Kaupallinen yhteistyö

Italialainen prosecco on monen mielestä parempi vaihtoehto kesän juhlien kuohuviiniksi kuin espanjalainen cava ja jopa aito samppanja. Salaisuus piilee proseccon raikkaudessa ja hedelmäisyydessä: prosecco koetaan keveämmäksi kuin kilpailijansa.

80-luvun lopusta Italian Venetossa proseccoa valmistaneet veljekset Giorgio ja Paolo Polegato ovat oikeat miehet kertomaan, miksi juoma on noussut myös suomalaisten suosioon.

Veljesten mukaan proseccon maun salaisuus piilee kolmessa asiassa: rypäleessä, kasvupaikan valinnassa ja valmistusprosessin hallinnassa. Polegaton veljesten mukaan hyvä prosecco syntyy hieman yllättäenkin perusrypäle Glerasta. Perinteinen prosecco-rypäle on mainettaan parempi, eikä se ole herkkä olosuhteille ja kasvisairauksille. Sadon voi kuitenkin pilata ahneudella: mikäli satoa pyrkii kasvattamaan liian suureksi, rypäleiden hedelmäisyys ja konsentraatio kärsii.

Glera-rypäle viihtyy hyvin etelä- ja kaakkoisrinteillä, jolloin auringonvalo tiivistää makua entisestään. Tämä on olennainen tekijä pyrittäessä kohti ihanteellista tasapainoa hedelmäisen maun ja raikkaan keveyden välillä. Kun tasapainon löytämisessä onnistutaan, on lopputuloksena kuohuviini, joka haastaa espanjalaiset ja ranskalaiset kilpailijansa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onnistuneeseen lopputulokseen ei tietenkään päästä ilman maailmanluokan osaamista. Veljekset Giorgio ja Paolo Polegato ovat hioneet osaamistaan yli kolme vuosikymmentä Astorian tilalla proseccon kuvankauniilla ydinalueella, Italian Venetossa. Tilan perusti veljesten isoisä toisen maailmansodan jälkeen, ja tänä päivänä Astoria valmistaa kymmeniä toinen toistaan maukkaampia proseccoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Giorgio ja Paolo Polegaton takuuvarmat prosecco-tärpit kevään ja kesän juhliin ovat Astoria Fashion Victim Rose Extra Dry (hinta 12,48 €, Alkon tuotenumero 948327) ja Astoria Prosecco Extra Dry 2017 (hinta 14,99 €, Alkon tuotenumero 509597).

Tutustu tuotteisiin Alkon sivuilla:

» Astoria Fashion Victim Rose Extra Dry

» Astoria Prosecco Extra Dry 2017

Sisältö jatkuu mainoksen alla