Sileä sääri on suomalaisten mielestä kauniimpi katsella kuin karvojen kuvioittama kinttu. Lähes kaikki alle 45-vuotiaat naiset poistavat ihokarvojaan.

Sileä sääri on suomalaisten mielestä kauniimpi katsella kuin karvojen kuvioittama kinttu. Lähes kaikki alle 45-vuotiaat naiset poistavat ihokarvojaan.

Philips Satin Perfect -epilaattori, 119 e

Lupaus? Monta viikkoa kestävä sileä iho muutamassa minuutissa.
Miten toimii? Pakkauksessa on kaksi laitetta. Säärikarvoille leveä epilaattori, johon voi vaihtaa sheivaus­pään sekä kainalo-ja bikinialueelle kapea epilaattori, johon voi vaihtaa bikinitrimmerin. Lataus, virta päälle ja ajelemaan. Olen tot­tunut epiloija, joten porhallan suoraan kak­kosteholla. Laite nyppii ihokarvoja juurineen ahnaasti, kuitenkaan repimättä. Ajovalo pal­jastaa myös ohuet hahtuvakarvat. Vaihdan sheivauspään ja viimeistelen sillä töpökarvat, joita epilaattori ei nappaa.
Miltä Tuntuu? Mukavampi sekä ääneltään että ajoteholtaan kuin vanha laitteeni.
Lopputulos? Iho pysyi karvattomana kolmisen viikkoa. Kätevä ja kaunis kokonaisuus. Jos ostaisin uuden, ottaisin tämän.

Braun Silk-Epil 7 Dual -epilaattori, 189 e

Lupaus? Epilaattorin ja höylän yhdistelmä lupaa kar­vattoman ihon muutamaksi viikoksi. Epilaat­tori poistaa karvat, höylä silottaa ihon.
Miten toimii? Ensimmäinen märkäajoon geelin tai vaahdon kanssa tarkoitettu epilaattori. Voi siis käyttää suihkussa ja kylvyssä. Laitteessa on höylän ja epilaattorin yhdistelmä sekä tavallinen epi­lointipää. Epilointi geelin kanssa tuntuu aluksi oudolta. Löytääkö epilaattori kaikki karvat, kun geeli peittää ihon?
Miltä tuntuu? Kokeilen sekä märkä-että kuiva-ajoon. Aloitan yhdistelmäpäällä. Kakkosvaihteella epilaattori nyppii hellästi ja höylä silottaa käteen tuntuvan, silmin näkymättömän kar­heuden. Laite toimii hyvin säärillä ja kainalois­sakin. Bikinialueelle ajopää on liian leveä.
Lopputulos? Iho silenee yhdellä vedolla, mutta kuivaihoi­sella höylä jättää kuiva-ajossa ihon karheak­si. Ihosta tuli sileä kolmeksi viikoksi, mutta höyläyksen vuoksi se kaipasi tavallista enem­män kosteutusta.

Remington Cordless Lady Shave Smooth & Silky -ajolaite, 44,95 e

Lupaus? Joustava ajopää, joka ajaa ihokarvat tehok­kaasti. Sisältää kosteuttavaa tehoainetta. Mukana myös ihokarvojen trimmausosa.
Miten toimii? Sheiveri katkaisee karvat eikä nypi niitä ku­ten epilaattori. Tätä sheiveriä voi käyttää myös suihkussa, mutta ajelin sääret kuivina, ja se kävi nopeasti. Laite istuu hyvin käteen, ja siinä on miellyttävä mattapinta ja neutraali väritys. Koko teräosan voi napsauttaa toiseen asentoon, jolloin terät saa puhdistettua alta ja päältä.
Miltä tuntuu? Laite kulki iholla pehmeästi ja teki sileää jälkeä. Kädessä tuntui melkoinen tärinä, ja sheiveri pitää voimakasta ääntä. Nukkumattia odottava lapsikin protestoi meteliä sängys­tään. Mukavaa, ettei tarvitse varoa haavojen viltämistä kuten sheivaushöylän kanssa!
Lopputulos? Sääristä tuli sileät nopeasti ja kivuttomasti, mutta tulos kesti vain pari päivää.

Teksti Sini Kesänen Kuvat Mikko Hannula