Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Televisiota, tietokonetta ja puhelinta syytetään yöunien pilaamisesta, mutta vempeleet voi valjastaa myös hyvien unien asialle.

1. Näyttö beigeksi

Tietokoneen tuijottaminen yömyöhään pilaa yöunet, väitetään. Vaan eipä pilaa enää, vakuuttavat f.luxin tekijät. Koneelle ladattava ohjelmisto säätää näytön väriä vuorokauden mukaan. Iltaisin ruutu värjäytyy lämpimän beigeksi, mikä tekijöiden mukaan poistaa normaalin sinisävyisen valon aiheuttamat haitat.

F.lux, ilmainen.

2. Puoliso virtuaalikainaloon

Voi miten kalsaa on mennä yksin nukkumaan, jos on tottunut kullan kainaloon. Pillow talk helpottaa paljon matkustavien tai etäsuhteessa elävien elämää. Puolisot vain sujauttavat pienet muoviset kiekot tyynyjensä alle ja sykemittarin ranteeseensa ja kytkevät ne puhelimiinsa. Sitten nukkumaan, ja laite välittää sydämen sykkeen internetin kautta puolison kiekkoon sykkimään.

Pillow Talk, hinta ei vielä saatavissa.

3. Uni ja syke talteen

Kuinka monta tuntia nukuin viime torstaina? Millainen oli sykkeeni viime yönä? Entä kuorsasiko puoliso? Suomalainen Beddit tallentaa unitietoja lakanan alle asetettavan anturin avulla, lähettää tiedot kännykkään ja antaa niiden perusteella vinkkejä parempaan uneen. Kuluttajille suunnattu, ammattilaisversiota helpompi laite
tulee markkinoille marraskuussa.

Beddit, 149 €.

4. Musiikkia tyynyyn

Haluatko nukahtaa lempikappaleesi soidessa? Unikulman tyynyssä on kaiuttimet, joihin voi kiinnittää joko puhelimen tai mp3-soittimen. Kaiuttimia saa kahteen eri tyynymalliin: valmiiksi muotoonleikattuun, lämpömuovautuvaan Astroon ja perinteiseen, pallokuitutäytteiseen Hybridiin. Molempien tyynyjen korkeutta voi säätää.

Kaiutintyyny, 159 €.

5. Häiriöäänet piiloon

Jos naapurin koira haukkuu tai ohi ajavat autot häiritsevät, sopiva taustakohina voi auttaa nukahtamaan. White Noise -sovellus tarjoaa 40 erilaista äänimaisemaa kohinasta aaltoihin ja ilmastointilaitteesta viidakon ääniin. Android- ja iOs-laitteisiin saatavaa sovellusta voi käyttää myös miellyttävänä herätyskellona, jossa ääni voimistuu asteittain.

White Noise, 1,79 €.