteen tehoaineena on muun muassa ihoa tehokosteuttavaa ja täyteläisyyttä tuovaa hyaluronihappoa – samaista aineitta, jota käytetään myös pistoshoidoissa. Veltostunutta ihoa liftaava Resculpt-voide puolestaan hoitaa ihoa makeamanteliuutteen avulla. Se synnyttää välittömän, napakoittavan fiiliksen. Molemmissa koostumuksissa on mukana myös juonteiden pohjia rentouttavia ainesosia.

Saatavana on myös aivan uudenlainen pakkaus, josta molemmat koostumukset löytyvät omista lokeroistaan. Se on loistava vaihtoehto silloin, kun kasvot ikääntyvät eri paikoista eri tavoin. Anu, 42, on tästä hyvä esimerkki:

– Käyn ottamassa pari kertaa vuodessa Botoxia otsaan ja silmäkulmien ryppyihin. Jos raaskisin, kävisin kolmekin kertaa. Suunnittelen myös ohimoiden täyttämistä, sillä ne ovat melko luisevat. Huomaan kuitenkin jo nyt, että ikäännyn ihan samalla tavalla kuin oma äitini, jonka kasvojen alaosa veltostui hiljalleen. Olen tyytyväinen pistoshoitojen tuloksiin, mutta käytän päivittäin myös voiteita ja seerumeita. Mielestäni hoidoissa ei ole mitään järkeä käydä, jos ihoa ei hoida myös kotona.    

Tuplapakkaukseen pakattuja voiteita voi levittää kasvojen eri alueille tarpeen mukaan. Vaihtoehtoisesti ihoa voi hoitaa öisin täytelöittävällä ja päivisin liftaavalla voiteella. Mahdollisuuksia on monta, ja toisinaan ihon tarpeet vaihtelevat vuodenajan tai elämäntilanteen mukaan.

TÄYTELÄISYYTTÄ, LIFTAUSTA VAI MOLEMMAT?

Clinique Smart Clinical MD Revolumize -voide uudistaa ihoa ja tuo välitöntä täyteläisyyttä. Clinique Smart Clinical MD Resculpt -voide puolestaan parantaa ihon luonnollista kollageenin muodostusta ja ylläpitää ihon rakennetta. Clinique Smart Clinical MD Duo -erikoispakkauksesta löytyvät molemmat koostumukset.

Täydennä ihonhoitoa Smart-älyseerumilla, joka hoitaa niin näkyviä vaurioita kuin niitäkin, joita et vielä näe. Smart Eye -silmänympärysseerumi hoitaa epätasaista ihoa sekä kosteuttaa ja kiinteyttää sitä.

Kaikki Clinique Smart Clinical MD -linjaan kuuluvat tuotteet ovat ihotautilääkärien kanssa kehitettyjä ja täysin hajusteettomia.

Tästä verkkokauppaan >> 

Sisältö jatkuu mainoksen alla