Sutaisitko tukan kiinni tänäkin aamuna? Tässä resepti täydelliseen ponnariin. Lisäksi valitsimme neljä helppoa kampausta, joilla saat vaihtelua perusponnariin.

Täydellinen ponnari

1. Saat puhtia arkiponnariinkin, kun pohjustat kampauksen kunnolla. Puristele pyyhekuiviin hiuksiin tuuheuttavaa muotovaahtoa tai laita kuivaan tukkaan hiuspuuteria tai kuivasampoota.

2. Vältät päätä pitkin nuollun vaikutelman, kun tupeeraat hiukset kevyesti päälaelta ja siloitat pinnan kiinnittäessäsi ponnaria. Tupeeraus on paikallaan entenkin ohuisiin hiuksiin.

3. Jos haluat luonnollisen poninhännän, kerää hiukset nipuksi käsin. Siistimpään ponnariversioon tarvitset lapio-mallista harjaa.

4. Saat vaihtelua muuttamalla jakauksen paikkaa tai ponnarin kiinnityskohtaa tai -tapaa. Säästät samalla hiuksia, sillä tukka kärsii, jos se on kurottu kiinni aina samasta kohtaa.

5. Sliipatun sileä poninhäntä toimii jakku-puvunkin kanssa, kun taas pörröinen versio menee bilekampauksesta. 

Puoliponnari

Tämä kampaus yhdistää hauskasti sileän ja pörheän tukan. Sipaise geeliä tai vahaa päälliosan hiuksiin ja kiinnitä ne tiukasti ponnarille. Suihkuta alaosan hiuksiin lainesuihketta ja pyörittele sormiesi ympäri erikokoisia hiussuortuvia. Laineista tulee kestävät, kun föönaat hiuksia samalla. Leijonan­harjamainen vaikutelma korostuu, jos pöyhit tukan harjalla auki.
Voit myös tupeerata kevyesti.

Neonsäväys

Väritehoste tekee rennosta ponnarikampauksesta näyttävän. Pörrötä tukka ensin sekaiseksi hiuspuuterin tai suolasuihkeen avulla. Jos käytät suihketta, anna sen kuivahtaa ja väritä sitten hiuksiin muutama selkeä palkkimainen raita. Älä harjaa tukkaa, vaan kiepsauta se ponnarille sellaisenaan. Jos haluat, kiedo hiuslenksun peitoksi omia hiuksiasi ja kiinnitä ne pinnillä.

Tötterö

Näyttävä hiuskoriste korostaa sileäksi­ kiillotettua tukkaa. Levitä hiuksiin silottavaa geeliä ja suorista tukka raudalla kauttaaltaan. Tee ponnari korkealle ja kiinnitä tyveen putkilomainen hiuskoriste tai värikästä nauhaa.

Pampulakimara

Tee ensin päällihiuksista takaraivolle ponnari. Ota seuraava hiusosio korvien kohdalta ja kiinnitä sekin hiuslenksulla. Venytä kahden lenksun väliin jäävää osiota niin, että muodosta tulee pallomainen. Kiinnitä seuraava osio niskaan ja viimeinen sen alapuolelle. Kampaus saa elegantin säväyksen, kun kieputat hiuksia ponnarinauhojen päälle. Jos on kiire, jätä nauhat näkyviin. Valitse silloin vaikkapa metallinhohtoiset lenksut tai joka kohtaan eri väri.