Uusi tutkimus paljastaa, että tulisen ruoan fanitus yhdistyy huimapäiseen luonteeseen.

Mitä tulisemmasta tykkäät, sitä reippaampi riskinottaja olet. Jos taas pidät vain miedoista ruoista, olet todennäköistä keskivertoa varovaisempi.

Näin väittää tutkija Nadia Byrnes Pennsylvanian yliopistosta. Byrnesin koehenkilöt täyttivät ensin kyselylomakkeen, jolla mitattiin heidän kiinnostustaan uusiin kokemuksiin sekä heidän taipumustaan riskinottoon. Tämän jälkeen tutkittavat saivat syödäkseen ruokaa, jonka tulisuutta nostettiin pikkuhiljaa.

Ja mitä selvisi? No, ne jotka olivat saaneet riskinottokyselystä alhaiset pisteet, pitivät ruokaakin nopeasti liian kuumottavana. Sen sijaan reippaat riskinottajat pitivät ruoasta paljon myös hyvin tulisena.

Mikä loistava luonteenpaljastuskoe vaikka ensi treffeille!

Lähde: Institute of Food Technologists