Kuva MVphotos
Kuva MVphotos

Uuden Man of Steel -elokuvan tähti, näyttelijä Amy Adams on nimi, joka kannattaa painaa mieleen. Me kerromme miksi.

1. Amy tietää mitä tahtoo

Nuorena näyttelijä Amy Adams, 38, treenasi tosissaan tanssia, haaveenaan ura ballerinana. Tanssi meni jopa koulun edelle, mitä Amy on myöhemmin katunut. Hän osasi kuitenkin myöntää itselleen, ettei ollut tarpeeksi lahjakas balettitanssijaksi ja vaihtoi musiikkiteatteriin.

2. Amylla on lahjoja

Amy on noussut tähteyteen kovalla työllä ja välttänyt kohut. Hän on taitava näyttelijä, tanssija ja laulaja. Taidot ovat poikineet jo neljä Oscar-ehdokkuutta: elokuvista Mestari, Taistelija, Doubt – Epäilys ja Junebug.

Amy muistetaan myös roolistaan Meryl Streepin vastanäyttelijänä elokuvassa Julie&Julia.

3. Amy yrittää olla ulkonäköpaineiden yläpuolella

Amy myöntää, että on vaikeaa taistella Hollywoodin epärealistisia kauneusihanteita vastaan, mutta että hän yrittää – sekä itsensä että tyttärensä vuoksi. Amy osaa olla ylpeä siitä, ettei ole ehkä se tyypillisin Hollywood-kaunotar.

"Minulla ei ole kasvonpiirteitä ilman meikkiä. Olen kalpea. Minulla on vaalea ripset. Kasvoni voi vain maalata – ne ovat kuin tyhjä kanvas. Se saattaa olla hyvä juttu tällä alalla", Amy kertoi hiljattain Allure-lehden haastattelussa.

4. Amyssa on tyyliä

Niin glamouria huokuvat iltapuvut kuin trendikkäämmät luomuksetkin pukevat Amya. Hän keskittyy säväyttämisen sijaan nappivalintoihin. Punertavat hiukset ja hillitty meikki täydentävät naisellisen näyttelijättären tyylin. Kuvia Amyn tyylistä voit katsoa esimerkiksi täällä.

5. Amy nappasi unelmaroolin

Hei, kukapa ei haluaisi olla Lois Lane, tuo uhkarohkea reportteri, jota Teräsmies rientää säännöllisin väliajoin pelastamaan? Amy nähdään Loisina viikonloppuna ensi-iltaan tulevassa uudessa Teräsmies-elokuvassa Man of Steel.

Amyn henki ei kuitenkaan salpautunut veistoksellisen vastanäyttelijänsä Henry Cavillin kanssa työskennellessä. Amy ei voinut olla kikattamatta, kun näki Henryn ensimmäistä kertaa supermiesasussa.

"Hän näytti tosi coolilta, mutta minä kirjaimellisesti istuin siellä ja kihersin kuin viisivuotias tyttö", Amy kertoi The Vancouver Sunille.