Kun päivät pitenevät, muuttuvat myös kauneusrutiinit. Me Naisten kauneusraadin jäsenet kertovat, miten he varautuvat tulevaan suveen.

Erja Lätti-Vehkaluoto, Cidesco-diplomikosmetologi, EL-Salonki

Miten hoidat kauneuttasi kesällä?

Kasvojen hoito nopeutuu, koska meikki kevenee. Vartaloa taas hoidan tarkemmin, sillä paljasta pintaa on enemmän esillä. Poistan säärikarvat ja hoidan kantapäät kuntoon.

Mistä luistat kauneudenhoidossa?

Kasvojen hoidosta ei ole varaa tinkiä. Jos jostain luistan, niin hiuksista: pidän niitä kesällä herkemmin kiinni.

Joka päivä…

Hoidan perusrutiinit ja laitan itseni huolitelluksi. Käytän kosteusvoiteita, meikkaan kevyesti ja pidän kynnet lakattuina. Kesällä nautin varsinkin väreistä: varpaankynnet saavat pilkottaa punaisina.

Kesän pelastajatuote?

Ammattilaisten käyttämä Peusec Express -jalka- ja jalkinedeodorantti. Käytän jatkuvasti korkokenkiä, ja jauhemainen jalkadödö freesaa sekä jalat että kengät. (Tiedustelut: www.suomen-hoitolatukku.fi)

Heidi Reponen, meikkaaja

Miten hoidat kauneuttasi kesällä?

Tärkeintä on suojata iho hyvin auringolta. Käytän aurinkosuoja-aineita ja tarkistan, että kosteusvoiteessani ja sävyttävässä päivävoiteessani on suoja. Vältän ihon "grillaamista".

Mistä luistat kauneudenhoidossa?

Käytän kesällä päivisin luonnollista meikkiä. En koskaan käytä meikkivoidetta vaan aina sävyttävää päivävoidetta. Se on helppo ja nopea laitettava ja antaa kauniin sävyn iholle.

Joka päivä…

Puhdistan ihon aamuin illoin. Käytän päivä- ja yövoidetta sekä silmänympärysvoidetta

Kesän pelastajatuote?

Se on useamman vuoden ajan ollut Chanelin Hydramax + teinte -sävyttävä päivävoide.

Anu Kopola, kauneustoimittaja, Me Naiset

Miten hoidat kauneuttasi kesällä?

Meikkivoide kevenee sävyttäväksi päivävoiteeksi ja luomivärin käyttö loppuu melkein kokonaan. Tulen todella tarkaksi aurinkosuojien kanssa, sellainen on kasvoilla oltava. Hiuksia tulee föönattua paljon harvemmin kuin talvella. Joskus saatan lähteä ulos jopa vähän kosteilla hiuksilla.

Mistä luistat kauneudenhoidossa?

Hiusten laitto menee vähän on-off -periaatteella. Hoidan hiuksiani kyllä kaikenmaailman naamioilla ja suihkeilla, mutta kesällä sitä ei muka ehdi eikä jaksa niin paljoa kuin talvella. Paitsi mökkisaunassa. Lettejä ja kampauksia väkertelen kyllä ahkerammin kuin talvella.

Joka päivä...

Käytän vartalovoidetta tai -öljyä, olin sitten mökkilomalla tai kotiarjessa. Ihoa kutittaa ja kiristää ilman. Kulmakarvat ja kynnet huollan paikasta ja ajasta riippumatta kuntoon jos en nyt ihan päivittäin, niin usein kuitenkin.

Kesän pelastajatuote?

Tänä keväänä käytössä Biothermin Lait rituel -suihkumaito. Täyteläinen maitopesu, jossa on ihanaa sitruksen tuoksua. Hätätapauksessa tämän jälkeen ei vartalovoidetta tarvitse.

Pirjo Honkanen, hiusmuotoilija, hiusmuotoilu Point

Miten hoidat kauneuttasi kesällä?

Suosin helppokäyttöisiä täsmätuotteita, sillä kesällä asioiden pitää olla yksinkertaisia. Minulla on tummat ja vahvat hiukset, eli minun ei tarvitse olla herkkä auringon kanssa. Teen kosteuttavampia hoitoja ja jos olen pitkään auringossa, käytän hattua. Hiusten auringonsuojatuotteita en Suomessa käytä.

Mistä luistat kauneudenhoidossa?

Mökillä en kyllä joka päivä föönaa hiuksia tai käytä ihon erikoisseerumeita. Mökillä en myöskään käytä meikkiä. Täksi kesäksi aion ottaa kestopigmentointina silmänrajaukset. Vaikka ei meikkaisikaan, näyttää silti huolitellulta.

Joka päivä...

Pesen hiukseni. Pidän myös huolta kynsistäni. Minulla on rakennekynnet ja pidän ne kuosissa maallakin. Ne voi työntää multaan ja niillä voi pyöritellä kiviä. Ne kestävät paremmin kuin omat kynnet.

Kesän pelastajatuote?

Tigin Superstar Queen for a Day Thickening  -volyymisuihke. Tämän avulla hiukset saa nopeasti kuosiin vaikka mökillä. Suihkin volyymisuihketta koko päähän ja föönaan. Eikä tämä tarvitse edes föönausta jos ei jaksa tai ehdi.

Tia Salmio, kosmetiikan sisäänostaja, Stockmann

Miten hoidat kauneuttasi kesällä?

Panostan vartalonhoitoon. Kuorin ja kosteutan vartaloa, jotta se olisi hyvässä auringonottokunnossa. Keväällä alan käyttää myös itseruskettajaa, että iholla olisi vähän sävyä. Levitän sitä kasvoille, jaloille ja käsille pari kolme kertaa kuussa. Kasvojenhoidosta tulee iisimpää. Puhdistusvesi ja sävyttävä päivävoide ovat käytössä.

Mistä luistat kauneudenhoidossa?

Meikki kevenee. Kun silmämeikissä käytän talvella useampia sävyjä, kesällä käytössä on vain yksi. En tee myöskään nestemäisiä silmänrajauksia tai huultenrajauksia, vaikka talvella ne kuuluvat päivittäiseen lookkiin.

Joka päivä...

Puhdistan kasvot puhdistuvedellä, oli meikkiä tai ei. Kesällä iho rasvoittuu enemmän ja iltapuhdistuksen teen aina, olin missä vain. Joka päivä käytän myös kosteusvoidetta. Pintakuiva ihoni tuntuu muuten kireältä.

Kesän pelastajatuote?

Marc Jacobsin Splash rain -vartalotuoksu. Sitä voi suihkutella koko vartalolle, ja olo on freesi ja raikas.