Kaupungissa riittää tekemistä, olipa matkassa ystävien, puolison tai koko perheen kanssa.

Tallinna on monille tuttu vain halpana kaupunkina, jonne piipahdetaan muutaman tunnin ajaksi risteilyn lomassa. Tallinnaan kannattaa kuitenkin tehdä joskus myös pidempi visiitti. Kaupungista löytyy paljon näkemistä ja tekemistä, olipa sitten matkassa ystävien, puolison tai koko perheen kanssa.

Tallinnaan matkustaminen on mukavan helppoa ja nopeaa, sillä matka Helsingistä Suomenlahden yli taittuu autolautalla nopeimmillaan kahdessa tunnissa. Halvimmillaan meno–paluun saa jo parilla kympillä.

Hintoja kannattaa vertailla, sillä ne vaihtelevat viikonpäivästä ja kellonajasta riippuen. Nyky-Virossa puheet neuvostohenkisestä palvelukulttuurista voi unohtaa, ja varsinkin nuoret ovat yleensä kielitaitoisia.

Pariskunnille

Tallinna sopii romanttiseksi matkakohteeksi siinä missä kynttilänvaloillallisten klassikkokaupungit Pariisi tai Roomakin. Vanhakaupunki keskiaikaisine pikkukujineen vie ajatukset kauas arjesta. Taatusti erilaisen iltapäiväkahvin tai viinilasillisen voi nauttia 1300-luvulla rakennettussa Neitsyttornissa, joka on osa vanhaa kaupunginmuuria. Torni on kunnostettu vastikään ja avattu tänä vuonna uudestaan yleisölle. Parin euron pääsymaksulla pääsee tutustumaan vaihteleviin näyttelyihin, keskiaikaiseen tunnelmaan ja viihtyisään kahvila-ravintolaan, jonka ylimmästä kerroksesta on kauniit näkymät kaupungin kattojen ylle. Aurinkoisena päivänä kannattaa ehdottomasti syödä vanhankaupungin Leib Resto ja Aedissa. Aed tarkoittaa puutarhaa ja ravintolassa voikin syödä ulkona kodikkaiden puutarhapöytien ääressä puiden katveessa. Tarjolla on yksinkertaista mutta taidolla tehtyä ruokaa paikallisista raaka-aineista. Leib on valittu monena vuonna kaupungin parhaimpien ravintoloiden joukkoon, mutta hintataso on silti suomalaiseen makuun varsin kohtuullinen.
Lisätiedot: www.leibresto.ee

Rentoilulomalle

Piritan uimaranta keskustan itäpuolella on kahden kilometrin pituinen hiekkaranta, jossa kelpaa nauttia kesästä. Alueelta löytyy myös viihtyisiä merenrantaravintoloita ja -kahviloita. Kunnon hemmottelua kaipaavien kannattaa tietysti mennä kauneushoitolaan, joista saa monipuolisia hoitoja kevyistä kasvokäsittelyistä kunnon kokovartalohierontaan. Kielimuuriakaan ei tarvitse välttämättä pelätä, sillä esimerkiksi Hera Salongidin hoitoloista voi saada palvelua myös suomeksi. Hinnatkaan eivät päätä huimaa, sillä rentouttavan jalkahoidon saa jo alle kahdella kympillä. Jos shoppailu kiinnostaa, voi suunnata suuriin ostoskeskuksiin Kristiineen tai Rocca al Mareen, joihin pääsee myös ilmaisella bussikuljetuksella. Illallisaikaan kannattaa kulkea vanhankaupungin Vene-kadulla, jonka suuresta tarjonnasta löytyy varmasti mieluinen ravintola.

Lisätiedot: www.herasalongid.ee/fi, www.roccaalmare.ee/fiwww.kristiine.com/fi

Lapsiperheille

Kaupunki on viime aikoina alkanut tarjota yhä enemmän nimenomaan lapsia ja lapsiperheitä houkuttelevia kohteita. Tallinnassa on helppo kulkea pienempienkin kanssa, sillä keskusta on kompakti ja monet kohteet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

Televisiotorni

Tallinnan televisiotornin näköalatasanne sijaitsee 170 metrin korkeudessa, joten sieltä näkee hyvällä säällä jopa Suomeen asti. Maisemien lisäksi tornissa voi tutustua erilaisiin näyttelyihin, jotka kertovat sekä historiasta että nykypäivästä. Lattiassa olevasta lasi-ikkunasta voi rohkeimmat kokeilla, miltä näyttää, kun jalkojen alla on 170 metriä tyhjyyttä.

Avoinna: ma-su 10-19
Pääsymaksu: Perhelippu 15 e (kaksi aikuista ja lapset)
Sijainti: Kloostrimetsa tee 58
Lisätiedot: www.teletorn.ee/fi

Lentosatama

Lentosatama (Lennusadam) on upouusi merikeskus, joka sopii kaikille seikkailuhenkisille. Lentosatamaan kuuluu sisämuseo, joka on rakennettu 1900-luvun alun lentokonehalleihin sekä sen ulkopuolelle ankkuroidut museolaivat. Lentosatamassa voi kavuta sodanaikaiseen sukellusveneeseen tai valtavaan höyrylaivaan ja kokea itse, millaista merimiehen elämä oli. Tarjolla on myös esimerkiksi lentosimulaattori ja Jules Verne -aiheinen näyttely. Lentosatama sijaitsee viehättävällä Kalamajan puutaloalueella, johon kannattaa muutenkin tutustua.

Avoinna: ma-su 10-19
Pääsymaksu: Perhelippu (kaksi aikuista ja alle 17-vuotiaat lapset) 19 e
Sijainti: Vesilennuki 6
Lisätiedot: www.lennusadam.eu/fi

Skypark

Skyparkissa on lupa hyppiä ja pomppia. Skypark on leikkikeskus, jonka päävetonaulana on trampoliinihuone, jossa on hyppypinta-alaa huimat 250 neliömetriä. Pomppia voi moneen eri suuntaan, sillä seinätkin ovat trampoliinia. Huimia hyppyjä voi harjoitella laskeutumalla turvallisesti vaahtomuovialtaaseen. Skyparkista löytyy myös perinteinen leikkialue, jossa voi kiipeillä, laskea liukumäkeä tai sukeltaa pallomereen.

Avoinna: ma-pe 12-22, la-su 10-22
Pääsymaksu: Perhelippu 18,70 e (korkeintaan neljä henkilöä)
Sijainti: Pärnu mnt 139
Lisätiedot: www.skypark.ee/eng

Nukketeatterin museo NUKU

Keskellä vanhaakaupunkia sijaitseva nukketeatteri NUKU ja sen yhteydessä oleva museo on hauska paikallinen erikoisuus, joka on noussut monen lapsen suosikiksi. Museo kertoo nukketeatterin historiasta modernilla tavalla. Erilaiset interaktiiviset kohteet houkuttelevat sekä aikuisia että lapsia. Vierailijat voivat myös osallistua työpajaan, jossa tehdään oma nukke.

Avoinna: ti-su 10-19, nukketyöpaja 14-17
Pääsymaksu: Perhelippu 14 e (kaksi aikuista ja lapset)
Sijainti: Lai 1
Lisätiedot: www.nuku.ee/english

Eläintarha

Tallinnan eläintarhassa voi ihastella eläimiä maailman joka kolkalta. Eläintarhassa asustaa norsuja, harvinaisia kääpiövirtahepoja, lumileopardeja ja alligaattoreita. Jos shoppailu kiinnostaa enemmän kuin eksoottiset eläimet, voi paeta viereiseen Rocca al Mareen, joka on eräs Tallinnan suurimmista ostoskeskuksista.

Avoinna (lipunmyynti): ma-su 9-19, sisätilojen näyttelyt ti-su 10-20
Pääsymaksu: Perhelippu 12,20 e (kaksi aikuista ja alle 17-vuotiaat lapset)
Sijainti: Paldiski mnt 145
Lisätiedot: www.tallinzoo.ee, www.roccaalmare.ee/fi

Vinkki!

Jos kierrät monia eri kohteita, kannattaa harkita matkailijan Tallinna-kortin hankkimista. Kortilla pääsee ilmaiseksi moniin kohteisiin (mm. televisiotorniin, Lentosatamaan, NUKU-museoon ja kymmeniin muihin paikkoihin) ja lisäksi joukkoliikenteen käyttö on maksutonta. Kortti on voimassa 1-3 vuorokautta ja niitä voi ostaa satamasta, rautatieasemalta, turistitoimistoista ja monista hotelleista. 48 tunnin kortti maksaa aikuiselle 32 euroa ja alle 14-vuotiaille 16 euroa. Lisätietoja: www.tourism.tallinn.ee/fin