Ensin saunaan ja sitten vilvoittelemaan – ja sama uusiksi. Se on paitsi kivaa, myös hyväksi treenaajan kropalle.

Ensin saunaan ja sitten vilvoittelemaan – ja sama uusiksi. Se on paitsi kivaa, myös hyväksi treenaajan kropalle. Jo ajatus saunasta levittää lihaksiin iha­nan rentouden. Saunan lämpö saa veren kiertämään ja hormonit hyrräämään. Lihakset rentoutuvat ja nivelet notkis­tuvat. Mielikin tyyntyy ja olo rauhoittuu. Nukahtaminen on helpompaa ja unen laatu parempaa.

Lämmössä elimistö pyrkii säilyttämään kehon lämpötilan normaalina. Ihohuoko­set avautuvat ja hiki pukkaa pintaan. Hien mukana tulee myös kuona-aineita, ja iho puhdistuu pintaa syvemmältä.

Jos haluat ottaa tehot irti saunan kaunis­tavasta vaikutuksesta, lisää saunarutiineihin pieni hemmotteluhetki. Sen jäljiltä iho on sileä, pehmeä ja ruusunhohteisen kuulas. ”Nainen on kauneimmillaan saunan jälkeen” ei ole tuulesta temmattu lausahdus.

Pese puhtaaksi

1. Kesäpilvenraikkaat hiuk­set saat tuoksuttomalla Desert Essence Organics -sampoolla, 18,50 e/237 ml. Vadelmainen Red Raspberry -hoitoaine hoitaa hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi, 15,90 e/237 ml.

2. Auringon kuivattamat kutrit kosteuttaa viides­sä minuutissa Neobio Aprikoosi-oliivitehohoito, 14,50 e/100 ml.

3. Lempeään pesuun nero­lin ja santelipuun tuok­suinen Weledan elvyttävä granaattiomenasuihkuvoide, 11 e/200 ml.

4. Mies tykkää pirtsakan raikkaasta, sitruksen ja vihreän teen tuoksuisesta Lavera Men Care -suihku­sampoosta, 10 e/150 ml.

Kosteutta iholle

Kosteusvoiteesta saat enemmän irti, kun levität sen saunomisen jälkeen lämpimälle, hieman kostealle iholle.

5. Mansikkamaidon tuok­suisen hipiän saat Blueberry Living mansikkavartalovoiteella, 19 e/150 ml.

Saunan jälkeen

6. Kasvoille syväkos­teuttava Madara Deep Replenishing -voide, sisältää pellavansiementä, pihlajaöljyä ja rauhoittavaa nokkosta, 31,80 e/50 ml.

7. Aurinkoisen päivän jälkeen virkistävältä tuntuu Urtekram Aloe Vera -vartalovoide, 10 e/250 ml.

Teksti Sini Kesänen Kuvat Sanna Liimatainen