Kuvat: Me Naisten arkisto
Kuvat: Me Naisten arkisto

Kääntäös, oi katseemme, vielä hetkeksi menneeseen. Tässä vuoden 2013 tärkeimmät tapahtumat kätevässä lahjapakkauksessa.

1. Niinistö pudotti palkkiotaan. Ja Jenni joutui menemään töihin Turun kirjamessuille.

2. Sudet. Täällä ne vain kuljeksivat vapaina keskuudessamme valmiina järsimään metsään jätettyjä sylivauvoja ja koiranpentuja.

3. Tampere. Mitä me tiedettiin Tampereesta ennen tätä Tampere-vuotta? No että se on Ideaparkin naapurikunta ja siellä on Nääsinneula.

4. Marimekko. Suomen design-ylpeyden ainoaa omaa tuotantoa on ilmeisesti tasaraita, tuo luovuuden villi ilotulitus.

5. Nokia. Kalevalan ja Tuntemattoman sotilaan jatko-osa on nyt valmis. Sampo on edelleen löytymättä, sotasankareita saatiin lisää.

6. Saulin ja Adamin ero. Mikseivät meidän suomalaisten Hollywood-­suhteet kestä? Eikö me osata rakastaa tarpeeksi aurinkoisesti? Onko meidän hampaat liian keltaiset?

7. Guggenheim. Eikö Helsingin ­paraatipaikalle voisi mieluummin ­rakentaa ison puuveneen, jossa olisi esillä maakuntien aarteita, kuten kansallispuku, nokipohjapannu sekä rukki.

8. Lotto vaihtoi kanavaa. Eikö tämä itketä enää ketään? Tirauta nyt vähän? Laatisit lyhyen yleisönosastomarinan?

9. Snowden. Niin. Nyt me tiedämme, että Yhdysvallat kuuntelee Eki Tuomi­ojan puheluita, joissa Eki marisee sdp:n tilasta kavereilleen, joita ovat, niin Edward, keitä ne ovat?

10. Cheek. Seuraavaksi Cheek myy alle tunnissa loppuun Kainuun omakoti­tontit, Talvivaaran osakkeet, Finnairin kaikki ensi vuoden lennot sekä Dannyn seitsemännen jäähyväiskiertueen.

11. Himasen tulevaisuusselonteko. ­Tulevaisuus on tänään! Nyt tässä! ­Ja nyt taas! Nytkin on tulevaisuus!

12. Britannian kuninkaallinen vauva. Aivan ihanaa, joku sai Englannissa vauvan. Oliko se tyttö vai poika? ­Säästyisipä ­pahimmilta hörö­korvilta. Aivan ihanaa.

13. Myrskyt. Kerrankin saatiin jotakin substanssia siihen iänikuiseen sääjauhantaan.

14. Rakenne­uudistus. Tämä oli suomalaisen hyvinvointivaltion viimeinen vuosi. Toivottavasti kerkesit käydä terveyskeskuksessa