Hyvästi paksut pakkelit! Kunnon pohjustus­ on nyt kevyt ja kirkastava.

1. IsaDora Wake up make-up, 21,50 €.

4/5 pistettä

Lupaus
Puolipeittävä meikkivoide kirkastaa ihoa ja poistaa väsymyksen­ merkkejä. Silkkinen koostumus sisältää­ ihoa pitkäaikaisesti kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Kokemus
Katson itsestäni otettua valokuvaa­ hämmästyneenä: kylläpä ihoni näyttää hyvältä! Meikkivoide on tehnyt, minkä lupaakin: en näytä enää harmaanaamaiselta kaamos­ihmiseltä. Tuote levittyy helposti ja jättää tasaisen pinnan, mutta ei saa kasvoja näyttämään naamiomaisilta. Aluksi voide tuntuu ehkä­ hieman liiankin peittävältä, mutta vaikutelma tasaantuu päivän mittaan. Tuoksu on melko neutraali.

2. Max Factor Whipped creme foundation, 16,90 €

3,5/5 pistettä

Lupaus
Kermavaahtomaisen kevyt rakenne tekee ihosta virheettömän ja puoli­matan. Öljytön koostumus sisältää vettä, joten kasvot pysyvät pehmeinä ja raikkaina.

Kokemus
Kuin samettia iholla! Kevyt, mutta täyteläinen vaahto levittyy­ helposti, tasoittaa ihon sävyä selvästi ja peittää pienet virheet. Vaahto ei kuivata ihoa vaan tuntuu jopa­ kosteuttavan ja suojaavan sitä. Liika kiilto pysyy tunteja poissa, mutta loppupäivästä iho kaipaa pientä puuterointia. Iltamenoon koostumus on aavistuksen liian kevyt. Jos kynnet ovat pitkät, ainetta on hankala ronkkia purkista. Saisipa tämän­ ihanan vaahdon pumppupullossa!

3. No7 Stay perfect foundation, 19,90 €

4,5/5 pistettä

Lupaus
Superkestävä meikkivoide jättää luonnollisesti hehkuvan lopputuloksen. C- ja E-vitamiinit hoitavat ihoa, ja valoa heijastavat ainesosat tasoittavat sitä. Tuoksuton ja hypoallergeeninen.­

Kokemus
En ole aikaisemmin tutustunut No7-sarjan meikkeihin, mutta nyt asiaan tulee muutos! Meikkivoide levittyy notkeasti, suorastaan häviää ihoon ja jättää läpikuultavan jäljen. Voidetta on helppo kerrostaa niihin kohtiin, jotka kaipaavat enemmän tasoitusta.­ Jos iho ei ole kiiltelevää sorttia, puuteria ei välttämättä tarvita. Lupauksensa mukaisesti meikki­voide kestää pitkään kauniina ja on huomaamaton vielä illallakin. Toisin kuin monet muut meikkivoiteet, tämä ei karkaillut päivän mittaan huokosiin tai ryppyihin. Pitkulainen pullo istuu hyvin käteen.

4. Clarins Extra-comfort foundation, 55,80 €

4/5 pistettä

Lupaus
Värivoide ylläpitää ihon joustavuutta argan-öljyn avulla. Kiinteyttää ja suojaa ilman epäpuhtauksilta.

Kokemus
Notkea voide haiskahtaa melko voimakkaasti maalilta, mutta levittyy helposti ja tuntuu kasvoilla luonnolliselta ja ylelliseltä. Iho vaikuttaa oitis kirkkaammalta ja sileämmältä. Purkin ja levitys­lusikan kanssa pelaaminen voi aluksi tuntua sähläykseltä. Kaunis lasipurkki on sen verran painava, ettei sitä ehkä­ viitsi kanniskella mukana.­

5. Maybelline Superstay better skin, 15,30 €

2,5/5 pistettä

Lupaus
C-vitamiinia sisältävä meikkivoide tekee ihosta heleän. Auttaa ehkäisemään epäpuhtauksia ja häivyttämään sameutta ja stressin jälkiä.

Kokemus
Testaaminen koettelee kärsivällisyyttäni – meikkivoide junttautuu huokosiin ja tuntuu lupauksien vastaisesti jopa­ kuivattavan ihoa. Jo iltapäivällä­ ihoni kiiltää, vaikka voiteen pitäisi kestää kasvoilla 10 tuntia. Pumppupullo on kätevä.

6. Shiseido Sheer and perfect foundation, 39 €

5/5 pistettä, Testin paras!

Lupaus
Täydellisesti ihoon sulautuva nestekoostumus peittää harsomaisen kevyesti ja saa kasvot näyttämään kuulailta.Siniset, vihreät ja valkoiset pigmentit tasoittavat ihoa.

Kokemus
Meikkivoide on sen verran ohutta, että sitä lorahtaa tuubista helposti liikaa. Muuta valittamista ei sitten olekaan. Voide liukuu iholla kuin unelma ja jättää todella luonnollisen, läpikuultavan pinnan. Vaikutelma säilyy luonnollisena, vaikka joihinkin kohtiin kerrostaisi voidetta hieman enemmän. Ihosta tulee kauniin himmeäpintainen, joten puuteria tarvitaan vain ripaus. Meikki pysyy moitteettomana iltaan saakka, ja se kasvoillaan voi huoletta mennä vaikka urheilemaan. Mukavaa, että voide on lähes tuoksuton.

7. YSL Youth liberator Serum foundation, 66 €

3/5 pistettä

Lupaus
Seerumimeikkivoiteessa on kiinteyttäviä ainesosia ja
E-vitamiinia,­ jotka auttavat säilyttämään ihon nuorekkuuden. Joustava koostumus levittyy iholle tasaisesti ja tekee siitä sileämmän.

Kokemus
Eleettömän tyylikkääseen pulloon pakattu meikkivoide on peruslaadukas tuttavuus: se levittyy vaivattomasti ja jättää virheettömän pinnan. Ensivaikutelma on kuulas ja raikas ja tuoksu hillityn ylellinen. Lopputulos on hyvällä tavalla silmiin pistämätön. Päivän mittaan tuote alkaa kuitenkin tuntua hieman turhankin kevyeltä. Etenkin kiireisimpinä testipäivinä meikkiä täytyi lisäillä.

Vinkki: Anna kosteusvoiteen imeytyä hyvin ennen meikkivoiteen
levittämistä.