Yksi tarttuu villityksiin, toinen vetää varman päälle. Valitsimme parhaat meikit molempiin tyyleihin.

Viimeisimmät kotkotukset

Jos jokin asia on pinnalla, se on saatava heti

Kauneustoimittaja Elina Karemo odottaa jo, että kevään trendimeikit saapuisivat.

" En lapsena koskaan  saanut hartaasti toivomaani meikkipäätä. Onneksi aikuisuus on uusi mahdollisuus, ja nyt voin toteuttaa omilla kasvoillani ja tukallani kaiken sen, mitä en meikkipäällä voinut tehdä.

On juhlahetki, kun kausimeikit saapuvat. Erityisintohimoni ovat koristeelliset meikkipaletit ja huulipunien uutuusvärit. Kun rullaan puikosta esiin sesongin kuumimman huulipunasävyn, suustani pääsee väkisinkin ooh-äänitehoste.

Huomaan kyllä, kun jokin meikkitrendi alkaa olla nousussa. Muutama vuosi takaperin tällainen trendi oli oranssi huulipuna. Ja auta­ armias,­­ jollen saa käsiini saman tien sitä täydellisintä, tyyli-ikoni Chloë Sevignyn silmistä bongaamaani luomiväriä! Kaivan sen vaikka maan ääristä, kun sille päälle satun. Ei ole vakavaa, jos tyyli­kokeilu menee metsään. Seuraavana päivänä voi testata jotain muuta.

Nuorempana ihailin Madonnaa, ja edelleen minua viehättää hänen tapansa vaihtaa alati tyyliä. Kampaajanikin tietää, etten jaksa yhtä hiusmallia pitkään. Niinpä minulle­ ei tehdä samanlaista tukkaa koskaan kahta kertaa putkeen. Välillä muutokset ovat radikaaleja, välillä otsatukan pyöristys riittää.

Ihailen naisia, jotka pitävät klassisesta tyylistään kiinni. Silti tuntuu, että samannäköisenä vuodesta toiseen kulkeminen on vähän tylsää. Viime vuosina olen tullut hieman varovaisemmaksi enkä välttämättä lähde jokaiseen älyttömyyteen mukaan.­ Katson kauhulla vanhoja valokuvia, joissa poseeraan glitterigeelit silmissä ja kulmakarvat millin­ohuiksi raakattuina (Madonnan syytä muuten sekin). On kuitenkin hauskaa, että kuvat kertovat omaa tarinaansa elämästäni ja muodin eri vaiheista.”

Trendivalinnat

TUOKSU Modernia ruusutuoksua maustavat päärynä, vanilja ja viinimarja. Anna Suin La vie de boheme, 30 ml EdT 30 €. 

IHO Meikin kiinnittämisen lisäksi Lumenen CC-puuteri tasoittaa punakkuutta ja kosteuttaa, 14,90 €. 

SILMÄT Pehmeä samettipintainen rajaus painetaan paikoilleen liimalla. Glam Republicin Illusion eyes -tarrarajaus, 11,90 €.

LUOMET Luomiväritaiteilut hoituvat näppärästi kynällä.­ Max Factorin Wild shadow pencil 2in1, sävy Vicious moss, 11,50 €.

KYNNET Kynsilakka kuin ilotulitus! L'Oréal Paris’n Color riche Sequin explosion -kynsilakkasävy, 5,50 €.

IHO Supertehokas, savi-pohjainen naamio kelpaa myös staroille. Glamglow Supermud clearing treatment, 49,90 €.

HIUKSET Kiharat kierretään nyt halkaistulla raudalla. Remingtonin Silk ultimate -muotoilijalla onnistuu myös silottaminen, 69,90 €.

PUHDISTUS Viimeisin villitys on putsata iho jauheella. The Body Shopin Moisture white Shiso cleansing powder sekoitetaan­ veteen, 26,70 €. 

 

Ajaton toimii aina

Tuttuun ja turvalliseen luottava ei syty ihme hiteistä

Kauneustoimittaja Ia Luhtanen ihailee Hollywood-tähtien klassista tyyliä.

"Muoti vaihtuu, mutta tyyli säilyy, totesi Coco Chanel aikoinaan. Vaikka hän puhui pukeutumisesta, sama pätee loistavasti myös kauneusasioihin.

Ulkonäköään on toki hyvä päivittää aika ajoin, mutta minusta tuntuisi lähes mielipuoliselta vaihtaa lookia radikaalisti­ kausittain. Ajattelen, ettei trendejä ole tarkoitus noudattaa orjallisesti vaan poimia niistä parhaat palat omaan tyyliinsä. Joskus hulluimpia villityksiä katsellessa tulee mieleen, että vaikka vaikutelma on trendikäs, se ei välttämättä ole kaunis.

Myös kosmetiikkatuotteita valitessani olen perinteisillä linjoilla. BB-, CC- ja DD-voiteet, mitä vielä? En luota ihmehitteihin, joita pusketaan kauppoihin jatkuvalla syötöllä ja jotka häviävät hyllyiltä usein yhtä nopeasti kuin ovat sinne tulleetkin. Mieluummin satsaan pitkään myynnissä olleisiin klassikkovoiteisiin ja -meikkeihin. Niihinkin on usein tehty pieniä parannuksia vuosien varrella. Klassikko ei ole turhaan klassikko. Niitä suosimalla säästyn monilta hutiostoksilta.

Vuosien myötä minulle on syntynyt vankka luottamus tiettyihin merkkeihin. Jos Chanelilta tulee uusi tuoksu, syöksyn ostamaan sen välittömästi.

Välillä katson ihaillen, kun joku on pätkäissyt itselleen poikatukan tai maalannut huulensa sokki­pinkillä. Mielessä häivähtää, että jospa minäkin. Mutta vaikka uskaltaisin, tiedän, että viimeistään kahden päivän kuluttua kaipaisin ponnaria ja syvänpunaista huulipunaa. Ne ovat lähes tavaramerkkejäni, ja niissä tunnen olevani oma itseni.

Vaikka samassa tyylissä pysyminen tuntuisikin välillä puuduttavalta, siinä on yksi lohdullinen puoli: vanhoja valokuvia katsellessa itselle ei ehkä tarvitse naureskella niin paljon.”

Klassikkovalinnat

TUOKSU Ruusu huumaa tuoksussa, jossa on tyylikkäästi vain yksi pääraaka-­aine. Chloén Roses de Chloé, EdT 50 ml, 72,20 €.

IHO Perinteinen puuteri­rasia on kuin koru. Ylellisen tuoksuinen Guerlainin Les voilettes Translucent compact powder, 54 €.

SILMÄT Rimmelin Scandal­eyes Thick&thin eyeliner -rajaustussilla saa piirrettyä niin kapean kuin tuhdinkin rajauksen, 8,50 €.

LUOMET IsaDoran Highlands-luomiväripaletissa on klassisia sävyjä mattana ja kimaltavana, 24,50 €.

KYNNET Syvänpunainen kynsilakkasävy sopii aamupalaverista iltarientoihin. Essien Nail laquer Twin sweater set, 13,90 €.

IHO Tämän yöseerumin tehoon­ voi luottaa. Estée Lauderin Advanced night repair Synchronized recovery complex II, 73 €.

HIUKSET Cailapin alumiinipintaiset paplarit varaavat föönattaessa lämpöä, jolloin kiharat syntyvät nopeasti,­ 4,50 €/4 kpl.

PUHDISTUS Puuterisen punertava saippuapala on kylppärin kaunistus. Mádaran­ Cranberry juniper -saippua, 6,70 €.