Musta rajauskynä on jokaisen meikkipussin must.

Maybelline Master drama Khol liner

Ultra black, 7,90 €.
● ● ● ●

Lupaus
Täyteläisen pehmeän koostumuksen ansiosta kynä liukuu iholla sulavasti. Öljyttömän ja vedenkestävän kynän jälki on dramaattinen.

Kokemus
Jo ensivetäisy osoittaa, että tässä on testin mustin sävy ja intensiivisin jälki. Kynä on miltei voidemainen, joten lopputulos muistuttaa geelimäistä rajausväriä. Kestää hetken, että väri kuivahtaa, mutta sen jälkeen se pysyykin kuin tauti. Viiruja saa hieman hinkata meikinpoistoaineen kanssa ennen kuin kaikki on poissa. Koska väri jumittuu helposti ripsien väleihin, putsaus kannattaa tehdä hyvin, etteivät rippeet leviä yön aikana silmien ympärille.

SYVIN MUSTA!

Clinique Quickliner for eyes intense

09 Intense ebony, 23,70 €.
● ●

Lupaus
Vettähylkivä ja tahraamaton koostumus kestää iholla 12 tuntia. Kierrettävää automaattikynää ei tarvitse teroittaa.

Kokemus
Nyt eivät hinta ja laatu valitettavasti kohtaa. Väri on niin pehmeää, että kynä murenee jo viiruja vetäessä. Väri myös tarttuu ripsiin ja suttaantuu herkästi – sen levittäminen silmän alapuolelle on melkein mahdotonta. Kynä toimii parhaiten sisä­kajalina, ja koska se on hajusteeton, aratkaan silmät eivät vetisty. Ihmetyttää, ettei tämän hintaluokan kynää voi teroittaa. Jos terää kiertää liikaa ulos, se ei kierry takaisin. Ja jos kynä jää auki, se kuivahtaa aamuun mennessä.

Guerlain The eye pencil

01 Black Jack, 28,80 €.
● ● ● ●

Lupaus
Vedenkestävässä kynässä on helposti levittyvä, pitkäkestoinen ja tahraamaton voidegeelirakenne. Kynän toisessa päässä on teroitin.

Kokemus
Täyteläinen ja supermusta sävy. Värimassa on pehmeää, joten se levittyy ja kiinnittyy vaivatta. Viivasta on kuitenkin vaikeaa saada aivan ohutta ja tarkkaa. Jos luomea ei ole pohjustettu kunnolla, väriä siirtyy yläluomelle päivän mittaan. Teroitin on nerokas: kynästä teroitetaan vain ulos rullattava väri­sisus. Näin itse kynä ei lyhene, ja siitä saa hyvän otteen loppuun asti. Kynän korkki kannattaa pitää kiinni, ettei värimassa kuivahda.

NEROKAS TEROITIN!

Make Up Storen Eyepencil

Black matt, 15 €.
● ● ● ● +

Lupaus
Puolipehmeä kynä on helppokäyttöinen ja takaa pitkä-kestoisen jäljen. Kynä on vedenkestävä ja sopii mainiosti myös sisärajaukseen. 

Kokemus
Kynä jäi testin kakkoseksi vain siksi, että siitä puuttui häivytyspensseli. Muuten se on taattua laatua, kuten sarjan muutkin meikit. Helppo levittyvyys, hyvä pysyvys ja syvänmusta väri – mitä muuta voisi toivoa? Kynällä saa piirretyksi niin paksun kuin ohuenkin rajauksen.
Lisämaininta siitä, että toisin kuin monista muista puukynistä, tästä ei irtoa teroitettaessa pikkuruisia puunpaloja. Loistava myös sisäkajalina! Takuu­varma ostos.

Idun Minerals Eyeliner

01 Lava, 20,10 €.
● ● ●

Lupaus
Mineraalipigmenttejä sisältävä automaattikynä sopii herkkäsilmäisille. Kynän päässä on häivytysapplikaattori sekä teroitin.

Kokemus
Jos pitää hillitystä meikistä tai rajauskynän käyttö tuntuu vaikealta, tässä
on sopiva kynä. Väri on läpikuultava, joten linjan ei tarvitse olla täydellisen suora. Näyttävämmän tuloksen saamiseksi kynää täytyy käyttää reilummin. Viistopäinen pehmennys-tyyny muotoilee hyvin luomea, ja väri häivyttyy nätisti. Tästäkin kynästä teroitetaan vain väriosa. Kynä on todella kevyt ja kapea, joten isompaan käteen se tuntuu hieman heppoiselta.

Clarins Kohl pencil

01 Intense black, 18,20 €.
● ● ● ● ●

Lupaus
Kynää voi käyttää perinteisenä kajalina tai silmänrajauskynänä. Rajausjälkeä on helppo pehmentää kynässä olevalla siveltimellä.

Kokemus
Tässä on kaikki kohdallaan. Melko kovan värimassan saa teroitetuksi tarkaksi, ja kynällä on helppo piirtää siisti ja kapea viiva. Ajatus rajauksen pehmentämisestä siveltimellä tuntuu erikoiselta, mutta litteä pensseli toimii hienosti! Sitä voi käyttää hyvin myös luomivärin levittämiseen. Kynä on huippuhyvä myös kajalina ripsirajan sisäpuolella: väri nappaa kiinni hankaamatta, se ei ärsytä silmiä ja kestää pitkään.

TESTIN PARAS!

No7 Stay perfect Amazing eyes pencil

Black, 8,90 €.
● ● +

Lupaus
Kaksipäisen kynän toisessa päässä on silkinpehmeää väriä ja toisessa vaahto-muovisivellin, jonka avulla voi luoda erilaisia tehosteita.

Kokemus
Kynä on melko vahamainen, mutta silti väriä joutuu vetämään pari kerrosta päällekkäin ennen kuin jälki on peittävä. Kuivahko koostumus kestää luomilla suttaantumatta, mutta siksi sitä joutuu häivytettäessä myös hieman työstämään. Vaahtomuovipää on kumimaisen nahkea. Pehmeämpi vaihtoehto olisi miellyttävämpi, eikä venyttäisi ihoa. Kynä on hieman raskas teroittaa, ja siitä irtoaa piirtäessä pieniä hitusia. Lopputulos ei ole aivan tasainen, ja väri on mustaksi pliisu, vähän ruskeaan taittava.