Kodin tyyliä voi jatkaa sujuvasti ulos: värien ystävä nauttii riemunkirjavasta terassista, minimalistin kesäkeidas on tyylikkään musta-harmaa.

Kuvat valmistajat

Värikästä ja näppärää

Huvikumpu-tyylissä yhdistellään ronskisti värejä ja materiaaleja. Eriparisuus ja kekseliäät yhdistelmät ovat tyylin kulmakiviä, eikä kuluneitakaan pintoja pelätä.

Sisältä pihalle siirtyvät niin kasvit kuin kirpputorilöydötkin. Romantikko tuo joukkoon runsaasti valkoista ja pastellisävyjä sekä satsaa rönsyilevään kukkaloistoon.

Parveke tai patio sisustetaan neliöiden mukaan. Pieneen
tilaan sopivat kevyet ja pinottavat kalusteet. Sarjapöydät ja metalliset taittotuolit ovat kaupunkilaisten uusia suosikkeja.

Auringonpalvoja arvostaa rentoa asennetta. Kevyt, pinottava ja helppohoitoinen lepotuoli, 24,95 €, Ikea. Pehmeää pepun alle. Istuintyyny, 19,95 €, Indiska. Varjo viimeistelee tyylin. Sampdoria-päivänvarjossa on säädettävä korkeus 120–180 cm, 10 €, Jysk. Lugo-pöytä ja kaksi tuolia, 69,90 €, Jysk.

Kiemuralle taipuva metalli tuo itämaista tunnelmaa. 125x115 cm, 279 €, Indiska. Led-lampuilla toimivat riisipallovalot latautuvat
päivänvalossa, 17 €, Clas Ohlson.

Helppoa ja harmonista

Minimalisti haluaa harmoniaa. Mustaan ja harmaaseen yhdistetään karkeita ja sileitä pintoja.

Tyylikkäiden ja helppohoitoisten polyrottinkikalusteiden pyöreät punosmaiset pinnat ovat vaihtuneet väljiksi ja sileiksi. Sadevesi valuu kalusteista läpi, ja ne on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Myös jäljitelmäpinnat ovat suosittuja: art-, ant- tai polywood-pinnat näyttävät puulta, mutta ovat muovia. Niitä saa myös valmiiksi kuluneen näköisiksi hiottuna.

Korkeat selkä- ja käsinojat sekä syvä istuinosa takaavat mukavan lukuasennon. Muovirottinkinen lepotuoli, 99 €, ja rahi, 29,95 €, Ikea.

Kevyt tarjotinpöytä pysyy menossa mukana. Pöytäosa irtoaa tarjottimeksi. 328 €, Boknäs. Moderni alumiinirunkoinen ja aintwood-pintainen laveri siirtyy näppärästi auringon perässä. Brilliant-aurinkotuoli, 249 €, Anttila.

Vapise Baden-Baden-tuoli, taipuu nimittäin tämäkin. Selkänojasta säädettävä nojatuoli on artwoodia. 149 €, Jysk. Istuintyyny, 7,95 €, H&M Home.Yksikin ruukku riittää. Runkomarketta, 25 €, muurikello, 6 €, yrtit, alkaen 3 €, polyrottinkiruukku, korkeus 60 cm, 39€, Plantagen.